Arama sonuçları: *

• Users: Evilpluto
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Evilpluto

MSI B450 & R7 5700X3D sisteme RX 9070 alınır mı?

Merhaba, Ekran kartımı güncelleyeceğim, sistem şu şekilde: MSI B450 Tomahawk. Ryzen 7 5700x3D. 32 GB 3200 MHz Kingston. 700W 80+ PSU segotep. RX 570 8 GB Gigabyte Bunu göre RX9070 almayı düşünüyorum sistemdeki senaryo nasıl olur? Ve hangi marka önerirsiniz ben yine Gigabyte alacağım
  2. Evilpluto

Ryzen 7 5700X3D'nin AIDA64 stres testinde 80 derece olması normal mi?

Eski işlemcim R5 2600'den Ryzen 7 5700X3D'ye geçtim, sıcaklıklar bana yüksek geldi biraz. Eski işlemcimde 58 dereceyi geçmiyordu, bunda 2 dakika olmadan 78'leri gördü, şu an 30 dk oldu 80'de sabit. Boşta ise 34 derecede. Anakart: MSI B450 Tomahawk Soğutucu: Akasa Venom kule tipi 14mm Viper...
  3. Evilpluto

Ekran kartı tavsiyesi Monster Arc A770 alınır mı?

Merhaba, Arkadaşlar ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum şuan AMD RX570 8 GB kullanıyorum sistemim şu şekilde: Anakart: MSI B450 Tomahawk İşlemci: AMD R2600 RAM: 16 +16 toplam 32 GB 3200 MHz DDR 4 Kingston Güç kaynağı: Segotep GP700G 600W tek kanal Yapay zekaya sordum bayağı bir sohbetten...
  4. Evilpluto

Gigabayte Rtx 4070 aldım kutu içeriğinde garanti belgesi çıkmadı?

Merhaba, Gigabyte RTX 4070 ekran kartı aldım. Hepsiburada Ayaz Teknoloji satıcısından. Kutu içeriğinde sadece hızlı başlangıç kılavuzu çıktı, garanti belgesi yok. Benim bildiğim Arena Bilgisayar'dı Gigabyte'ın teknik servisi. Bunu olası bir sorunda nereye göndereceğiz? Satıcıya sordum, fatura...
  5. Evilpluto

VDSL fiber için yeni nesil F/P modem önerisi

Merhaba, Şu an TTNET'in verdiği W9970 modemi kullanıyorum Wi-Fi kalitesi zaten berbat onu söylemeye gerek yok ama ayrıca DNS ve VPN gibi bağlantılar yeterince erişim serbestliği yok. Tüm bu özellikleri kapsayan bir modem önerisi alabilir miyim? Bütçe 5 bine kadar Bu ürün nasıldır mesela...
  6. Evilpluto

Işık hızında açılan Pc 5 dk da açılır hale geldi?

Merhaba, Arkadaşlar MSI B450 Tomahawk anakart servise göndermiştim geldi taktım ilk açılışta hızlı açıldı daha sonra ilk yeniden başlatmada her şey yavaşladı. Geç açılıyor geç yedekleme yapıyor neden oldu bu? Muhtemel BIOS'ta bunun bir ayarı filan vardır. Servis BIOS'u yeniden yazmış /resetlemiş...
  7. Evilpluto

Anakart ses chip'i görüntü vermeme sorununa sebep olur mu?

Merhaba, MSI B450 Tomahawk anakartım görüntü vermiyordu. Debug LED VGA ışığı açılışta yanıyordu servise gönderdim, servis ses chip değişimi yapıp onarımını tamamlayıp bana geri gönderdi Sorum şu: VGA LED ışığı ile oluşan görüntü vermeme sorununun ses Chip'i ile ne alakası var?
  8. Evilpluto

Aynı altyapıda farklı internet servislerini kullanmak kalitede fark eder mi?

Merhaba, Başlıkta yazdığım gibi çoğumuz Telekom altyapısından hizmet alıyoruz farklı ISS'ler kullanmak internet kalitesini etkiler mi? Eğer fark ediyorsa fark yaratan temel malzeme nedir ve hangi ISS tavsiye edersiniz fiyat/performans olarak?
  9. Evilpluto

DNS over HTTPS destekli VDSL/Fiber modem önerisi

Merhaba, Önceki açtığım konuda belirtiğim üzere: 'Modem üzerinden DNS ayarı neden değişmiyor?' https://forum.donanimarsivi.com/konu/modem-uezerinden-dns-ayari-neden-degismiyor.864628/ DNS ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. DNS değerlerini modeme girdiğim halde aktif olmuyor. Yeni güncel her işlevi...
  10. Evilpluto

Modem üzerinden DNS ayarı neden değişmiyor?

Modem üzerinden DHCP başlığı altında altında Opendns değerlerini girip kaydettiğim halde genel ağ ekranına baktığımda DNS hala aynı görünüyor değişmiyor? Modem Türk Telekom'un verdiği TP-Link W9970 DNS olmuyor VPN olmuyor hiçbir şey olmuyor.
  11. Evilpluto

Msi Anakartlarda garantisi bitince chipset arızası alan var mı?

