Arama sonuçları: *

• Users: Filchan
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Filchan

RTX 4060 Ti sisteme PSU önerisi

2500-3000 bütçem var. Şu an 500W PSU kullanıyorum yetiyor ama alalı yıllar geçti ve sanırım artık öldü problem çıkartmaya başladı. Değişmem en doğrusu diye düşünüyorum. Bütçeme uygun alabileceğim, özellike çok ses çıkarmayan, bütçe dostu, sağlam bir PSU önerir misiniz?
  2. Filchan

2x16 GB DDR4 RAM önerisi

Selam. Elimde 2x8 GB RAM var ve 32'ye yükseltmek istiyorum. Bana 2 adet 16 GB, kit RAM lazım. Bütçem 2000-3500 civarındadır. Taksit yapan bir yer olmalı. https://www.tebilon.com/kingston-beast-2x16gb-ddr4-3600mhz-siyah-cl18-pc-ram-kf436c18bbk2-32tr/?ref=akakce&v=1.45.5 Ben bunu düşündüm ama...
  3. Filchan

Kioxia Exceria Plus G2 1 TB sağlık durumu nasıldır?

Kioxia Exceria Plus G2 1 TB kullanıyorum. 1 yıl 9 ay oldu neredeyse alalı. Değerler aşağıda olduğu gibi, sizce normal mi? Ben bir şeyler varmış gibi hissediyorum ama bilemedim.
  4. Filchan

VGN VXE ATK68 nasıldır?

VGN VXE ATK68 almayı düşünüyorum, sizce alınır mı? Kullanan var mı?
  5. Filchan

Mouse'u nasıl temizlerim?

Süt döküldüğü için sol taraftaki 2. click ağır basıyor içini temizlemem lazım fakat nasıl yaparım bilmiyorum. VGN Dragonfly F1 Pro kullanıyorum.
  6. Filchan

B450M S2H v2 ile R5 5600 işlemciyi nasıl 4.9 GHz overclock yaparım?

B450M S2H v2 anakart kullanıcısıyım. İşlemciyi stabil 4.9 GHz değerinde çalıştırmak istiyorum. Adım adım ne yapmalıyım?
  7. Filchan

Yardım RX 6600 ekran kartıyla video izlerken videoların kasma sorunu

AMD RX 6600 kullanıyorum. Twitter, Reddit yada Instagram gibi sayfalarda gömülü videolar izlemeye başladığımda ara sıra videolar kasmaya başlıyor ve aynı zamanda fareyi hareket ettiğimde sanki 60 hz monitörde 30 fps oyun oynuyormuşum gibi kasıyor. İşin garip kısmı video kaydı başlatınca kasma...
  8. Filchan

Yardım RX 6600 fan ayarının sürekli sıfırlanması

RX 6600 kullanıcısıyım. Adrenalin 22.10.3 sürümünü kullanıyorum. Ekran kartının stok fan ayarında kullandığımda çok ses yaptığından kendim bir ayar yapıyorum ve kaydediyorum. Lakin gün içinde tekrar kendi kendine sıfırlanıyor. WattMan hatasıda vermiyor ne bildirim var ne bir şey. Neden...
  9. Filchan

RX 6600 düşük fps veriyor

Merhaba, Ryzen 5 5600 ve B450M S2H ile RX 6600 kullanıyorum lakin gta 5 te düşük ayarlarda 180i geçmiyor fps. Ultradada 70 90 arası oynatıyor ama başka testlerde 140a kadar çıkıyor. Neden böyle? Başka oyunlardada böyle sorunlarım var. Eski ekran kartımla aynı diğer sistem bileşenleriyle beraber...
  10. Filchan

RX 6600 canlı yayın izlerken ekran bozuluyor

RX 6600 satın aldım, 1-2 hafta falan oldu. Normal kullanımda herhangi bir sıkıntı yokken aldığımdan beri yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. tango.me sitesinde insanlar yayın yaparken yayınlarını izlemeye giriyorum, bir kaç yayın izleyip kapattıktan sonra sonraki bir yayında...
  11. Filchan

FreeSync açık olunca oyunlara girdiğimde ekran kararıyor ve ses çıkartıyor

Başlıkta yazdığım gibi. Adrenalin üzerinden FreeSync açık olduğunda oyunlara girmeye çalıştığımda nedense oyun giriş kısmında siyah ekran veriyor ve kasadan iki üç kere çıt çıt sesleri gelmeye başlıyor ve o çıt sesleriyle beraber oyunun görüntüsü gidip gidip geliyor. Neden böyle bilen var mı...
  12. Filchan

Eski ekran kartından yeni ekran kartına geçince ne yapmalıyım?

