Arama sonuçları: *

• Users: khazen
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. K

Hobi ve kucuk projeler icin 3d printer onerisi

Dostlar selam. Yazilim muhendisligi okuyan birisiyim ve belirli projeler icin disaridan 3d printer hizmeti almak yerine direk kendisini alma gibi bir fikir var aklimda 2026 gelmeden. Kucuk projeler ve hobim icin bana bir oneride bulunur musunuz? Mesela ornek olarak kompakt bilgisayar kasalarini...
  2. K

7950x3d ve ASUS B650M-K anakart kombosu nasildir?

Herkese selam. Suanda ASUS B650M-K anakarta sahibim ve islemci yukseltmek istiyorum. 850W PSU avr ve ekran kartim 9070XT ekran kartim var. 7950x3d istiyorum ama anakartim buna izin verir mi? Eger alicak olursam ne gibi sorunlar yasarim? Ayrica alma derseniz bana oneriniz bu anaakrt icin en...
  3. K

9070XT performans beklentimi karşılamadı. Bir sorun mu var?

Dostlar selam, önceden 6800XT kullanıyordum ve oldukça memnundum. Bu aralar sadece BF6 oynuyorum ve FSR ile maksimum 160 fpsö ortalama olarak 130 fps civarı veriyordu 2k'da tabii ki. Şu zam haberlerinden korktuğumdan ve müsait olduğumdan 9070XT satın aldım. Açıkçası ağırlık olarak ve görüntü...
  4. K

ASUS B650M-K ve 9070XT

Dostlar selam malum bu dram krizinden dolayi madur olmamak icin birgun alacagim ekran kartini bugun almaya karar verdim 9070XT alacagim. Ilk sorum ASUS B650MK anakartimda herhangi bir sorun yasar miyim PCIE4.0 destekliyor anakartim ne kadar performans kaybi olur? Thermalright TR-TGFX 850 SFX PSU...
  5. K

AM5 Ram uyumlu anakart önerisi

Dostlar Patriot Viper 2x16GB 6000mhz CL30 ramlerim var çopu analartın vendor listine naktım bu ramler yok. Önceki B650M R anakartım bu sebepten dolayı uyumsuzluk yaptı ve sistem kapanıp Kernel Power 41 63 veriyordu.(Bunu servis söyledi). Bana anakart önerir misiniz hangi anakartta sorun yaşamam?
  6. K

Bu powerbank alınır mı aliexpten?

Dostlar selam aliexpten kargo söyleyebiliyorum önce avrupaya sonra arada bir gittiğim için kendim alıyorum. İlanda 200 000 mah yazıyor bu türkiyede satılan powerbanklere göre oldukça yüksek değer ve 14t pro 120W şarj oluyor. Alınır mı?
  7. K

Xaomi Redmi Pad 2 alınır mı?

Dostlar telefonum 14t pro ve M2 Macbook Air laptopum var. Bu tableti daha ders notu almak bazen yatarak çalışmak yemek yaparken video izlemek arada bir clash royale oynamak için kullanıcam. Sizin bu konuda öneriniz ne ve xaomi telefonuma özel ekosistem avantajı var mı? Birde kasım indiriminde...
  8. K

Huawei MatePad 11.5 6/128 Alınır mı?

Dostlar okulda not almak için youtubeden video falan izleme nadiren clash royale oynamak için alıcam. MacBook var drive ile pdf yollar çizerim. Beklentilerimi karşılar mı? Ayrıca google servisleri sıkıtnı gibi yorumlar gördüm çok sık google ekosistemini kullanıyorum. Bu konuda aydınlatabilecek...
  9. K

Ajazz AK680 klavyemin shift tusu bazen basmiyor

Gunluk kullanimda boyle bir sorun yasamiyorum ama BF6 oynarken surekli shift spamlamam gerekiyor. Bazen 5-10 saniye bile gelmedigi oluyor bastigimda shift tusu gorevini yerine getirmiyor. Bunu nasil cozerim?
  10. K

Bilgisayarım yük altında fark etmeksizin kapanıyor. Yardım edin.

