Arama sonuçları: *

• Users: KeremIRF
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. KeremIRF

MacBook mantıklı olur mu?

Herkese selam, Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumaya başladım. Evde güçlü bir masaüstü bilgisayarım var. Daha çok okulda falan kullanmak için laptop düşünüyorum. Şimdi evde daha çok masaüstünü kullanırım o yüzden dosylara hem masaüstü hem de laptop üzerinden erişebilmek işime gelir...
  2. KeremIRF

Oyun sırasında aniden ekran kapanıyor.

Selamlar dostlar, Geçen aydan beri oyun oynarken bilgisayar bi anda siyah ekran veriyor. Birkaç saniyeliğine arkadan oyunun sesleri gelmeye devam ediyor ancak sonrasında ses loopa biniyor. Sistemi 2021 başında toplamıştım ve bu zamana kadar AC Valhalla, Cyberpunk, F1 2020 gibi yüksek sistem...
  3. KeremIRF

foto video düzenleme için 2. monitör tavsiyesi

Öncelikle selamlar, Daha çok foto ve video düzenleme bir de kodlama için kullanmak üzere 2. monitör almayı istiyorum (3000-4000 TL arası). Aklımda 2-3 tane ufak farklılıkları olan monitör var ancak farklar önemli mi değil mi emin değilim. Benim için hz'in önemi yok bir de ucuz olması için...
  4. KeremIRF

Eğer windows'u sıfırlarsam lisans gider mi?

Dostlar selam, Bilgisayarımda Windows ile ilgili bazı sorunlar olduğundan windows'u görseldeki yerden sıfırlayacağım. Ancak bilgisayarı toplayıp windows kurduktan birkaç gün sonra internetten 15-20 liralık windows lisans anahtarı alıp lisans etkinleştirmiştim. Şimdi eğer windows'u görseldeki...
  5. KeremIRF

M.2 SSD olması gerekenden çok daha yavaş çalışıyor

Dostlar bende ADATA XPG Gammix S50 Lite M.2 ssd var. Normlade yazana göre okuma yazma hızı 3900 / 3200MB ancak ben kendi bilgisayarımda test yaptığımda garip bir şekilde çok çok daha az sonuçlar çıkıyor. SSD neredeyse ful dolu. Bunun etkisinin olduğunu biliyorum ama yarısından da az bir hızda şu...
  6. KeremIRF

Asus Aura Ekran Kartını Görmüyor

Dostlar merhaba, bende ASUS KO RTX 3070 ekran kartı var. Kartın üzerindeki RGB'leri kontrol etmek için Asus Aura yazılımını yükledim (artık sanırım Armoury Crate olarak geçiyor). Ancak uygulamayı indirip açtığım zaman RGB kontrol kısmı ekran kartımı görmüyor ancak başka bir marka RAM'i...
  7. KeremIRF

Monitör programı sürücüyle mi gelmeliydi?

Selam dostlar, Ben bugün MSI Optix MAG272CQR monitör aldım. İnternetteki videolarda monitörün içindeki sürücüde Gaming OSD adlı bir programla geldiği söyleniyor ancak bende sürücü gözükmesine rağmen herhangi bir program yok. Bunu ayrı bir şekilde internetten mi indirmek gerekiyor yoksa içinde...
  8. KeremIRF

Eklentilerin Köşesindeki simgeyi kaldırma

Öncelikle merhaba dostlar, Fotoğrafta da göründüğü gibi samsung (android) telefonlarda ana ekrana bir eklenti eklendiği zaman köşesinde küçük simge oluyor. Onu kaldırmanın bir yolu var mı?
  9. KeremIRF

LoL hesabım kilitli??

