Arama sonuçları: *

1. Rezanix

Ekrandaki Renkler Aşırı Doygun (Fosforlu gibi)

Arkadaşlar son 2 haftadır açıklaması biraz zor ve karışık olan bir hata ile karşılaşıyorum. Özellikle son 2 haftadır hemen hemen her gün bir kez de olsa gri ekran hatası alıyordum ve ardından "AMD Hata Rapor Aracı" geliyordu. Gri ekran hatası aldığımda da ekran yaklaşık 1 dakika boyunca gri...
  2. Rezanix

MSI Dragon Center'den Driver Güncellemesi Yapmak Mantıklı Mı?

Arkadaşlar MSI Dragon Center'e giriş yaptığımda bazı driverlerin güncellemesi olduğunu fark ettim. Forumlarda gördüğüm kadarıyla genel olarak elle güncellemek ve Windows Update dışında driver güncellemesi yapmak hatalara sebep oluyormuş. MSI Dragon Center üzerinden güncelleme yapsam bir problem...
  3. Rezanix

Varsayılan Dosya Uzantısını Sıfırlamak

Arkadaşlar ".msop" kısayoluna sahip dosyayı yanlışlıkla not defteri ile aç yaptım. Gördüğünüz üzere hepsinde not defteri logosu var ve hepsi not defteri olarak açılıyor. Önceden dosyanın bir görünümü yoktu ve çift tıkladığımda alttaki fotoğraftaki gibi soruyordu. Bunu nasıl sıfırlayabilirim...
  4. Rezanix

Windows 10 Lisans Anahtarı

Arkadaşlar az önce "golisans" diye bir siteden windows 10 lisans anahtarı aldım. Windows 10 Pro sürümünü aldım ama Windows 10 Pro for Workstations teslim edildi (Adam Pronun bir üst versiyonu olduğunu söyledi). Aklıma takılan birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. 1. Windows 10 Pro ile...
  5. Rezanix

Monitör FPS Droplarına Sebep Olur Mu?

Arkadaşlar sistemim iyi olmasına ve yüksek fps değerleri almama rağmen bazı oyunlarda FPS drop alıyorum, en büyük örneği Fortnite. Windowsu temizden kurdum, BİOS güncelledim, driverleri ve windowsu güncel tuttum ama yine de hiçbir şekilde düzelmedi. Sistemi toplayalı hemen hemen 3 ay oldu, artık...
  6. Rezanix

Battlefield V Ekranı Bozuyor Ekran Yeşil Oluyor

Arkadaşlar bugün Battlefield V indirdim. Oyuna girip alt tab yaptığımda, ekran görüntüsü almaya çalıştığımda veya ses seviyesini değiştirme işlemi yaptığımda ekranda bozulmalar oluyor ve tüm ekran yeşil oluyor. Bu sorunla daha önceden oynadığım oyunlarda karşılaşmamıştım. Yaşadığım sorunun...
  7. Rezanix

6900XT Ekran Kartı Sıcaklığı 95 Derece Normal Mi?

Arkadaşlar Witcher 3'de grafik ayarlarının hepsini ultra yaptım. Ekran kartı sıcaklığım sürekli 90-95 derece arası gidip geliyor bu sıcaklık değeri 6900XT için normal mi?
  8. Rezanix

Smart Access Memory Hakkında

Arkadaşlar AMD'nin yazılımı olan Radeon Softwareyi kurcalarken Smart Acces Memoryin kapalı olduğunu fark ettim. Sadece bu videoyu izleyerek aktifleştirdim. MSI anakartta AGESA ve CSM kontrolü yapmayı bilmediğim için bunları kontrol edemedim. Bir sorun çıkar mı? Şu an aktif hale geldi olarak...
  9. Rezanix

Monitör Görüntü Kalitesi ve Yenileme Hızı Ekran Kartı Sıcaklığına Etki Eder Mi?

Evet arakdaşlar başlıkta da gördüğünüz üzere Monitörün görüntü kalitesi ve yenileme hızı ekran kartı sıcaklığına boştayken etki eder mi? https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-odyssey-g7-27-2k-1ms-240hz-g-sync-qled-1000r-curved-va-gaming-monitor.html Ben Samsungun Oddsey G7 modelini...
  10. Rezanix

PC Açıldığında Sistem Hatası

Arkadaşlar anakarttaki işlemci sıcaklığını gösteren led bazen "00" olduğundan dolayı Dragon Center yazılımı ile "LED FW Update" yaptım. Yabancı kaynaklarda araştırdığım kadarıyla bu sorunun çözümü olacağı söyleniyordu. Güncelleme yaptıktan sonra PC'yi açtığımda aşağıdaki hatayı almaya...
  11. Rezanix

CPU Fan %20'ye Sabitleniyor

Arkadaşlar sürekli CPU Fan kendini %20'ye sabitliyor her 3-4 günde bir oluyor. Bu durum çok canımı sıkmaya başladı işlemci sıcaklığı 90 dereceye kadar çıkıyor normalde fan çalıştığında yük altında en fazla 78-80 dereceyi görürken fan %20 ye sabitlediğinde boştayken 85-90'a kadar çıkabiliyor...
  12. Rezanix

Topraksız Priz PC'ye Zarar Verir Mi?

