Arama sonuçları: *

1. P

Öneri Gigabyte GeForce RTX 3070 8GB OC için Thermal pad önerisi

Marka modellerini bilmedigimden link atamam internette arastir guzel bi modelini bul. Evet ise yarar cunku 2 farkli mm kalonlikda termal pad kullanilir genelde ve 2 sinide ortalama 1500tl den daha fazlasina alcaksin ve %90 i elinde artacak.
  2. P

4 ramda bilgisayar açılırken güç kesiyor

Docp xmp kapat. Bios guncelle. Bios reset at. DDR ram slotlarini izopropil alkoll ve kulak cubuguyla temizle.
  3. P

Termal macun biraz taştı sorun olur mu

Marka guzel orjinalmi bilmrm ama termal.macjnlarda cakma cok. Kullanmaya devam et. Stres testi yapip islemcinin marka modeli ve testteki sicakligini sole orjinal olup olmadigni anlariz :D. Tasan macunu sorun etme izop al biraz temizle garanti olsun bence. Ama %99 bisi olmaz chill
  4. P

Öneri Gigabyte GeForce RTX 3070 8GB OC için Thermal pad önerisi

Dostum ekran akrtlarinda 1 cesit termal pad kullanolmaz 2 3 cesit olur ve elinde kalinca bosa para harcamis olursun. Ped yerine thermal putty al. Thermal putty cesit cesit ped kullanmak uerine macun gibi surulen bisey. Bu ped gibi mm degerleri olmadan suruyorsun ve basinca gore kendisi sekil...
  5. P

4 ramda bilgisayar açılırken güç kesiyor

Biosu guncelle. Xmp docp gibi overclokcler aciksa kapat ve tekrar dene. Biosunu sifirla. Hwinfoda anakart voltage degerlerine bakarak psu ve anakartinin sagligini olcebilirsin internette anlatilir. DDR slotlarindan 4. Bozuk olabilir. Ramler arttikca helsini stabilize etmek zorlasir ve 4 ram...
  6. P

Ekran kartı Karşılaştırması

Ikisininde malzeme kalitesi degerleri vram gibi konularina baktim ikiside yeteri kadar soguk kartlar bence 4k fazla vermeye gerek yok. 5060ti cok isinan bi ksrt drgil zaten ucuzunu sicaklik testlerine bak yapistir.
  7. P

Yardım Sistemime hangi psu daha uygun

Dostum 5090 ekran kartinmi var sanki 1200w psu ne. Trafo bagla yetmez o. 1760954774 750w akim korumasi vs gibi sertifikalari olan 80plus bir psu al yeterli olur
  8. P

Driver ne yüklemeliyim?

Montiorunu goruntu ayarlari kismindan max hz ye vekemyi unutma internetten nasil ypailacagna bakabilirisn. Windowsu guncelle ac kapa yap guncellemeleri denetle ve bitene kadsr gunncelle. Anakart modelini dogru sekilde googleye yaz ve ureticinin sitesinden destek, suruculer kismina gel...
  9. P

Pc soğutma temizlemelimiyim

Ekrna karti sicakligini vermissin ve bostaki bir pc ye gore fazla degeleri sendne su sekilde vermeni isteyecegim. Sistemine occt programini yukleyip stres testini baslat ve 20dk devam ettir oradan cpu(islemci) sicaklik degerlerinin max kac gordugunu soyle. 2. Olarakda gpu(ekran karti testi...
  10. P

DOCP Ayarını Aktifleştirme Sorunu

Bios surumunu guncelle guncel olmamasindan olur genelde. Guncel olmasina ragmen yapamiyorsan yapacak visey yok Asusun bioslari ram konusunda heo sikintili bu sorunlari ceken cok kisi var cozumunu bilmiyorum sadece biosu guncelle ve dene. Docp i direkt acmak yerine xmp overclock kismindan...
  11. P

MSI CYBORG 15 B13WEKG-613XTR Rtx 5050

Simdi msi cyborg serisinde 1 fanli basit sogutma sistemi kullaniyorlar. Bu sogutma sistemide sogutmada yetersiz oldugundan ekran kartlarinin voltaji cok dusuk. 5050 de kac woltage sitesindrn bakabilirisn. Ama gebelde 45w sinirli olup fps degerleri azaltilmis oliyorlar almani pekde onermem. Hp...
  12. P

Ryzen 7 5700x için sessiz soğutma

1000tl civarlaribdaki sogutucular o islemcini rahatca sogutur, bil8ndik bir marka tercih et darkfreezer f/p bir markadir mesela. Fan botutu ne kadar buyuk olursa okadar sessiz olur ama kasna uymayabilir. Kasana sigarsa 12cm Sigmazsa 9cm dark freezer sogutuculara bakabilirisn. Altinda islemci...
  13. P

Ekran karti alacagim furmark testinde nelere dikkart etcem

Dostum rx570 icin o fiyat cok. 2-2.5k aralarinda rx580 8gb versiyonunu rahatlikla bulabilirsin. Bence okadar eski kartlardan uzak durup rx5700 gibilerini oneririm. Yinede kart alirken furmarkda ve fiziksel oalrak yapman gerkeen kontrolleri soleyebilirim :). 1. Fiziksel kontrol de sunlara...
  14. P

Termal macun biraz taştı sorun olur mu

Bisi opmaz knki kullandigin termal mavun nedir? Kotu bir termal amcun degilse macunlar iletken olmaz ve sorun yaratmaz merak etme. Yinede tavsiyem %99 %100 oranli izopropil alkol al. Bu alkolle bilgisayar devrelerini fircaya sikaraj temizleyebilirsin. O tarz aralardada pamuklu kulak cubugunu...
  15. P

UserBenchmark Testi Ne Kadar Sağlıklı?

Burasi kullanici yorumlari ile tasarlanir, genel olarka insanlarin cogu seyde test disinda duyduklari ile konustugnu bildigimize gore bu sitelere guvenmek yerine canli test leri ve arastirma sayfalarini okuyabilirsin 🫡
  16. P

Sıvı soğutma vs kule tipi

Rgb konusunda bir bilgim yok tercuh etmiyorum zaten.
  17. P

Ryzen 7 7800X3D için anakart

Eger ki sistemini 7800x3d den sonra bidaha guncellemiceksen b650mk alabilirsin. Guncelleyeceksen 3 4 sene sonra guncelleyecegni ve o islemxileri destekeleyecek anakartlari dusunerek alman gerekirse 13k bandindaki msi mag yada asus tuf modellerine yonelmen gereklii
  18. P

7800x3d için anakart

Herkesin kendi parasi daha ust ihtiyaclarhi olan isteyen vs tabii ki herzaman daha iyisini alabilir. Ben arkadas yeterli olacagi soyledim gerisi onda vrm uapisi vs nedir anlattim gerisi onda ben almicam o alacakda bu forum kac aylik noolduda herkes toplaniyo :D
  19. P

7800x3d için anakart

Yani islemcinin sagladigi gucu dusununce tdp degeri cokmus gibi hissettiriyo ama pekde yuksek bi cekim degeri falan yok o degerleri cok rahat sogutmasi olan bi b650 besler :)
  20. P

7800x3d için anakart

Hurmet gostermek fln kelimeleri ozenle seciyosun herhalde testlerde yaptim cogunuda denedim hicbir sorun olmaz. Faz yapisiyla beraber vrm lerin amperleri vs de onemli diger markalarda kotu olabilir ama iyi markalarda b650serisinde ozelliklede b650mk 7800x3d yi cok cok rahat sogutur...
Geri