Merhaba dostlar, En son yaklaşık 2 yıl önce, sadece 1-2 kere girip oyuna bile girmediğim LoL hesabıma bugün girmeye çalıştığımda gördüm ki hesabım kilitlenmiş. 2 yıl önce yükleyip sildiğim hesabım nasıl kilitlenebilir anlamadım. İnternet sitesinde de bu konuda yalnızca hesap kurtarma var o da...
  10. KeremIRF

Laptopta Windows lisansı gitmeden sıfırlama

Merhaba dostlar, Lenovo marka bir dizüstü bilgisayarımı sıfırlamak istiyorum. Çünkü bilgisayar çok takılıyo ve de ram kullanımı falan çok fazla. Sıfırlamaktan başka seçeneğim kalmadı ama bildiğim üzere format atarsam windows gidiyor ama laptop u windows yüklü aldığıım için lisanslı. Lisans...
  11. KeremIRF

Rival 3 VS g402

Selam dostlar, başlıkta yazan 2 mousetan birini alacağım ancak Rival 3'ün elime oturabileceğinden şüpheliyim. Elim orta-büyük boylarında ve mouse u avuç içi tutuyorum. bulabildiğim mouselardan biri g402 ama Rival 3 fiyatına göre baya iyi. g402'yi almam için bütçemi biraz zorlamam lazım ama rival...
  12. KeremIRF

i5 9600k mı R5 3600x mi?

merhaba dostlar, Corona geçtikten sonra bir bilgisayar toplayacağım. İşlemci olarak Ryzen 5 3600x, anakart olarak da MSI B450 Tomahawk Max seçmiştim. Ama bugün araştırdığım bazı yerlerde i5 9600k'yı da seçebileceğimi farkettim ve kararsız kaldım. Ancak intel soket anakartlar hakkında HİÇBİR ŞEY...
  13. KeremIRF

anakartın mhz desteği

Merhaba dostar, Bugün ileride toplayacağım bilgisayar için anakart bakıyordum. Özelliklerine bakarken böyle bir şey gördüm. Şimdi böyle olunca ben eğer 3600MHz bir ram alırsam onu destekler mi? OC yazıyor çünkü! Yoksa tam performans kullanmak için başka bir şey mi yapmak gerekiyor?
  14. KeremIRF

Öneri 1 pahalı monitör mü 2 ucuz mu

Merhaba dostlar, yakın zamanda bir pc toplamayı düşünüyorum ancak monitör seçimini nasıl yapsam karar veremedim. önümde 2 seçenek var: ya bir tane samsungun 27'' monitörünü alacağım ya da şimdi aynısının 24'' olanını alıp ileride aynısından bir tane daha alcağım çünkü aynı anda alacak kadar...
  15. KeremIRF

windows 10 home'u pro yapmak

İnternet üzerinden 15-20 liralık windows 10 pro anahtarı satın alıp windows 10 home bilgisayarımda kullanırsam windows sıfırlanır mı?? yani bilgisayar fabrika ayarlarına döner mi?
  16. KeremIRF

RTX 2060 Super ve Ryzen 5 3600X İçin PSU Önerir Misiniz?

Önümüzdeki aylarda bir pc toplayacağım ancak kaç W PSU almam gerektiğini bilmiyorum. Toplamayı düşündüğüm sistem: Ekran Kartı: RTX 2060 SUPER İşlemci: Ryzen 5 3600x Anakart: MSI B450 Tomahawk MAX Ram: Corsair Vengeanca RGB Pro 16GB SSD: Samsung 970 EVO 500gb M.2 ürün önerirseniz 500-600 liraya...
  17. KeremIRF

rtx 2060 super'e anakart önerisi

Dostlar merhaba, önümüzdeki aylarda yeni bir sistem toplamayı planlıyorum ancak kararsız olduğum bazı konular var. Ekran kartı olarak RTX 2060 SUPER ve işlemci olarak da ryzen 7 3700x almayı düşünüyorum. M.2 ssd ve 16 gb (2x8) alacağım. Anakart konusunda pek bilgi sahibi değilim, izlediğim...
Geri