Cevap için teşekkürler ancak ortalama FPS 300-350 iken %1 low'un 80e düşmesinin normal olduğunu düşünmüyorum. 4 katı birden düşmesi normal değil bence. Bu kadar yüksek bir düşüş oranı takılmalara yol açıyor. Bu sisteme geçmeden önce monster notebook kullanıyordum işlemci intel Coffee Lake Core...
derdim ortalama fps'in yüksek olması değil, %1 ve %0.1 lowların ortalama fps'e göre çok düşük olması ( Fps 180e sabitleyince ortalama 150, %1 low 60, %0.1 ise 30) bu yüzden de oyunun 10 saniyede 1 falan takılıp durması.
Lütfen birisi yardımcı olsun arkadaşım kafayı yicek yeni pc aldı ryzen 9600, 5070ti, 64 GB ram var dota 2 ve ets 2de kısa kısa kasmalar oluyor bu ama hogwarts legacy ve resident evil village ultra ayar ray tracing onda bile kasma yok. Dota ve ets 2de %1 ve %0.1 lowlara baktık ets ve dota da fps...
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi dota2 full ayarlarda oynarken kasıyor, savaş yokken sadece yürürken bile takılmalar oluyor bu neden olabilir ve çözümü nedir yardım eder misiniz rica etsem? Monitör 2k 180hz
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bu tarz bir kasa arıyorum. Ön filtreden kastım mesh kısmın direkt kendisi değil yani o delikli ön kapağın içinde ayrıca filtresi olan, çıkarılıp temizlenebilen harici filtreli kasa arıyorum. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü bazı youtuberlar delikli mesh...
Arkadaşlar masamda yerim dar ama 360 mm soğutucu kullanmak istiyorum. 360 mm sığabilecek, özellikle uzunluk ve derinliği değil de genişliği küçük olan mümkün olduğunca eni dar ama kaliteli bir kasa tavsiyesi yapabilir misiniz?
Derdim sadece ve sadece 2k ultra ayarlarda oyun. Ama başka bir arkadaş 7500f alma %0.1 %1de sıkıntı yaratır demiş. Kimi dinleyip hareket edeceğimi şaşırdım hocam açıkçası 😅
derdim sadece oyun hocam. Çorba gibiyim 5k verip 7500f alıp geçsem mi diyorum 7700x mi alsam 9700x mi 7800x mi. max bütçem 15k işlemci için ama ne kadar az para verirsem o kadar iyi diğer bileşenleri daha kaliteli alabilmek adına. O yüzden karar veremiyorum tam
ben bu videonun yalancısıyım hocam valla mesela cyberpunk ve silent hill 2'de 7800x3d %14 daha yüksek çıkıyor. Acaba burdaki sistem 4070 ti super olduğu için mi böyle. 5070 sistemlerde bu kadar fark çıkmıyordur belki de bilmiyorum yeniyim bu konularda.
cs, valorant gibi oyunlar oynamıyorum hocam sadece bazen stres atmalık half life crossfire :D en çok dota2 oynuyorum onun dışında forza horizon, ets2, rdr2, cyberpunk
9700x ile 7800x3d arasında öyle çok bir fiyat farkı da yok 2000 TL fark var ama inceleme videolarında 7800 %10-15 daha performanslı çıkıyor yani 2k'ya değmez mi
Selam arkadaşlar 5070ti/ 7800x3d kombinasyonu yapmayı planlıyordum ama bir arkadaş 7800'e gerek yok 7500f bile çok iyi iş görür vs dedi. Baktım 7500f fiyatı 3 katı daha ucuz biri 5k biri 15k. Youtube'da ikisinin karşılaştırma videolarını izledim 2k'da nerdeyse 7800x3d ile eşitler hatta bazı...