Arama sonuçları: *

1. B

Çözüldü✓ Hdd'yi poşete koyup kasaya koyabilir miyim ?

Hdd'ler için kasa önü fanı arkası yada altına pervaneli soğutucu takma opsiyonu vardır, hdd mutlaka temiz hava ile soğutulmalı. Şimdiki kasalar ne DVD yuvasına sahip nede doğru dürüst hdd yuvasına. External portatif 2,5 inch hdd alın terchen depolama amaçlı. 5 TB kasasite vardır, yeni olark WDC...
  2. B

Sistem Topladım Fakat Sistem Açılmıyor

Tetikleme kablosunu anakart'a takamayacak kadar, ne imiş bu kadar zor olan iş? Anakart üzerinden önce bir tornavida ucunu değdirip sistem açılıyor mu ona bakın. Açılıyorsa, kasa kablo başlantılarını güzelce yapın. Eğer bu düzeyde bilginiz yoksa, kasayı koltuk altına alıp, bir bilgisayarcı'nın...
  3. B

360mm ile 5700x soğutamıyorum ?

150 Watt güç çeken Xeon E5-2696 işlemci ile Thermaltake Frio Extreme, 1 fan ile anca 60 dereceyi görüyor, ama diğer kasa fanları da var. 3 adet 120mm, bir adet 140mm. Hava sağutmaya geçin bence, risk sıvı soğutma.
  4. B

90 K YA TOPLADIĞIM BİLGİSAYAR NASIL OLMUŞ?

4070'den başlayın, oradan devam edin. Kasa değişir, ucuz olabilir, soğutucu hava soğutma alın, 105 watt hiçbirşey değil, o işlemci için sıvıya gerek yok. 150 Watt üstüne ancak. İşlemci upgrade'i kolaydır, ilerde olur. Amazon.com.tr'de 2 TB Samsung SSD fiyatları uygun, oraya bir göz gezdirin...
  5. B

Ölüyü diriltme operasyonu (PC)

Hiç uğraşma, ikinci el sitelerinde çalışan bilgisayar satıyorlar. Elektronik malzemeler çok pahallandı. Bir adet 1 watt led bile, 5 ila 10 lira arasında satılıyor. Şişen kapasitörler, özelliğini kaybettiği için, kısa devre yaptırmıştır. Anakart, çok uyduruk bir şey gibi görünüyor. Paranı...
  6. B

4TB SSD 902TL bu nasıl mümkün olabilir?

QVO yazısı, quad layer olabileceğini anlatıyor olabilir.Samsung şu aralar onun üstünde çalışıyormuş. Ama bu hızın neden o kadar yüksek olduğunu açıklamaz. Muhtemelen test proğramı, quad layer bir diski daha önceden tanımadığı için saçmalıyor! QLC --> Quad Layer Chip yani.
  7. B

PTT yanlış ram yollamış

CL 17 olarak çalışır. Fakat CL 16 daha hızlıdır bi tık, fark fazla değil.
  8. B

Nvidia sizce yarın rtx 5000 serisinimi tanıtacak yoksa 4000 serisimi?

5xxx serisi keşke hemen çıksa, ama daha 3nm için yeni anlaştıklarını duydum. Serinin adı Blackwell olacakmış. Bunun yeni jenerasyon DDR7 Ram'lari de var. Benim en iyi tahminim 5xxx serisi anca 2024 Kasım'ında 5090 ile ve Aralık gibi de 5080 ile açılış yapar. Ama yabancı kaynaklar bunun 2025'e...
  9. B

Yardım Bu Sistemi 4GB Ram'den 12GB Ram'e Yükseltmek

Siz en iyisi çift olarak 8Gb + 8Gb alıp takın, eğer çok der iseniz, gene 4Gb üzerine sadece 4Gb alın. 8Gb + 4Gb eğer çift kanal çalışma özelliğine sahip olmayan bir cihaz ise olur. Ama gördüğüm kadarı ile, sizin işlemci çift kanal özelliğine sahip. DDR3L yani 1,35 Volt ile çalışıyor. Gene DDR3L...
  10. B

Sizce DDR4 geçmek mantıklı mı?

Ddr3 gayet yeterli, ddr4 çok pahalı sayılır. Ddr4 zaten anakart upgrade istiyor, (Huanan X99-TF istisna tabi) 1866 ddr3 ile 2400 ddr4 arasındaki fark 50 gbps yerine 60 gbps. Yani pek fark yok.
  11. B

DDR5 e geçmek mantıklı mı ?

Anakartlar Pciex 5 olduğu zaman, ddr5'in kendini gösterebilme ihtimali var. Pciex 4 ile ddr4 bant genişliğini karşılıyor. Yani ddr5'e geçeceğiniz zaman misal nVidia 5xxx serisi çıkmalı ki, ddr5 iş görebilsin.
  12. B

RTX 4090'ı 800w psu beslermi ?

Bir güç kaynağı %100 yük ile çalıştırılmaz. Güç kaynağınız yeterli değil, en az 1000 hatta 1200 Watt gerekli size. Yeni güç konnektörü muhtemelen yoktur, 4 tane 8 pin güç konnektörü 800 Watt'lık bir PSU için tasarlanmış bir güç tüketimi değildir. Yeni 12 pin konnektöre sahip bir ürün satın alın...
  13. B

4070 için darboğaz yapmayan işlemci ve anakart önerisi

Vallaha, bu tarz bir hızı iyi bir fiyata verebilen bir işlemci yok. High end desktop işlemci gerekiyor, şöyle AMD Threadripper falan, anakart 30 bin, işlemci deseniz daha fazlası. Tavsiye veremeyeceğim malesef, bulsam ben kullanırdım.
  14. B

4070 için darboğaz yapmayan işlemci ve anakart önerisi

Gigabyte 4070 Eagle ile, Xeon E5-2696 v4 22 çekirdekli işlemci ile bende de %30 gibi darboğaz bir sonuç veriyor. Ama, uygulamaya göre değişiyor. Örneğin, Magix Vegas 13 ile, ekran kartını taş çatlasın %50 kullanabiliyor. İşlemci %100 çalışıyor. Yani nerede ise 2 kat daha kuvvetli işlemciye...
  15. B

Bilgisayarım iyi ama çok yavaş

İşlemciniz hani pek o kadar kuvvetli sayılmaz, 6 çekirdek, 12 thread. SSD'niz yazma hızı olarak anca USB civarında. Hafızanız, çift kanal olmalı, modül bir ise, ya aynı kapasiteden 1 tane daha alın, yada komple 2 adet 16GB'a geçin.SSD olarak 970 Evo Plus iyi bir seçim, ama 980 Pro'lar daha iyi...
Geri