Sistem; ASUS B650M-R AM5 Anakart Ryzen 7 7700 ASUS Tuf Gaming 6800XT Patriot Viper 6000Mhz CL30 2x16GB RAM Thermaltake TGFX-850 850W Gold PSU SFX Kapanmadan kasitim bi anda kapaniyor ama kasaya giden guc kesilmiyor fanlar,isinlar vs. hala orda ve aslinda yeniden baslatiyor pcyi asla guc...
  11. K

Bursa'da ddr5 ram odunc verebilecek var mi? gunubirlik

Dostlar selam anakartimi tamir ettirdim. Ettirdigim yerde ddr5 ram yok test icin lazim yaklasik 5 gune sehir disina universiteye gidicem kendi ramlerim universitede. Sorunumu cozmeme yardimci olabilecek var mi?
  12. K

Kutuda yazan degerler ile RAM icinde ki farkli

Dostlar Patriot Viper ram sahibiyim sorun su kutuda 6000MHZ CL30 pvv532g600c30k yaziyor ama xmp profiline ve ekte ekledigim thaiphoon burner yaziliminda cikan degerlere gore ramim 6400Mhz CL32 degere sahip bu nasil olabilitor? Hangi degerlerde daha iyi performans ve stabilite yakalarim. Biosta...
  13. K

Mini sistem PSU önerisi

Dostlar elimde olan büyük kasada duran sistemimi Jonsbo C6 Max kasasına geçirerek mini sayılabilecek sistem topladım. her şey sorunsuzdu ama elimde ki 140mm ve modülen olmayan DeepCool PF750 güç kaynağımı koyduğumda kullanmadığım diğer kabloları heryere sıkıştırmak zorunda kaldım ve ekran...
  14. K

Sistemim oyun oynarken kapanıyor

Şuan ki sistem; Ryzen 7700 İşlemci AMD 6800XT Patriot Viper Venom 32GB 6000MHz CL30 DeepCool PF750 750W 80+ PSU Ekran kartını daha yeni aldım 6700XT vardı aslında ve adamlar kontrol ettik 30dk açtık 2k da oyun falanda oynadık Furmark testi de yaptım sorun yoktu. Ekran kartını almadan önce...
  15. K

6800xt furmark sıcaklık değeri nasıl?

Dostlar 2. el 6800xt ekran karti alicam. Kullanici akvaryum kasa kullandigini soyledi ve yaz ayinda oldugumuzu var sayarak bu sicakliklar bana sorun cikartir mi? UV etsem kayda deger sonuc alir miyim?
  16. K

Patriot Viper ram ile bios ayarlarim nasil olmali?

RAM : Patriot Viper Venom (2x16GB) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K Anakart: MSI B650M - P Merhaba dostlar biosa girdigimde sadece intel 1-2-3 profil ayarlari cikiyor ve benim hizima en yakin profil 6400MHz - CL36. Bu sebeple ram performansimi tam anlamiyla alamiyorum sorun nerde anlamadim anakartim...
  17. K

PATRIOT ddr5 ram xmp sorunu

Anakart: B650M P RAM: PATRIOT DDR5 PVV532G600C30K cl30 6000MHZ Dostlar bu rami bu performansa ulasmak icin aldim ama yaklasik 8 aydir 6200MHZ CL36 degerlerde kullaniyorum cunku ram EXPO destekli olsada sanirim anakart buna izin vermiyor sadece intel xmp ayarlari bulunuyor. Ram degelerini manuel...
  18. K

Micro ATX kompact,mini kasa önerisi

Merhaba dostlar, elimde suanda Zoko Amiral DK431 kasasi var ve hicbir sorunum yok fakat gemi gibi bir kasa. Goze hitap eden ve olabildigince kompakt kasa arayisindayim hatta o kadar heves ettim ki mumkunse ekran kartimi(325mm) kucultebilirim. Gereksinimler , M-ATX / 150mm PSU ATX / 155MM CPU...
  19. K

27inc mi 32 inc mi? Fiyat performans monitoronerisi

Arkadaslar selam suanda 24inc Casper Excalibur 200hz 1 ms olan monitor var ve bunu 2. monitor yapip yeni bir monitor almak istiyorum. Artik oyun cok cok az oynuyorum oynarsam suanki ile idare ederim. Alma amacim yazilim muhendisiyim ve video editliyorum o yuzden daha buyuk ve rahat bir ekrana...
  20. K

Laptopumun 2. el fiyati nedir?

Merhaba elimde Monster Tulpar T7 V20.4 oyuncu laptopu var. Garantisi Subatta bitti kutu ve faturasi var.Kozmetik olarak touchpad kullanmadim jelatiin uzerinde ve cizik dahi yok.| Teknik özellikler Intel® Tiger Lake Core™ i7-11800H 8C/16T; 24MB L3; 8GT/s; 2.3GHz > 4.6GHz; 45W; 10nm SuperFin...
Geri