Arama sonuçları: *

• Users: Aquinas
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Aquinas

Çözüldü✓ RTX 5080 - Ultra Core 9 Tüm Grafik Ayarları Aynı FPS Değeri Veriyor Yardım!

Merhaba! Sorunu anlatmadan önce sistemim şu şekilde: Monitör: XG27ACDNG 2K 360Hz QD-OLED Monitör Kasa: MSI MEG PROSPECT 700R Anakart: ASUS ROG STRIX Z890-H İşlemci: Intel Core Ultra 9 285K Ekran Kartı: Galax RTX 5080 EX-Gamer 1 Click OC Ram: Patriot Viper serisi 2x16GB 7400MHz Toplam 32GB Ram...
  2. Aquinas

Ekran güncellemesinden itibaren Son 1 haftadır falan pc takılıyor

Merhaba, şu anda Ekran kartımın sürücüsü güncel ve yanılmıyorsam son 1 haftadır falan CS2 oynarken alt tab atıp geri geldiğimde oyun ve direkt pcnin takıldığını görüyorum. Az önce youtube'ta gezinirken tuvalete gitmiştim, geldiğimde baktım ki yine takılmış pc. Bilgisayarım yeni ve güncel...
  3. Aquinas

Çözüldü✓ 2K 360Hz OLED Monitör Önerisi

Merhaba. Bütçem önemli olmadığı için mantıklı olduğunu düşündüğünüz her türlü monitörün önerisini yapabilirsiniz. Intel Core Ultra 9 285K işlemci ve Galax RTX 5080 EX-Gamer ekran kartı bulunuyor bilgisayarımda. 32GB 7400Mhz Ram kullanmaktayım Sonunda bilgisayarımı aldım ve 2K çözünürlükte...
  4. Aquinas

PlayStation 5 ile Kullanılabilecek 4K 120Hz TV Önerisi İstiyorum

Merhaba değerli forum sakinleri :hoba: Doğru kategoride mi açtım bilmiyorum, televizyon kategorisi olmadığı için Monitör olarak açmak zorunda kaldım. Öncelikle yanlışsa bunun için özür dilerim. Dün PlayStation 5 Slim CD versiyonu aldım ve evdeki televizyon 1080P 60Hz olduğu için bazı oyunlarda...
  5. Aquinas

Çözüldü✓ 2K 360Hz Hikaye&FPS Oyunları İçin Ömürlük Monitör Önerisi

Merhaba değerli forum kullanıcıları! 5080 - Ryzen 7 9800X3D Ekran kartı ve işlemcili bir sistem topluyorum yaklaşık 150K 'yı falan buluyor tabii Bu sistemde hikayeli oyunları 2K 360Hz'de, fps oyunlarını da mümkün mertebe 1080p 360Hz'de oynayacağım ama yani haliyle 2K 360Hz gerçekten iyi...
  6. Aquinas

5080 16G SUPRIM LIQUID SOC vs Asus ROG Astral GeForce RTX 5080

Merhaba! RTX 5080 ekran kartı almak istiyorum ve beni hem performans hem de ömürlük bakımından uzunca yıllar götürmesini hedefliyorum. Araştırmam sonucu ROG Astral 5080'i 1. sıraya koymuşlar. Araştırmaya devam ettiğimde 5.000TL daha düşük olmakla birlikte dahili sıvı soğutucusuyla gelen RTX 5080...
  7. Aquinas

Çözüldü✓ Ram'lerde AM5 anakartta dual sorunu var mı?

Hocalarım selam, umarım doğru türde konu açmışımdır, biraz karmaşık bir konu çünkü. Bu forumdaki bazı kullanıcılar, yeni anakartlarda dual channel olmadığını, 2x16 almak yerine 1x32GB ram alınması gerektiğini, aksi takdirde düzgün performans vermeyebilir veya MHz değerini doğru şekilde ram'in...
  8. Aquinas

Çözüldü✓ 4070Ti Super vs 5070?

Merhaba! Yakın zamanda 90K - 100K aralığında bir sistem dizmeyi düşünüyorum ve bir şekilde kendim internetten araştırarak şöyle bir parça diziliminde bulundum. Bu konunu bir altına yazacağım çünkü bilmediğim bir sebepten konuyu paylaşamıyorum hata veriyor. Sistemi bu şekilde dizmeyi...
  9. Aquinas

Çözüldü✓ YARDIM! Viewsonic XG2431 monitör ayarında bir yere tıkladım görüntü gelmiyor

Merhaba, şu an bu yazıları telefondan bilgisayarın ekranına bağlanarak yazıyorum, monitörün ayarları ekranda gözükmediği için elimden hiçbir çözüm gelmiyor. Az önce monitörümün HDR özelliğini kapatıp renk ayarlamasını yapacaktım çünkü ekran görüntüsü alırken parlak yerleri daha da parlak...
  10. Aquinas

Fan çoklayıcı hakkında bilgi ve öneri edinmek istiyorum

Selam değerli Donanım Arşivi kullanıcıları. Kasamda 2 adet fan yeri vardı ve geçen günlerde bazı değerli arkadaşlar sayesinde hangi fanları alacağıma sonunda karar verdim lâkin şöyle bir sorunum var. Ne kadar yıllar öncesinde bilişim bölümü mezunu olsam da pandemiden dolayı kasanın içeriği...
  11. Aquinas

En İyi Kasa Fanını Arıyorum, Önerilerinizi Bekliyorum!

