Arama sonuçları: *

• Users: GryAsl
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. GryAsl

iPhonelara yeni yıl zamı gelir mi?

Düz iPhone 12 yerine düz iPhone 13 alırsam aradaki fiyat farkına değer mi? Bir de Ocak ayında zam gelir mi?
  2. GryAsl

Android Yeni oyunumu Play Store'da yayınladım. 1.0.5 Güncellemesi

Daha önceden yayınladığım At The Downstairs'in ardından (Donanım Arşivi Konusu) geçen aylarda ise Play Store'da deneme amaçlı, portfolyomdaki eksik son taşı doldurmak adına CyberBarrier'i yayınladım. Ardından gelen süreçte bazı sıkıntılardan dolayı oyunla pek ilgilenemedim. Sizden ricam oyun...
  3. GryAsl

Steam'in Dolar Kuru 1.8'den 10'a Yükseldi!

Steamworks'den aldığım ssler. Eskiden 70'e 110₺, 60'a 89₺, 20-32₺, 10-18₺, 3-5₺ idi önerdiği fiyatlar bu arada.
  4. GryAsl

CS:GO'da 3 günde 5 defa rank atladım, keleş'ten Usta Efsanevi Kartal oldum.

2 Ekim'de galaxy cs'nin videoları etkisiyle 1 yıllık aradan sonra CSGO indirdim, toplam 800 saatim var ve daha ilk maçtan beni keleş yaptı. Oyunu silmeden önce Usta Efsanevi Kartal rank'ına ulaşmıştım en fazla. Şimdi ise Usta Efsanevi Kartal oldum 10 maçtan az maç atmama rağmen...
  5. GryAsl

Güncel tasarıma sahip ama düşük donanımlı laptop önerisi.

Genel olarak Huawei matebook gibi zarif, ince çerçeveli, kaliteli vs. tasarıma/kasaya sahip olup donanım kısmında i3/R3 işlemci kullanan bir laptop biliyor musunuz? Celeron 7300 (1 P, 4 E, 6 thread) bile işimi görür. İşlemcisi ne kadar güncel olursa o kadar iyi.
  6. GryAsl

2D Oyunu Mu Biri R9 3950X Ve RTX 3090 İle Oynamış :D

Biliyorsunuz ki steam, donanım anketi yapıyor ve bu verilerin bi kısmı geliştiricilere de gidiyor. Ben de arada At The Downstairs oyunumun anket sonuçlarına bakıyordum. Bir sürü sistem gördüm, özellikle Monster laptop nedense en çok şaşırdığım olmuştu ilk gördüğümde (1650TI/10750H ve RTX...
  7. GryAsl

R5 5600X ve RTX 2060 Super sistemin 2. eli ne kadar eder?

Sistem: R5 5600X MSI RTX 2060 SUPER Ventus (stokta yok) TUF B450M-PLUS GAMING 16 GB RAM CL16 (8x2 3200 MHz) Be Quiet BN293 Pure Power 11 500W 80+ Gold Power Supply Be Quiet! BK024 Dark Rock Slim 180W CPU Cooler PNY cs3030 500gb SSD GIGABYTE NVMe SSD 512GB GP-GSM2NE3512GNTD Bunu toptan satsam...
  8. GryAsl

Steam'de oyun yayınlamak hakkında temel bilgiler (Rehber)

Steam'de yayınlayacağınız oyundan gelen paranın %30'unu Steam alacak, ardından vergiler eklenecektir, tabi bunun için vergi dairesine gitmeniz gerek. Oyunu yayınlamak için 490TL (100$) ödemek zorundasınızdır. Ardından Steam sayfanızı düzenleyeceğiniz uzun bir süreç başlayacaktır (Steam Mağaza...
  9. GryAsl

T6 Ultra VS M200 Combo VS Wraith Spire

R5 2600X'den R5 3600'e geçeceğim. R5 2600X'i satıyorken elimde Wraith Spire'ı tutmak için zorlayayım mı? Eğer Wraith Spire'ı da satmak zorunda kalırsam ekstra ödeyeceğim 100TL~ T6 Ultra için değer mi yoksa m200 Combo idare eder mi? Bu arada işlemci tüm çekirdekler yük altındayken 85'dereceyi...
  10. GryAsl

1050W GamePower PSU'um Patladı

Önemli Not: Konuyu küçük küçük parçalar halinde yazdım, eğer parça ilginizi çekmezse onu okumadan geçin pek bir şey kaybetmezsiniz ve eğer bir değişim olursa (garanti süreci ve oluşan hasar) konuyu güncelleyeceğim...
  11. GryAsl

Konsollara %100 Gümrük Vergisi!

