kanka solid core da küçük kart ya.
1777498282
Hocam şu modeli bulabilirsen ve asusun BTF anakartlarından birini alırsan ful kablosuz bir sistem de çok temiz durur bence. Bu ama harbi kablosuz sistem ekran kartına falanda kablo takmıyosun
[H3 id='ASUS+TUF+Gaming+RTX+5070+Ti+BTF+White']ASUS TUF...
Anakartı güncellemene gerek yok hocam b650m-r gayet yeterli ama için rahat edecekse dediğin güncellemeleri yapıp alabilirsin. İncehesaptaki soğutucu ve psu ne kadar iyidir bilemiyorum çok iyi olduğunu düşünmüyorum.
Bütçe 40k ya düştüyse AM4 sistem toplayın ekran kartını 9060xt 16 gb alın hocam. 2K ultrada oynayabilirsiniz. Ryzen 5600 işlemci 2x8 3200 cl16 veya 3600 cl18 ram herhangi bi anakart mümkünse b450 b550 tarzı anca öyle kurtarır.
🤣😂 Hocam o zaman 4K ya ne gerek var? Sen zaten OLED 2K ya geçince bisikletten ferrariye atlayacaksın dopamin reseptörlerin neye uğradığını şaşıracak. Ulan bunca yıl çamura bakmışım diyeceksin. Boşver 4K yı ciddi söylüyorum hiç gerek yok zaten 2K seni fazla fazla tatmin edecek.
Hocam nasılki yüksek Hz monitörleri uzun süre kullanınca aşşasına düşünce monitörü gözün kasıyormuş gibi görüyor bundada aynı durum. 4K ya 5 sene bakan bir insana 5 sene sonra 2k ya düşünce görüntünün çamur gibi geleceğini düşünüyorum şahsen.
Hocam bu meret 2.elde zor satılıyor zaten satılırsada değerinin çok altına satılıyor. En güzeli aşırı aşırı masraf etmeden güzel bi 2k monitör al. 4 5 sene kullanırsın zaten ondan sonra OLED monitörler iyice yaygınlaşınca belki yanma problemini kökten çözmüş olurlar o zaman 4K için hangi kartı...
Kanka parça parça alıyosun zaten. Paranı biriktir bu arada sürekli forumu takip et ama sürekli. Kayda değer indirim gördüğünde yapıştır o parçayı.
1777491385
Eline geçtiği gibi alma bence.
Uygun fiyatlı sessiz belli bir seviyede kalitede olan PSU lar hangileri hocam önerirken aklımızda olsun
1777490213
Birde D segmenti PSU'lar alınabilir mi yoksa alınmamalı mı ?
Hocam bir tavsiyede bulunmak istiyorum ama ne kadar mümkündür bilemem. Şimdi mesela 9800x3D' li bir sistem arıyorum diyelim. Ben aramaya 9800x3D işaretlediğim zaman sadece native olarak 9800x3D koyulmuş sistemler çıkıyor yani şunu demek istiyorum hangi işlemci olursa olsun 9800x3D ye...
MSI'ın kartlarını neden o kadar fazla para verip alıyolar diyosan şu yüzden kanka mesela forumda pek bilmeyen bir insan şöyle konu açıyo "Hangi 5060Ti 16 GB almalıyım asus msi tercihim". Bunu görünce neden olduğunu anlıyosun hocam. MSI'ın mesela ventus ve shadow serisi o kadar leş geliyoki bence...
Al hocam bütçen bu kadarsa ve 2.el istemiyorum diyosan alabilirsin. Ram zaten sistemin 3 te 1 fiyatı direk. Daha ucuza sistem geleceğini zannetmiyorum.
Direk şunu çekebilirsin hocam içinde B tier güç kaynağı var sıkıntısız besler tüm sistemi https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-xpg-valor-mesh-750-w-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,769089707.html