Arama sonuçları: *

1. T

Yazılım mühendisliği mi Elektrik Elektronik Mühendisliği mi?

Merhaba şu anda yazılım mühendisliği okuyorum 1. sınıfa geçeceğim bölümü severek yazdım umutlarım vardı fakat son zamanlarda yapay zeka gözümü çok korkutmaya başladı bölüme dair bir şey bilmediğimden yapay zekanın risk oluşturup oluşturmayacağını da bilmiyorum bölümümde gömülü yazılım veya siber...
  2. T

Yazılım mühendisliğinden bilgisayar mühendisliğine AGNO ile geçiş var mıdır?

Merhaba ben şu an yazılım mühendisliği okuyorum AGNO ile başka bir üniversitede bulunan bilgisayar mühendisliğine geçebilir miyim? Yapay zekaya sorduğumda evet diyor yine de bilgisi olan var mı?
  3. T

Yapay zeka Yazılım Mühendisliğini bitirir mi

Merhabalar ben yazılım mühendisliği okuyorum 1. sınıfa başlayacağım mezun olunca gömülü yazılım veya siber güvenlik üzerine çalışmak istiyorum. İleride yapay zeka mesleğimi bitirir mi ? Konu hakkında bilgisi olanlara soruyorum. Bir diğer husus ise neden yazılımı bitirecek diyor herkes madem...
  4. T

Bilgisayar mühendisliği ve Yazılım mühendisliği farkı

Merhabalar bu sene yazılım mühendisliği kazandım ceng ve seng arasındaki farkı bilgisayar mühendisliğini donanım ( anakart işlemci gpu tasarımı üretimi vs ) + yazılım mühendisliği olarak tanımlamıştım çoğu kişide aksini iddia etmedi ve bilgisayar mühendislerinin aslında günümüz şartlarında...
  5. T

Hazırlıkta A1 den başlamak

Merhabalar bu sene İngilizce bir bölüme yerleştim okulum Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hazırlığa da a1 seviyesinden başlayacağım hazırlık okuyan tanıdıklarım hazırlık eğitiminin iyi olduğunu söylemişti ( bir arkadaş ODTÜ mezunu bir hocanın İngilizce öğretim kitabını almış o hoca da bizim...
  6. T

Önü en açık mühendislik

Merhabalar ben bu sene yazılım mühendisliğine yerleştim fakat bazı kişilerin söylediğine göre yazılım mühendisliğinin önü kapanmış bu da hevesimi kaçırdı bölümü isteyerek yazdım hatta 1. tercihimdi gelmez diye düşünüyordum hatta eee gelir oradan yazılıma yönelirim diyordum kısacası bölümümü...
  7. T

Macbook air ve Macbook pro arasındaki fark

Merhabalar M3 işlemcili macbook air ve macbook pro arasındaki fark nedir 20k küsur fark vermeye değer mi
  8. T

Yazılım mühendisliği için macbook mantıklı mı

Merhabalar bu sene yazılım mühendisliği kazandım ve laptop almam lazım evde aktif kullandığım masaüstü güçlü bir bilgisayarım var ( özellikleri RX 5600xt ryzen 5 3600 16gb ram ) oyunları bu bilgisayarımdan oynamayı düşünüyorum ( o yüzden oyuncu laptopu almayı düşünmedim ) okul için de macbook...
  9. T

Mühendislikte yüksek ortalama zor mu

Merhabalar bu sene Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yazılım Mühendisliği kazandım ve diploma ortalaması olarak 3.50 üstü hedefliyorum temel mühendislik derslerini severek çalışacağımı düşünüyorum aynı şekilde yazılıma karşı da hevesim var acaba düzenli çalışarak 3.50 üstü ortalama yapabilir...
  10. T

Öğrencilik durumu aktif-beklemeli ne demek

Merhabalar bu sene üniversiteye kayıt oldum öğrenci belgemi sorguladığımda öğrencilik durumu: aktif-beklemeli yazıyor bu ne anlama geliyor üniversiteden kayıt işlemi tamamlanmıştır diye hem mail hem mesaj geldi
  11. T

Gazi makine mühendisliği okunur mu?