Biliyorsunuz, konsollar yurtdışında ucuz ve kolay kullanıma sahip olduğu için tercih ediliyor ancak Türkiye'de kainat liderimiz, reizzzimiz konsollara yüzde 50 gümrük vergisi getirmişti. An itibariyle 2021 için yüzde 20'ye düşmesi beklenen gümrük vergisi yüzde 100'e çıkarıldığına dair...
  12. GryAsl

Steam Sabit Kur Kullanıyor, Yalanı ve Gerçekler

Valla bu olay nereden çıktı bilmiyorum ama "gamer"lar içindeki "cahil" kişilerin kim olduğunu turnusol kağıdı gibi açığa çıkarıyor. Steam hiçbir şekilde bir kur uygulamıyor, sadece işi bilmeyen bağımsız yapımcılara bir kur önerisinde bulunuyor. Hali hazırda AAA ve AA hatta bazı bağımsız...
  13. GryAsl

R5 3600, RTX 2060S'e 144FPS+ oyunculukta darboğaz yapıyor.

Şimdi bu konuda: https://donanimarsivi.com/forum/konu/ryzen-5-3600-b450m-s2h-vs-i5-10400f-b460m-pro.176103/#post-1747412 şöyle bi şey dedim: Şimdi bir daha bakalım, 2060S'e darboğaz YAPABİLİR*1 R5 3600 EĞER 75 FPS'in ÜSTÜNDE BİR OYUN DENEYİMİ*2 Şimdi Türkçe 101: *1: bakın Yapabilir diyorum...
  14. GryAsl

Spotify'a Artık Erişim Olmayacak!

Çok konuşmaya gerek yok, eğer Spotify gerek lisanslara sahip olmazsa artık TR de yayın yapamayacak. Son 72 saati bulunuyor. Bu arada bu lisanslara sahip olması takdirinde artık RTÜK "kaldır!" derse kaldıracak, "sustur!" derse susturacak. Betondan yapılmış heykellerin bile göğüslerini sansürlenen...
  15. GryAsl

Sansürlü Bir Küfür Hakaret Olarak Sayılır, Detaysız Sansürlü.

Merak ettiğim bir konuydu. Sordum ve şöyle bir cevap aldım, basitçe: "Senin ne demek istediğinden daha çok karşı tarafın ne anladığı ve senin nasıl söylediğin daha önemli." Yani kısacası "---------." gibi cümleler eğer karşı taraf bir dava sürecine girerse hakaret olarak kabul edilecektir. Siz...
  16. GryAsl

Almanyayı Sürekli Kötü Gibi Göstermeye Çalışanlar

Alıntıyı yaptığım konu: https://donanimarsivi.com/forum/konu/intel-core-i3-10100f-islemci-geliyor.161163/page-2 Konunun okunması süresi sadece 5 dk.'dır. Konuda Türkiye'yi kötülüyorum gibi anlaşılmasın, Türkiye'yi seviyorum, Türk olmayı da seviyorum ancak Almanya ile denk değiliz, sadece onu...
  17. GryAsl

Nvidia ekran kartına undervolt'un ne kadar etki ettiğini nasıl anlarım? Ve overclock

Daha önceki kullandığım hiçbir Nvidia ekran kartına Undervolt yapmamıştım çünkü zaten hiç gerek yoktu ama RX 570'e geçtiğim günden beri UV olmadan ekran kartı kullanmıyorum. Şimdi RTX 2060 aldım, sıcaklıkları vs. gayet iyi sessiz de çalışıyor ama yine de UV yapmak istiyorum. Yanlış...
  18. GryAsl

İ7 10700K vs R7 3700X vs i9 9900K Hangisi Daha Mantıklı?

Arkadaşlar İ7 10700K + Z490 serisi kaliteli bir anakartın fiyatı ile R7 3700X + X570 serisi kaliteli anakartın fiyat farkı ne kadar olur? İ7 10700K'ya, 9900K'ya ve 3700X'e ne kadar OC yapılabilir? İ7 10700K yerine i7 10700 alıp daha sonra i9 10900K almak nasıl olur? İ9 9900K almak ne kadar...
  19. GryAsl

En az ping'i ne ile alabilirim? Önerdiğiniz Wifi kartı var mı?

3-4 farklı wifi kartı kullandım, şimdiye kadar toplasak 1000TL masraf çıkarmıştır bu wifi kartları. Her marka kartı denedim ama yok bana mısın demiyorlar. Asus marka bi tane güzel bir modem kullanıyorum ve Superonline altyapısında Vodafone üzerinden hizmet alıyorum. Ama konudan da anlayacağınız...
  20. GryAsl

Konsollarda Gümrük Vergisini İndirim Gelmedi, Bindirime Devam Dendi!

Konuyu çok da uzatmaya gerek yok, hani Covid-19 bahanesiyle batmakta olan ekonomiyi bi nebze rahatlatmak için gelen ekstra gümrük vergileri vardı. Konsoldaki %10 gümrük + %18 KDV + % 20 ÖTV vergileri varken bu vergi oranını %50 gümrük + %18 KDV + % 20 ÖTV haline getirmiş bir vergi artışından...
Geri