Arama sonuçları: *

• Users: WestnighT
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by date
  1. WestnighT

Mantıklı Bir Düşünce İçerisinde Miyim ?

bence en azından 12gb vram ve üstü modellere bakın bütçe varsa. AMD düşünmüyorum demişsiniz ama bakmak isterseniz bence RDNA 3ten aşağı inmeyin yapabiliyorsanız.
  2. WestnighT

Işlemci değişmelimiyim 9950x kullanıyorum

eğer ingilizceniz varsa yabancı kanalların videolarına da bakın mutlaka, 9950X3D2 bence ne yapabildiklerini ve teknolojiyi göstermek içindi, belkide ileride Ryzen ve threadripper (veya epyc) arasında bir köprü olacak şekilde tüketici sınıfı işlemcileri çıkarmak için bir hamle de olabilir gibi...
  3. WestnighT

Işlemci değişmelimiyim 9950x kullanıyorum

hiç kimse tavsiye etmiyor bence de gereksiz bir hamle olur, 9950X çok iyi bir işlemci zaten. 9950x3d2 sadece %5-10 arası bazı testlerde performans artışı veriyor ve çoğunda çokta gözle görülür artış yok. oyun konusunda zaten artış bulmak daha da zor, var ama sayılı ve bence fiyatına göre...
  4. WestnighT

S25 FE den daha mantıklı telefon var mı ?

maks bütçem 30k ama S25fe için 32 ye çıkarım daha üstü maalesef olmaz, One UI gibi stabil ve akıcı bir arayüzü olan ve S25 fe ye rakip olabilecek daha ucuza cihaz var mı ? Kamera (video performansı) ve SoC (işlemci) performansı önceliğim.
  5. WestnighT

Çözüldü✓ AisaHorse fanlar iyi midir ? (çözüldü fakat yazabilirsiniz)

kenarları kpatmaya izin vermiyor diye biliyorum maalesef, bende çok sevmiyordum önceden ama alınca güzel durdu açıkçası
  6. WestnighT

CLAUDE MAX'i nasıl uyguna alabilirim

bende ondayımda bana olmasada bunlar konuştuğum bazı kişilerde de olmuştu neden oluyor bilmiyorum ama galiba ayrımcılık olabilir 😂 işin garibi niye herkese olmuyor ?
  7. WestnighT

evet orda ayıp etmişler biraz ya, githuba öğrenci planınıda deneyeyim şimdi 1775780188 sende hangi plan var ? ona görede olabilir. şimdi ucuza bir plan daha çıkarmışlar galiba onun kullanımları daha kısıtlıdır veya ücretsiz kullanıyorsan onda 3 veya 5 hak veriyordu pro için.
  8. WestnighT

ben takıldım 2 kere de bana da sitede token falan dese de öyle gibi gelmiyor, her gün baya kullanıyorum ben ve sadece 2 kere olması şaşırtmıştı, normalden fazla da kullanmamıştım hani. token olsaydı hep takılırdım diye düşünüyorum.
  9. WestnighT

bilmiyordum bunu çok teşekkür ederim, şimdi bakayım bir öğreniyimde kullanırım. (y)
  10. WestnighT

yok hocam Gemini CLI, claude code gibi cmd üstünden çalışıyor, proje klasöründe açıyorsunuz cmd yi ordan giriyorsunuz. Antigravity gibi aslında ama biri uygulamadan kullanılıyor biri cmd den. Antigravity de güzel bence bu arada.
  11. WestnighT

Çözüldü✓ 10K bütçeye uygun psu önerir misiniz? ?

1200w hariç katılıyorum, 1200w evet çok hatta muhtemelen 850w bile yeter ama ileriye dönük daha iyi olabilir bence. bilgi için teşekkürler.
  12. WestnighT

fsp yi çokça kullanan gördüm yabancı kanallarda dediklerini bilmem ama attığım 4 modelde listede b tier üstü ve NZXT nin adam akıllı kötü güç kaynağı çokta yok, illa vardır ama ben rastlamadım şu ana kadar. NZXT yi şahsen sevmem ama adamlar yapıyor.
  13. WestnighT

ayarlar-kişisel bağlam- gemini için talimatlarınız kısmındakiler veya claude da ise hafıza aktarmayı kullandım gemini ya prompt attırıyor ordan aktarıyorsun ona şu şekilde ulaşıyorsun profil- ayarlar- capabilities- memory- import memory 1775776884 sistem promptu aslında yapay zekayı senin...
  14. WestnighT

benim her söylediğimi yapıyor sıkıntı yaşamıyorum hocam, claude sonnet kullanıyorum şu an ücretsizdeyim ama bugün ücretliye geçmeyi düşünüyordum sonnet gemini'ın göremediği bazı şeyleri görebiliyor o iyi oluyor fakat gemini'ı tercih ediyorum ana model olarak. Birde ben her birini sistem...
  15. WestnighT

bilgim yok bende arıyorum ama bulursam yazarım hocam, bu arada siz claude code mu kullanıyorsunuz ? ben yeni claude a geçtim gemini kullanıyordum cli ile ama müsaitseniz biraz nasıl başlamalıyım öğretebilirmisiniz ?
  16. WestnighT

4060 ekran kartıma bakım yapmalı mıyım

açıkçası banada öyle geliyor hep ama padler de baya iyi performans gösteriyordu, yinede mesela mx4 ü 250-300 e alabilecekken pade 500 vermek mantıksız geliyor bana. Arada mesela 10 15 derece fark olsa seve seve veririm ama bildiğim kadarıyla yok.
  17. WestnighT

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm1200e-cp-9020258-eu-gen5-1-1200-w-fiyati,1139199567.html https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1000-gold-core-pa-0g3bb-eu-gen5-1-1000-w-fiyati,1347528127.html...
  18. WestnighT

95 ve üstü evet, 90 derece demem daha önceden önlem almak için, 1775773937 aradaki fiyat farkını vermeye cidden değiyor mu ? laptobu bilmiyorum da ben ekran kartımda hep macun kullandım, hep dediğim 1 sefer ama olsun :D
  19. WestnighT

o zaman tercih meselesi yapıp yapmamak bence, eğer hotspot tehlikeli sıcaklıklara ulaşmıyorsa genelde sorun olmaz.
  20. WestnighT

eğer hotspot noktası 90-100 gibi değerlere çıkıyorsa bu arada bence kendin yapabileceksen yapmalısın ya da bilene yaptırmalısın, hotspot noktasının yüksek olması sağlıklı değil ve zarar verebilir karta.
Geri