4 yıl 9 ay önce aldığım(04.04.2020) asus rog strix g531gt laptopumun aşınma seviyesi 32.8%. sizin duruma oranlarsak biraz fazla bi aşınma olduğunu söyleyebiliriz. ancak servisin hiçbirşey yapacağını zannetmiyorum çünkü oyun oynamak için sürekli şarja takılı bir şekilde laptop kullandığından...
evet gerçek olamayacağını ben de biliyorum, tek aklıma takılan hwmonitor de hic böyle bi yanlışla karşılaşmamıştım. belki işlemci bi hata sebebiyle milisaniyeliğine de olsa böyle bir değer görmüş olabilir mi.
bios sürümüne baktım ve 2023 gözüküyodu ben de msi ın sitesinden en güncel olan sürümüyle güncelleştirdim ve cinebenchle yeniden test ettim.
package değerleri önceki bios sürümümdeyken 105W görmüştü ve çekirdekler 100mhz civarı yukarda duruyordu.
sıcaklık 79 civarından 69 derecelere düşmüş gibi...
10 dakikalık test boyu tüm çekirdekler 4950Mhz de sabit kaldılar ve 79 derecede durdular. Hem sıcaklığın fazla gelmesi hem de puanın diğer kullanıcılara göre az çıkması beni düşündürttü. Soğutucu olarak Thermalright Peerlesss Assassin 120 SE ARGB kullanıyorum. Soğutucuyu takarken kutunun içinden...