Merhaba, geçen seneki sıralamaya göre Gazi Üniversitesi makine mühendisliği %100 İngilizce geliyor ama öne çekebilir %30 İngilizce olanına da yerleşebilirim sizce nasıldır? Hep makine mühendisi olmak istedim, fizik ile aram çok iyi en çok fizik de makine mühendisliğinde var diye biliyorum...
  12. T

Gazi makine mühendisliği okunur mu?

Merhaba geçen seneki sıralamaya göre Gazi Üniversitesi makine mühendisliği %100 İngilizce geliyor ama öne çekebilir %30 İngilizce olanına da yerleşebilirim sizce nasıldır hep makine mühendisi olmak istedim fizik ile aram çok iyi en çok fizik de makine mühendisliğinde var diye biliyorum...
  13. T

2000 2500 TL arası oyuncu kulaklığı önerisi

Merhabalar 2000 2500 TL arası bütçem var hani oyuncu kulaklığını tavsiye edersiniz benim aklımda Logitech G 435 var sizce nasıl memnun kalır mıyım
  14. T

İnternet hızım yüksek ama Steam de oyun indirme hızı düşük

Merhabalar speed test yaptığımda internet hızım 950 - 1000 mbps arasında değişiyor fakat Steam de oyun indirirken hem indirme hızı düşük ve çok dalgalı şuan 10mbit/sn gözüküyor en yüksek ise 175mbit/sn 36 gb lık oyunun tahmini indirme süresi 12 saat olarak gösteriyor bu sorunun sebebi nedir Not...
  15. T

Bilgisayarım ne kadar eder ?

Merhabalar son günlerde 15k bandında çok güzel sistemler görüyorum. Bu da aklımda '' Acaba şuan ki bilgisayarımı satıp yenisini mi alsam?'' sorusunu getiriyor. Şuan ki bilgisayarımı ne kadara satabilirim acaba ? Özellikleri : AMD Ryzen 5 3600 Asus Tuf Gaming B450m pro Asus Tuf gaming RX 5600xt...
  16. T

Mezuna kalıp sıralamayı öne çekmek ne kadar zor

Merhabalar bu sene YKS 2023 sınavında sayısal alanda 78 bin sıralama yaptım sınırlarımı zorlayarak çalıştığımı söyleyemem ve mezuna kaldım bu seneki hedefim 40 50 bin sıralama yapmak ve çalışma hırsım var acaba mümkün müdür mezuna kalan kişiler yardımcı olursa sevinirim
  17. T

Instagram kapatma süreci çok mu sıkıcı

Dostlar merhaba bu sene mezun senem ve sosyal medyada çok fazla zaman geçiriyorum ( sanırım sosyal medya bağımlısıyım ) 6 7 saat gibi sınava çalışacağım bütün sosyal medya hesaplarımı dondurmayı düşünüyorum acaba bu sosyal medya bağımlılığımdan nasıl vazgeçebilirim daha önceden benim gibi sosyal...
  18. T

Ankara'da binicilik kursu

Merhabalar son zamanlarda internette ata binmiş kişilerin videosunu görüyorum ve geçen gün şehir içinde arabayla gezerken yanımdan at geçti ve inanılmaz bir güzellik cidden asaleti çok ilgimi çekti bu sene mezun senem haftada 1 2 gün 1 2 saatliğine kendine aktivite arıyorum acaba Ankara'da...
  19. T

Erkeklerde ideal boy sorunu

Dostlar merhaba 18 yaşına yeni girdim denilebilir ve sanırım boyum 178 ( uzun zamandır net bir şekilde ölçtürmedim ) 2 aşağı 2 yukarı olabilir ve 1 2 yıl öncesine kadar yaşıtlarımdan hep kısaydım ve bu ister istemez psikolojik travma oldu günümüzde 185 üstü erkek erkek değildir algısı oluyor bu...
  20. T

Bilgisayarı uyku modunda bekletmek sorun açar mı

Merhabalar bilgisayarımı gün içerisinde sürekli uyku modunda bırakıyorum sadece gece yatarken kapatıyorum bunun uzun sürede bir zararı var mıdır ve uyku modunda enerji tüketimi anormal midir
Geri