Arama sonuçları: *

• Users: cuteay
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. C

Faremin USB alıcısı kayboldu ve yeni USB alıcısı aldım ancak algılamıyor

Arkadaşlar iyi günler Logitech G900 Spectrum fareye sahiptim ancak USB alıcısını kaybettim ve USB alıcısı yok diye kablolu şekilde kullanıyordum. Logitech müşteri hizmetlerinden rica ettim yenisini yolladılar USB alıcısının ancak algılamıyor çalışmıyor. Hala daha kabloyla çalışıyor. Nasıl...
  2. C

AMD özel çözünürlük oluştururken tüm hataları temizle uyarısı

Arkadaşlar 2K monitörüm var ve özel çözünürlük olarak 1440x1080 çözünürlük oluşturmaya çalıştığımda g piksel saati denen yerde ünlem olduğu için oluşturamıyorum. Sebebini biliyor musunuz?
  3. C

CPU sıcaklığı ve kullanımı her zaman GPU dan daha fazla

Arkadaşlar kafayı yicem. RX 7800 XT ve Ryzen 5 7600'e sahibim. Ne yaparsam yapayım ayarları ne kadar yükseltirsem yükselteyim yükü ekran kartına veremiyorum CPU sıcaklığı ve kullanımı her zaman GPU'dan daha fazla oluyor. 1 gün öncesinde böyle bir durum yoktu her şey stabildi GPU sıcaklığı 55 SE...
  4. C

İşlemci sıcaklığı dalgalanıyor

Arkadaşlar iyi günler. Video veya yayın izlerken hiçbir şey yapmazken sıcaklık sabit 41 derece ancak tarayıcıda bir şeyler açıp kapatıp takılırken sıcaklık değerleri görseldeki gibi bir anlık çıkıp geri 41 dereceye düşüyor. Normal mi bu dalgalanmalar?
  5. C

Ekran kartı sıcaklığı çözünürlük değiştirince düşüyor

Arkadaşlar iyi günler bir sorun yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. CS yi veya herhangi bir oyunu 2K da oynarken GPU sıcaklığı sabit 58 derecede başlıyor ancak çözünürlük düşürünce GPU sıcaklığı direkt 49 50 lere düşüyor. Daha önceden 2K ayarlarda 50 derecelerdeydi ancak şimdi direkt 58...
  6. C

Ram expo profillerinden hangisini tercih etmeliyim?

Arkadaşlar anakartım asus a620m-k CORSAIR 16GB Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 ramim var expo profillerinden hangisi açmalıyım? Expo 1 Expo 2 Expo tweaked. Galiba bilgisayarın geri açılmaması gibi bir durumda olabiliyormuş böyle bir şey yaşar mıyım?
  7. C

RX 7800XT & R5 7600 sistemde Cyberpunk FPS değerleri normal mi?

Arkadaşlar iyi günler. Başlıkta belirttiğim parçalara sahibim ve 2K bir monitörüm var. Cyberpunk 2077 oyununda Ray Tracing kapalı FSR kapalı kare oluşturma kapalı 2K da aldığım FPS değeri aşağıdaki gibi 87 FPS. Normal mi değil mi bilgi almak için soruyorum.
  8. C

RX 7800 sistem CS:GO'da düşük FPS veriyor

Arkadaşlar iyi günler Ryzen 5 7600 işlemciye ve RX 7800 XT ekran kartına sahibim 32 GB RAM var ancak CS 2 de düşük FPS alıyormuş gibi hissettim ve FPS değerlerine bakınca düşük ayarlarda 150-250 FPS aralığında takıldığını fark ettim. Ayarları yükseğe çektiğimdeyse bu sefer 140-200 FPS arası...
  9. C

Ekran Kartı fan hızı kaç RPM olmalı

Arkadaşlar iyi günler bugün rdr 2 oynarken ekran kartının fan sesi dışarıya çok geliyordu. Ama GPU fan hızı 1800-2000 RPM de dönüyordu. Ekran kartı sıcaklığıysa sabit 60 derecede çalışıyor. Sıcaklık değeri rdr 2 de normal geldi ancak RPM mi fazla ? Kasadan gelen fan sesi normal mi? Normalde...
  10. C

Ekran kartı fan hızı 0 RPM e düşüyor

Arkadaşlar iyi günler RX 7800XT ekran kartı sıcaklığı 49 dereceye gelene kadar fan hızı 0 RPM ancak tam 50 olacağı anda 50 olmadan fan hızı 800-900 RPM oluyor ve GPU sıcaklığı geri 45'e düşünce RPM de tekrardan 0'a düşüyor ve bu şekilde döngü halinde devam ediyor. Bu bir sorun teşkil eder mi...
  11. C

