Arama sonuçları: *

• Users: radhagar
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by date
  1. R

Informatik için Türkiye'de uygun bölüm tavsiyeleri

Matematiğini de geliştir bu sene içinde bu hem YKS'den yüksek puan almanı sağlayacak hem de informatik bölümü için çok lazım olacak olur da gidemezsen diye burdaki sınavdan matematiğe ağırlık vererek en iyi puanı almaya bak.
  2. R

YKS tercih listem çok mu hayalperest?

bence iyi yapmışsın zaten boşta 5 tane daha tercih edebilirsin 300e falan çekmene gerek yok hatta istiyorsan 100k'ya kadar ekle bir şey kaybetmezsin yada 700k'ya kadar uzat. (öğretmenlik vb. tarzı burs alacak programları yazıyorsan eğer bazen tercih sıranda ilk 5'te olmasını vs. isteyebiliyorlar...
  3. R

Telefona sim kartını taktım fakat hiçbir fakiyeti çalışmıyor.

yeni hatta taşıdım numaramı 3 gün etkinleşme süresi vardı belki sende de öyle bir durum vardır
  4. R

(laptop)Açıklamadaki modeller veya yeni tavsiyeler için yardımcı olabilir misiniz?

Hocam 4060lı loq bende var öncelikle ekranda ben bir ghosting fark etmedim ışık sızması da yok. bazı yerlerde fişe takılıyken şarj yediğinden bahsediyor öyle bir durum da yok ayrıca cihaz çok serin çalışıyor adana gibi sıcak bir şehirde dahi büyük oyunlarda ultra ayarlarda sıkıntı çekmiyorum...
  5. R

EEE okuyacam aynı zamanda oyun oynamak istiyorum

bende bu var şarj eksilme sorunu yok hocam lakin sorun mu bilmiyorum ama oyunlarda bazen fps düşmesine rağmen ekran kartı 75-90 watt arası çekiyor oyunlarda 100ün üstüne çıktığını görmedim sıcaklık değerleri de düşük ayrıca neden çıkmıyor bilmiyorum. furmark gibi test programlarında 115 watt...
  6. R

Video izlerken saniyelik takılmalar oluyor

not: arkadaşlar lenovo vantage ayarlarıından ağ yükseltme diye bir şey vardı bağlantıyı daha stabil hale getiriyor(çok işe yaramıyor bence) onu kapattım düzeldi sanırım. Tesadüf de olabilir ama aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar internetten kaynaklanan sorunları da düşünsün.
  7. R

Video izlerken saniyelik takılmalar oluyor

Arkadaşlar laptopum prize takılı değilken video izleyince ara sıra 5-10 dkda bir saniyelik takılmalar oluyor neyden kaynaklanabilir? pildeyken oyuna da girdim yüksek grafik isteyen oyunlarda dahi böyle takılmalar yaşanmıyor sadece video izlerken yaşanıyor youtube netflix amazon prime vs. birçok...
  8. R

MSÜ İçin hangi bölümü seçmem lazım

msüye gitmen için msü sınavına girmen ve sonrasında tercih yapıp seçilirsen mülakatları geçmen gerekiyor lisedeki bölümünle alakası yok sınav da tyt formatına benziyor Anadolu lisesi 9-10 müfredatı
  9. R

yks üniversite tercih yaptım tercihim çıktı. Ama değiştirmek istiyorum

aga Anadolu üniversitesinin açık öğretimindeki sınavsız 2. üniversite programına bak oradan istediğin bölümü yaz aynı anda 2 açık yazabilir misin bilmiyorum ama
  10. R

yks üniversite tercih yaptım tercihim çıktı. Ama değiştirmek istiyorum

1 sene sonra myp ile geçiş yapabilirsin ek tercih olmaz malesef yerleşmişsin
  11. R

Üniversite Harç Miktarım Doğru mu ?

hocam bu yurt dışından gelen öğrenciler için sanırım tr vatandaşları üni harcı ödüyor mu normalde
  12. R

Concerta kullanıyorum msü de sorun çıkar mı

Kardeşim sorun çıkarır mı bilmiyorum ama (herhangi bir sıkıntın yoksa) her odaklanmaya ihtiyaç duyduğunda bu ilaçları kullanmak ne kadar mantıklı? Yan etkilerini gözardı ediyorum kendini odaklanma konusunda geliştiremiyorsun ilaçlar yüzünden. Zaten düzenli çalışıp sağlıklı bir şekilde çalıştıkça...
  13. R

Hem örgün hemde açıktan bölüm okunur mu?

anadolu üniversitesinin 2. üniversite programları var sınavsız kabul ediyor onlara bakabilirsin https://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/
  14. R

İstatistik-Matematik-Bilgisayar Bilimleri bölümleri nasıldır

istatistik ve matematik alanından yazılıma geçmek bana biraz süreci uzatmak gibi geliyor hocam yine de sana kalmış ayrıca şu zamanlarda herkes bilişim sektörüne yönelmişken bu bölümlerden bilişim sektörüne geçip kendine ne derecede yer bulabilirsin bilmiyorum, matematiğe yeteneğin varsa çok...
  15. R

dil bölümünü seçmeli miyim?

hocam sözel için bir bilgim yok fakat dil alanındaki bölümlerinin sana katacağı yetenekleri yapay zeka halihazırda gayet iyi yapmakta kaldı ki senin 6-7 sene sonra mezun olacağını düşünürsek o zamana kadar iş sahasını iyice daraltabilir seni tanımadan kararını etkilemek istemem ama karar...
  16. R

Mühendislik için 25-35k arası laptop önerisi

bende bu bilgisayarın 16gb ramlisi var performans olarak baya tatmin ediyor ama ses kalitesi, yüksekliği ve batarya performansı pek iyi değil yinede fiyatına göre her kuruşu hak ettiğini düşünüyorum ısınma, panel, ekran vs gibi sıkıntıları yok öneririm
  17. R

Üniversiteye kayıt yaptırıp gitmemek?

açık öğretim yazsın
  18. R

Bursa Uludağ vs Eskişehir Teknik vs Dokuz Eylül

Öncelikle üniversitenin sıralaması kalitesiyle ilgili tamamen doğru bir kaynak olmayabilir çünkü takdir edersin ki oraya giren son kişinin sıralaması belirliyor. Ama bir fikir verebilir. Sonuçta herkes üniversitenin ve şehrin olanaklarını tartıyor ve herkes için aynı kritlerleri olmasa da...
  19. R

Benim sıralamama uzak olmasından dolayı çekinme nedenim acaba aldığım puanı daha düşük bir puanlı yere harcayarak heba mı ediyorum, üniversiteyle ilgili bir sıkıntı mı var diye sorguluyorum. anlatabildim mi? Ayrıca neden çok saldırgansın buraya herhangi bir üniversiteyi savunmak için yazmadım...
  20. R

Dostum uzak olması illaki senin puanından yüksek olmasını gerektirmiyor düşük de olabiliyor ya hani. Akademik kadro konusuna gelirsek konuyla alakasız bir vatandaş olarak bizim bunu doğru olarak ölçmemiz pek mümkün değil. hatta işi bilen birisinin bile doğru olarak ölçmesi mümkün olmayabilir...
Geri