Arama sonuçları: *

1. cengizovic

5700x3d tray işlemci aldım kule tipi soğutucu yeterli olur mu?

Normalde indirim bekliyordum fakat bir an gaza gelip Amazondan 5700x3d aldım 6600 TL ye 4 taksitle. Daha yükselir diye hemen aldım. Elimde thermalright peerless assassin 120 soğutucu var. Soğutma yeterli olur mu?
  2. cengizovic

R5 3600 4.4 Ghz AIDA64 Extreme Test Sonucu ve Overlock

Arkadaşlar geçen soğutucu aldım. İşlemciye ayar yapmak istiyorum ama bir türlü ayar yapamıyorum. CPB ve PBO dedikleri şey var onu açıyorum maksimum verim için ama işlemci 1.35 volt falan veriyor. Yani ben stok soğutucu ile zaten 1.175 volt 4.2 ghz alıyordum. Benim istediğim ayar işlemci 4.2...
  3. cengizovic

MSI Anakartta PBO açık +200 mhz ve all core -30 ayarı nasıl yapılır?

İşlemcime ayar yapmak istiyorum bu yüzden biraz araştırdım genelde PBO açık ve +200 mhz hız aşımı ve voltaj düşürmek için all core -30 yaptıklarını duydum. Bunu nasıl yapabilirim? MSI B550 Gaming Plus anakartım var ve bir türlü beceremedim.
  4. cengizovic

Mining sırasında işlemci frekansım 2200 mhz düşüyor. R5 3600

ustalar işlemcim kafayı yedi. Mining başlattım işlemci frekansım bir 2200 mhz oluyor sonra 4200 mhz oluyor. Ben UV ayarı yapmıştım epey önceden 1.175v 4.2 ye sabitlemiştim. Neden böyle saçmalamaya başladı fikriniz var mı?
  5. cengizovic

Bios güncellemesi sonrası Core Performance Boost kapatılmıyor

Anakartımın biosunu güncelledim haliyle OC ayarlarım da sıfırlandı. 1.175v ile 4.2 ghz sabit çalışıyordu. PBO kapanıyor core performance boost kapanmıyor daha doğrusu bir türlü tıklanmıyor o kısıma. Yardımcı olur musunuz? Denetim masasından AMD Dengeli güç seçeneğini seçmiştim etkisi olabilir...
  6. cengizovic

Yardım İşlemci voltaj yazılan değerin üstünde

Biosta override ye 4.2ghz ve 1.175v verdiğim halde hwmonitor de max 1.4v gösteriyor sebebi nedir?
  7. cengizovic

Yardım 3600 işlemci biosta verilen voltaj gözükmüyor

Arkadaşlar dün 1.175v vererek 4.2 ghz de stabil çalıştırmıştım. ve hwinfoda gözüküyordu verilen voltajlar. R23 testinde 9744 skor almıştım. Sonra deneme yaptım baya, 1.12v den başlayıp her değeri denedim düşük olarak. Çalışmadı. Sonra eski haline getireyim dedim 1.175v vereyim dedim olmadı hata...
  8. cengizovic

Yardım R23 cinebench testinde voltaj beklenenin altında hep

4.2 ghz 1.175 V çalıştırıyordum. 2 kere yaptım hatta 9744 skor almıştım. Sonra 1.1625v deneyim dedim olmadı. eski haline yani 1.175v haline getiriyorum hata veriyor ve hwinfodan baktığımda voltaj değerleri beklenenin altında. Ayrıca R23 testinde hep kapanıyor ve hata veriyor. İşlemci sıcaklığı...
  9. cengizovic

Ryzen 5 3600 R23 Cinebench Sonuçları/Skoru iyi mi kötü mü?

İşlemciye UV yaptım. 4200 mhz 1.175V vererek 10 dakika programı çalıştırdım. Bu sonucu verdi. Test sonuçları nasıl? Skor düşük mü beklenenin altından fazla bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim. Max sıcaklık 78 derece gördü.
  10. cengizovic

AIDA64 testi işlemci sıcaklıklarım normal mi? (R5 3600)

Td500 kasam var, 3 fanlı egzoz fan olmadan. İşlemciye hiç bir ayar yapmadım. Stok fan ile kullanıyorum. Sizce normal mi? Yani ben en fazla 85 derece falan bekliyordum. Stok fanı tam oturtmamış olabilir miyim? Yardımınıza ihtiyacım var bu konularda acemiyim.
  11. cengizovic

Ryzen 5 3600 CTR test sonucum

1 saat sürdü. Test sonucum bu. Yapmam gereken bir şeyler var mı?
  12. cengizovic

Yardım 3600 İşlemci sıcaklığı 95 derece ne yapabilirim?

Bugün bilgisayar montajını yaptım. İşlemcim Ryzen 5 3600 prime95 testinde daha 5 dakika olmadan 95 derece oluyor. Şimdilik uv yapmadan düşürme yöntemi var mı? Biostan yapacağım herhangi bir ayar, program vs. Yoksa normal mi bu durum. Ekran kartım 1 saattir max 65 derece gördü.
  13. cengizovic

İşlemcim geldi. Seri kodu için yardım(R5 3600)

Arkadaşlar. Ryzen 5 3600 işlemcim geldi. Yeni seri üretim bekliyordum. 2033PGS bekliyorken. 2032SUS yazıyor. Üretim yeri çin olarak gösteriyor. Sizce bunun silikonu iyi midir? Daha paketi bile açmadım. İade edip yeni serili üretim isteyebilirim.
  14. cengizovic

Şuan Ryzen 5 3600 işlemci 1800 TL alınır mı?

Fiyat bu arkadaşlar. N11 kuponumla minimum bu kadar oluyor. Ben 1600 TL civarı kovalıyordum. Black friday mı bekleyeyim? Black friday da daha fazla düşer mi? Ya da gaming gecelerinde.
  15. cengizovic

Ryzen 5 3600 vs Ryzen 5 3600x

Kutulu R5 3600 ile kutusuz Tray 3600x aynı fiyata denk geliyor. Sizce sırf kutu ve bir sıkıntı olmaması için kutulu R5 3600 alınır mı? N11 de ona göre alacağım. Fikirlerinizi merak ediyorum.
  16. cengizovic

RX 5600XT Ekran Kartına İşlemci Önerisi

Arkadaşlar, ekran kartım Asus Dual 5600XT, işlemci olarak R5 3600 düşünüyorum şuan ve indirime girmesini bekliyorum. 1600-1700 TL olursa direkt alacağım. İndirime girmezse başka bir işlemci düşünüyorum. Önceliğim ilerde ekran kartı güncelleme yapmama müsait bir işlemci olması. Bütçemde ise 1800...
Geri