Msi B450 TOMAHAWK Anakartta Vga Debug led hatası alıyordum tamire gönderdim chipsetin arızalı olduğunu söyledi usta. Msi anakartlarda kronik sorun mu var acaba bi daha kesinlikle bu markaya bulaşmayacağım
  12. Evilpluto

Gigabyte B550 Aorus Master m2 özellikleri

Merhaba, başlıkta belirtiğim anakartı almayı düşünüyorum alma sebebim elimde bulunan anakart bozulunca ve ekstra 2 adet M.2 SSD olunca bunları satmak yerine değerlendirmek. Kullanım kılavuzunu biraz baktım PCI-e 3.0 x4/x2 olan SSD'leri destekler filan diyor tam anlamadım M.2 SSD mi seçiyor...
  13. Evilpluto

Öneri Am4 fiyat performans anakart önerisi

Önceki MSI B450 Tomahawk anakart bozulduğu için yeni anakart bakma mesaisindeyim. Kendim bir tanesini gözüme kestirdim "Gigabyte B550 Gaming X V2 " yalnız bunun 4 adet SATA girişi varmış, benim halihazırda 4 tane HDD, 2 tane M.2 SSD var. M.2'leri takarsam SATA yuvasından ikisini kaybederim bana...
  14. Evilpluto

Açılışta anakart üzerindeki VGA Debug led yanıyor görüntü yok

MSI B450 Tomahawk anakart üzerindeki VGA ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor. Birdenbire oldu akşamdan sabaha açtım bununla karşılaştım. Ekran kartı arızalandı diye farklı ekran kartı denedin yine aynı. Açılışta ekran kartı fanları dönüyor onda sıkıntı yok. BIOS güncelledim yine aynı. Sorun nedir?
  15. Evilpluto

Öneri Amd hariç Nvidia ekran kartı önerisi?

Merhaba, Öncesinde kullandığım Gigabyte RX570 8 GB ekran kartım bozuldu. Yeni ekran kartı alacağım benim düşündüğüm RTX4070 ayarı bir kart marka model olarak öneride bulunacak olan var mı? Yoksa PNY RTX 4070 alıp geçeceğim. Sistem: MSI B450 Tomahawk 16+16 32 GB Kingston RAM R5 2600 işlemci 600W...
  16. Evilpluto

Öneri WD Blue SN570 2Tb Crystaldiskmark sonuçları sizce nasıl?

Merhaba, Daha önce tavsiye üzerine konu açmıştım Wd Blue 2Tb M2 SSD geldi test sonuçlarını paylaşıyorum. Sizce bu değerler nasıl? Anakart Msi B450 TOMAHAWK
  17. Evilpluto

Yardım MSİ B450 Tomahawk için M2 SSD Eklemesi yapmak ıstiyorum

Merhaba, Arkadaşlar Anakartım Msi B450 TOMAHAWK hali hazırda CORSAİR mp510 240gb M2 SSD kullanıyorum buna ek PCI x16 yuvasına adaptör ile bağlayarak M2 SSD eklemek istiyorum: - Eklersem hız kaybım ne kadar olur, buna göre hangi hızlarda M2 SSD almalıyım? - ikinci PCI x16 yuvasına takınca...
  18. Evilpluto

Yardım RAM slotlarını değiştirdim Pc açılmadı

MSI B450 Tomahawk anakart için 2x8 GB G.Skill 3000 MHz Sniper X modeli RAM kullanıyorum. DIMM 2 ve DIMM 4 yuvalarında takılıydı XMP profil 2 de 2933 MHz de çalışıyordu. Bugün aynı RAM'lerin diğer slotlata taktım (DIMM 1 ve DIMM 3) XMP de açılmadı 3 bip sesi verdi. Default 2133 MHz'de açıldı...
  19. Evilpluto

Yardım Rx570 overclock değerleri hakkında

Merhaba, Gigabyte RX 570 8 GB kartımı aldığım 2019 yılından beri ilk defa overclock ettim. YouTube'da izlediğim bir rehber sayesinde sağ olsun. 1244 MHz olan stok hız 1390 MHz'ye çıkardım. Bellek hızı 1750 MHz'den 2000 MHz'ye çıktı. FurMark ve oyun testlerinde geçti. Net kaç FPS artışı oldu...
  20. Evilpluto

Msi B450 tomahawk Ram tavsiyesi

Merhaba Sistemde şuan 2X8 Gb Gskill 3000 Mhz ram var The last of us gibi oyunlarda yetersiz kalıyor. Single model Gskill 16gb 3200 Mhz Ram düşünüyorum ilerisi içinde bundan devam ederim diye. Hepsi beraber uyumlu olur mu sisteme? Anakart : Msi b450 tomahawk İşlemci : R5 2600
Geri