Ne münasebet hocam, neden bizim için kötü bir haber olsun! Başkasının kötü durumundan geçinmek bize yakışmaz. İki taraf için de iyi haber diyelim. Kazanmanız iyi olmuş, geçmiş olsun.
aynen biz de benzer tepkiyi verdik, 14700k, b760m-p ,980 pro 2 tb, g skill 32 gb trident z5 falan filan Vatan Computer, mağazada saplamasyon yapmış. Bile bile neden bana sormadan aldın diye sordum da, elden aldığı için iade de edemez...
Kullanılacak render programı CPU mu GPU mu üzerinde çalışıyor? Ben 3d baskı ile uğraşıyorum işlemci daha önemliydi benim için o yüzden bu kadar fark var mesela benim sistemde. CPU üzerinden render alınıyorsa cs go valorant gibi oyunlarda da faydası olur yüksek işlemcili bir sistemin.
Bu arada...
o kadar watt çekebiliyorsa ne âlâ, demek ki voltajları yükseltiyor ama uçuk derecede yükseltiyor o yüzden ısınıyor o kadar. onlara bir ayar çekmek lazım, fazla voltaj zarar verebilir
PBO açılınca bizim değer girmemiz gerekiyor. Manuel bölümünde neler var? Frequency varsa direkt positive 200 yapılabilir ve curve optimizer kısmına girilip negative sırayla 20 25 30 denenebilir. Stress testinde sistemin kapanmaması lazım.
PBO OC bölümünde ama asıl amacı voltaj düşürmek yani yükseltme değil aslında düşürme işlemi. Tek kule soğutucu da x olmayan model için yeterli olmalı. PBO açmak derken tam nedir yapılan ayar?
Hocam birkaç hafta önce MSI 750 watt psu patladı bir arkadaşın. Direkt marka olarak yönelmek doğru olmasa gerek. Şöyle 850 watt japon kapasitör mümkünse sağlam bir şey bakalım. Bende Corsair RM850 var 10 yıl garantili 340 watt altı fan kapalı, japon kapasitör değil ama ürün sağlam. Örnek olsun...
İşlemciye direkt karar vermeyin 7500f diye, işlemciler belki de 2. el alınabilecek en güvenilir parça. 5 küsüre 7500f alacağıma 6k ya 7600x almayı tercih ederdim, ki bende de o var, nasipse yükselteceğim.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0B76CDHFY?tag=akakceprime-21&psc=1
arkadaşın paylaştığı...
kabaca fiyatlandırdım, inciğine boncuğuna girince, ki bunu alıcı yapmalı biz yol gösteriyoruz sadece, sistem daha iyi bir yere gelecektir. İmzamda yazan 850 wattlığı 3500'e aldım MeşeAllah'ı var, canavar gibi.
Çoğu parçayı 2. el alıp sabırlı ve emin adımlarla gitmeye çalış bu bütçeye çok güzel bir sistem çıkar kendin bile şaşırırsın. Ekran kartını 7. nesilden yana seçim yapsan daha iyi gibi sanki. Ve 7500f ile 1080p de darboğaz olacaktır. 2k için bir şey diyemiyorum ama her şey de 4k da oynanmaz.
Hocam geceye ver ya, kafa tam verimle çalışmıyor. :) ssd tek değil o yüzden 3k dedim, 2 sata alsa bir de m2 o civara denk gelir. pazarlıkla diğerlerinden kısar en sonra ekran kartını bırakırsa 6800 olma ihtimali var doğru. 7600x alır da pek de ilan yok sahibindende, giriş seviye demek istedim...
Tüm veya ram hariç kalan parçaların hepsini 2. el alınmasını tavsiye etmekle beraber fiyat/FPS oranının max olması için AMD sistem olması gerektiği konusunda hemfikirizdir herkesle.
Bence başlıca parçalar:
7500f veya o fiyat bandında işlemci 2. el 6000
A serisi anakart 2. el 2500...