Hali hazırda kullandığım GT 1030 ekran kartından AMD XFX RX 6600 ekran kartına geçiş yapacağım. B450M S2H anakart kullanıyorum, eskiyi çıkar yeniyi tak dışında izlemem gereken, önerdiğiniz adımlar var mı? Bilgisayara format atmayacağım.
  13. Filchan

Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 yanına GTX 1660 ti alınır mı?

Başlıkta yazıldığı gibi. Ne dersiniz? İyi performans verirler mi beraber? Aslında RX 6600 düşünüyordum ama bulamadım.
  14. Filchan

Bu watt tüketimi ne kadar doğru?

Garipsedim, ekran kartı yerine GT 1030 yani şu an kullandığım ekran kartımı koyuyorum 600-699 watts diyor. RX 6600 koyuyorum 400-499 watts diyor. Sorun şu ki gt 1030 ile sistemi zaten 500 watt psu ile çalıştırıyorum. Niye böyle? Acaba bu site düzgün değer vermiyor mu...
  15. Filchan

Ryzen 5 5600 2K Render sıcaklığı normal mi?

İstanbuldayım Ryzen 5 5600 işlemcim var Vegas Pro 18 ile 2K 60 fps render alıyorum maks 92 dereceyi görmüş. normal mi? stok fan kullanıyorum. (3.5 dakikalık videoydu bu arada 12 dakika kadar sürmüş)
  16. Filchan

Yardım Ryzen 5 5600 için render alırkenki bu işlemci sıcaklığı normal mi?

Şu anda Vegas Pro 18 ile 20 dakikalık 1080p 75fps bir video render ediyorum. GT 1030, Ryzen 5 5600 ve 3200 mhz 2x8 ram kullanıyorum. Aşağıda ki görselde gözüken değerler bunun için normal mi? Stok soğutucu kullanıyorum bu arada. Normalde çok render yapan biri değilim şu anlık ihtiyacım oldu sadece.
  17. Filchan

Bilgisayar Aniden Kapandı

Bilgisayarda bir iş yapıyordum yazılımla ilgili. Bir anda kapandı sanki kasanın üstünde ki yeniden başlat tuşuna basmış gibi. Yeni aldım bilgisayarı ama neden böyle bir şey oldu anlamadım. Neden olmuş olabilir?
  18. Filchan

Ryzen 5 5600 için ekran kartı

AMD Ryzen 5 5600 işlemci için maksimum 5,000₺ olmasını istediğim bir ekran kartı bulabilir misiniz?
  19. Filchan

Kayıp 5 GB Rami Ne Kullanıyor?

Merhabalar. Sistemimde 8 GB olacak şekilde 2 adet ram yani toplamda 16 GB ram var. Valorant oynarken 7.1 GB ram kullanımı gösteriyor. After burner öyle gösteriyor yani. Görev yöneticisini açıp Valorant'ın kullandığı rame baktığımda 2 GB gözüküyor. Şaşırıyorum yani arkada başka hiç bir şey açık...
  20. Filchan

Çözüldü✓ B450M PRO-M2 MAX, GT 1030 ve Ryzen 5 5500 için önerebileceğiniz güç kaynağı ve kasa

Başlık yazdığı gibi. Ryzen 5 5500, MSI B450M PRO-M2 ve DDR4 3200mhz 2x8 ram alacağım. Bu parçaları vatandan alacağım fakat bunlara uygun bir güç kaynağı ve kasa bilmiyorum. Vatandan bulabilir misiniz? Ayrıca GT 1030 ekran kartım var elimde onu kullanacağım ekran kartı olarak.
Geri