Arkadaşlar odamda 2 tane priz var. Bir tanesi topraklı, diğeri topraksız. Sistemi topladığımdan beri 3 aydır topraksız prizde kullanıyorum. Topraklı olan priz uzakta kaldığından tercih etmiyorum. Topraksız priz PC'ye zarar verir mi? Bir tane arkadaşa sorduğumda "PSU'un sağlam olduğundan zarar...
  13. Rezanix

Lightshot Bazen Ekran Görüntüsü Almıyor

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere bazen tutukluk yapar gibi ekran görüntüsünü almıyor. Alt kısımda "gizli simgeleri göster" seçeneğine tıkladığımda tutukluk düzeliyor ekran görüntüsünü alıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Bir de programın güvenilir olmadığı hakkında söylentiler var...
  14. Rezanix

CMD Üzerinden Etkinleştirilmiş Windowsta OEM Key Çalışır Mı?

Arkadaşlar CMD üzerinden Windowsu etkinleştirdikten sonra sıfırdan kurmaya gerek kalmadan OEM key kullanabiliyor muyuz? Yoksa format atıp Windowsu en baştan mı kurmamız gerekli?
  15. Rezanix

Bozuk Priz PC'yi Bozar Mı?

Arkadaşlar prize her fişi taktığımda küçük patlama sesi geliyor, mavi ışık çıkıyor. Taktıktan sonra ise hiçbir problem kalmıyor akşama kadar sorunsuz kullanıyorum. Ama yine de takarken çıkardığı sesten ve görüntüden anladığım kadarıyla problemli bir priz. Başlıkta da sorduğum gibi bozuk priz...
  16. Rezanix

Arama Kısmında En Üstte Çıkan Reklamlardan Virüs Bulaşır Mı?

Arkadaşlar fotoğrafta da gördüğünüz üzere "Telegram indir" yazdıktan sonra en üstte çıkan sitelerden Telegramı indirdim. Telegramın kendi resmi sitesi oldukları konusunda emin değilim. Googlenin aramadan sonra en üstte önerdiği reklam sayfalarından bir şey indirmek güvenli mi? Dünden beri...
  17. Rezanix

Fan Hızı %20'ye Düşüyor

Arkadaşlar fotoğrafta da gördüğünüz gibi fan hızı %20 ye sabitliyor kendisini. Bu sorun bugün olmaya başladı ve tam 3 kez oldu. PC'yi resetlediğimde fan düzeliyor %60-%80 arası çalışıyor fakat bir süre sonra %20'ye kendini sabitliyor. Bazen pcyi açtıktan 5-10 dk sonra sabitliyor bazen 2-3 saat...
  18. Rezanix

Ekran Rengi Değişiyor

Arkadaşlar windows arama tuşuna bastığımda ekran rengi değişiyor. Herkeste bu şekilde mi yoksa bende mi bir sıkıntı var? Fotoğraflarda tam belli olmuyor ama normalde geçişlerde çok belli oluyor. Arama çubuğuna basınca parlaklık daha çok artıyormuş gibi geliyor. 1625691004 Zemin rengine...
  19. Rezanix

Her seferinde PC Açtığımda Onay İstiyor

Arkadaşlar PC'ye dün temiz kurulum yaptım ve PC'yi her seferinde açtığımda SteelSeries GG programının çalışması için izin istiyor. Birçok uygulama sistem başladığında açılmasına rağmen bunun dışında izin isteyen bir uygulama yok. Bu da formattan önce istemiyordu bunu nasıl düzeltebilirim?
  20. Rezanix

Windows Arama Çubuğu Sorunu

Arkadaşlar herhangi bir metin belgesi veya klasör masaüstünde olduğunda arama kısmında çıkıyor fakat HDD veya SSD disklerin birinin içine koyduğumda gözükmüyor. Fotoğraf, müzik, metin belgelerini falan HDD diskin içine koymak istiyorum fakat arama çubuğuna yazdığında çıkması gerekiyor bu...
Top Bottom