Merhaba değerli DonanımArşivi Forum kullanıcıları. Bilgisayar kasa fanı hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bu konuyu açmak zorunda kaldım. Arkadaşlarımdan Noctua markalı fanların çok iyi olduğunu ve soğutma konusunda çok iyi performans gösterdiği duyumunu almıştım fakat Amazon gibi yerlerde...
  12. Aquinas

240Hz 1080p - 2K Monitör Önerisi

Merhaba değerli arkadaşlar. Son günlerde 240Hz monitör almayı düşünüyorum fakat ciddi anlamda bilgi kıtlığı yaşıyorum. Bu sebeple bilgili arkadaşlara ihtiyacım var. Valorant tarzı FPS oyunlara daha çok zaman ayırmak ve kendimi geliştirmek istediğim için 240Hz düşüncesine net karar verdim...
  13. Aquinas

2K 165Hz mi önerirsiniz yoksa 1080p 240Hz monitör mü almalıyım?

Merhaba! 24 inç 165Hz Curved Monitör kullanıcısıyım ve yeni bir monitör alıp ana monitör olarak kullanmak istiyorum. Yani şu anda kullandığımı 2. monitör olarak yanda kullanmak istiyorum. Hiç 240Hz kullanmadım ve FPS oyunlarında vs. gözle görülür faydası olduğu söylendiğinden dolayı eğer...
  14. Aquinas

İkinci Monitör Kullanmak İstiyorum, Belirttiğim Sistem Yeterli Midir?

Merhaba! Doğru kategoriye mi yazıyorum bilmiyorum, sizlerden istediğim yardıma göre bu kategoriyi doğru buldum. Aşağıda sistemim yazıyor, hâlihazırda 165Hz 1ms kullandığım bir monitörüm var. Aynısından veya daha yüksek Hz'e sahip olan ikinci monitör satın alıp ikisini de kullanmak istiyorum...
  15. Aquinas

Premiere Pro'nun içerisinde timeline çizgisi yukarıda kaldı

Merhaba. Aşağıda da görüldüğü gibi normalde kutucuk içerisine aldığım çizginin aşağıda olması gerekiyordu fakat birkaç gün önce anlamadığım şekilde bir anda yukarı kaydı ve böyle kaldı. İlk başta sorun etmiyordum fakat sonrasında fark ettim ki dakika yeri de kaybolmuş. Sanırım yukarı kaydı ikisi...
  16. Aquinas

YouTube'da HD video sorunum var, yardımcı olur musunuz?

YouTube'a bu sabah video yükledim ve internet hızımdan kaynaklı saatler süreceği için bilgisayarı açık bıraktım. Öğleden sonra kalktığımda videonun yüklenmiş olduğunu gördüm. Videonun analizine girdiğimde SD Ve HD çözünürlük tamamlanmış gözüküyordu. Zamanlayıcıda belirttiğim saatte video...
  17. Aquinas

2500TL Bütçe İle Oyun İçin Kulaklık Önerisi

Başlıkta da belirtildiği üzere 2500TL bütçem var ve oyun oynayan biri olarak bütçem kadarıyla kaliteli bir kulaklık almak istiyorum. Yıllar önce (garantisi çoktan bitti) HyperX Cloud II almıştım ve şu anda da kullanıyorum fakat kafama çok geniş oluyor, tam oturmuyor ve neredeyse bütün sesleri...
  18. Aquinas

Ortalama 8K Bütçe ile AMD İşlemci Önerilerinizi Bekliyorum

Başlıkta da yazdığı gibi ortalama 8K gibi bir bütçem var ve işlemci olarak AMD'yi seçmek istedim. Alınabilecek en iyi model ne olur acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  19. Aquinas

AMD Rewards Oyun Etkinleştirme Programı Çalışmıyor

Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce kasa almıştım ve satın aldığım yerden oyun kodlarımı istedim. Kodları kullanmam için bir talimat görseli attılar. AMD Rewards sitesinden kodumu girdim ve onaylanabilmesi için bir uygulama indirmem gerektiği yazılıydı. Uygulamayı indirdim, kurdum fakat açtığımda bir...
  20. Aquinas

Opera GX'in etrafı beyaz oldu, yardıma ihtiyacım var.

Merhaba. Opera GX ile olan problemim ile alakalı hangi kategoriyi seçmeliyim bilmiyordum. Ben de kullanmış olduğum işletim sistemi kategorisini seçtim. Geçen gün Opera GX ile Youtube'da videolar izliyordum. Video bitiminde ekranda önerilen videolar vardı. Mouse'u oynattığım anda ekran...
Geri