Ekran kartı sıcaklığı dalgalanma sorunu

Arkadaşlar iyi günler gpu sıcaklığı görseldeki gibi boşta veya oyunda fark etmeksizin 44 ile 49 derece aralığında sürekli bu şekilde devam ediyor. Bu bir sorun teşkil eder mi başka bunu yaşayan var mı? Birde amd son sürümüne güncellemiştim ondan kaynaklı olabilir mi?
  12. C

İşlemci soğutucu fanından gelen cızırtı sesi

Arkadaşlar ses net duyulsun diye kasanın içine doğru yaklaştırdım. Dışarıdan bir anlık kulağıma tiz bi ses çarptı sesi drive linki olarak aşağıya bıraktım. Daha 1 hafta önce işlemci soğutucu fanı almıştım Phantom spirit 120 EVO ve montajladım ondan sonra bu ses kulağıma çarptı kasa boştayken bu...
  13. C

RX 7800 XT için en stabil AMD driverı hangisi?

Arkadaşlar iyi günler. RX 7800 XT ekran kartım var ancak ne zaman bir sürücü güncellemesi gelse ve yapsam bir önceki sürümle arasında CPU sıcaklığı farkı oluyor. 3-5 dereceye kadar fark ediyor örneğin a sürümündeyken 50-51 dereceyse b sürümüne geçince 58-59 oluyor. En stabil çalışan AMD sürücüsü...
  14. C

Kasa içi dağınık kablolama sorun çıkarır mı?

Arkadaşlar soğutucu fan taktım ancak kablosunu arkaya atamadım ve bu şekilde RAM'e ve anakarta temas ediyor gibi duruyor zamanla bir sıkıntı çıkarır mı sıcaklıktan performanstan vb. gibi durumlardan?
  15. C

Thermalright Phantom Spirit 120 EVO mu 120 SE mi ?

Arkadaşlar aralarındaki tek fark EVO'nun soğutma 2150 rpm SE'nin ise 1500 rpm. Ancak testlerine baktığımda garip bir şekilde SE daha düşük sıcaklık değerleri veriyor gibi duruyor. Ben mi yanlış inceledim bilgisi olan birisi yardım edebilir mi?
  16. C

Vento VG20al kasaya Thermalright Phantom Spirit 120 EVO sığar mı?

Arkadaşlar iyi günler. Aşağıdaki resimde gözüken sıvı soğutucum bozuldu ve yerine Thermalright Phantom Spirit 120 EVO almayı düşünüyorum ancak kasama sığar mı bunu bilmiyorum. Kasa modeli VG20al, anakartım ASUS Prime A620M-K 6400MHz(OC) DDR5 soket AM5 M.2, RAM'ler Corsair 16 GB Vengeance 5200MHz...
  17. C

Ryzen 5 7600 için hava veya sıvı soğutucu önerisi

Arkadaşlar rx 7800 xt gpu ve r5 7600 işlemci var ve işlemci sıcaklığı konusunda kafaya takık birisiyim ve 60 derece üzeri görmek istemiyorum. Kimisi DeepCool LT720 360mm sıvı soğutucu öneriyor kimisi Thermalright Peerless Assassin 120 SE öneriyor farklı farklı bir sürü öneri var ancak hangisinde...
  18. C

Eneba ve satıcı güvenilir midir ?

Arkadaşlar enebadan linkini bıraktığım ürünü satın almak istiyorum ancak ürünün fiyatı bana biraz ucuz geldi çünkü normalde steamde 1000 TL iken burda 500 TL. Normalde indirimlerle bu fiyata düşüyor. Eneba ve satıcı güvenilir midir? Daha önce hiç burdan ya da bu satıcıdan satın alım yapan oldu...
  19. C

Asus dual rx 7800 xt için ekran kartı tutucu gerekli mi?

Arkadaşlar asus dual rx7800xt ekran kartım var alalı 3-5 ay oldu olmadı. Ekran kartı tutucusu gerekli mi bi yamulma eğilme olur mu? Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
  20. C

Steam çalıntı kredi kartı ile satın alınan oyun kodu

Arkadaşlar Kinguin üzerinden Squad adlı oyunu kodunu satın aldım ve Steam'de aktifleştirdim. Ancak bu oyun kodu çalıntı bir kart ile satın alındıysa ben bu kodu hesabımda aktifleştirdim diye benim hesabım banlanır mı ya da kalıcı uzaklaştırılır mı çalıntı kart ile satın alınan bir kodu satın...
Geri