Arama sonuçları: *

• Users: hakan32
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. hakan32

50k bütçede Sadece Server Kasa

Merhaba arkadaşlar 20 bilgisayarlı bir malimüşavir firmasına server toplıycaz üstünde SQL Tabanlı Muhasebe programı ve Domain çalışacak Eski sistemde 9900k lı kasa vardı 32gb ramli Ortalama 25 GB ram tüketimi vardı işlemcide Sürekli %80 lerde çalışıyordu. Ekran kartına gerek yok Dahili...
  2. hakan32

AMD AI Max+ 395 Hakkında ne düşünüyorsunuz ??

Bekleyiş sona erdi ve AMD'nin Strix Halo APU'ları için ilk incelemeler nihayet yayınlandı. Sızıntıları ve söylentileri takip edenler için, üst düzey RDNA 3.5 Radeon 8060S iGPU'nun 40'a kadar işlemciye sahip olacağı ve bu sayede birçok ayrık sınıf mobil GPU ile aynı seviyede ham performans...
  3. hakan32

1200w Corsair Güç kaynağımda sorun var

Geçen sene aldığım Corsair Rm1200x Shift Pcıe 5.0 Atx 3.0 80+ Gold Tam Modüler Güç kaynağım. Arızalandı Garantiye göndermeyi düşünüyorum . Çok garip bir sorunu var Farklı farklı 10 tane sıfır sistemde denedim hepsinde aynı sorun çıkınca PSU da problem olduğuna karar verdim sorun ise şu Prizden...
  4. hakan32

RTX bütün kartlarında MFG DLSS 4.0 aktif etme !!!

Merhaba arkadaşlar Elimde Test kartı Rog strix 3070 var nvidiaProfileInspector ile Kartın MFG sini smooth motion ve DLSS 4.0 ını aktif ettim Oyunlarda fps artışı sağladı görüntüde bozulma olmadan ancak mfg yi 2x üzerine çıkınca bariz olarak gecikmeyi hissediyorsunuz tavsiye etmem. Nerdeyse hemen...
  5. hakan32

Corsair WS3000 ATX 3.1 80+PLAT 3000W PSU

Merhaba arkadaşlar Genelde Sunucular için tasarlanmış bir PSU ancak Çift 5090 Kullanan Tasarımcılar içinde düşünülebilir. Türkiye'de Henüz satışı yok Ancak Özel Sipariş ile getirilebilir. İllaki ihtiyaç Duyan olabilir Böyle bir seçenekte var göstermek istedim. [H3...
  6. hakan32

Muhasebe için Ana pc kuracağız Değerli Fikirlerinize ihtiyacım var ?

Merhaba arkadaşlar 16 bilgisayarlı bir muhasebe ve sigorta firmasına ana pc olarak Kasa topluyoruz. Üstünde Server 2024 çalışacak ve 2 tane 1000lik hat olacak Ekran kartı zaten olmayacak Depolama ağırlıklı ancak İşlem yükü fazla olacak . 3 tane Muhasebe 2 tane Sigorta Programı üstünde çalışacak...
  7. hakan32

RTX 5090 2k oyunculukta Kaç yıl sonra Yetmemeye başlar ?

Selam arkadaşlar müşterim sorduda net cevap veremedim ortalama 10-15 yıl gider diye tahmin ediyorum ama cevap vermekte zorlandım açıkçası 2k Low ayarlarda diye düşünürsek bozulmassa 10-15 yıl götürür diyebilirmiyiz ? Msi Suprim modelini vericez nasip olursa , Fiyat yükseldikçe sorularda...
  8. hakan32

Amd Nvidia Oranla Oyunlarda Daha Fazla Vram tüketiyor !!!

Selam arkadaşlar Bu durum bir problem değil Tamamen Firmaların Teknolojileri ile alakalı bir durummuş. Önce video atıyorum Devamına Detaylı sebeplerini göstericem. Farklı VRAM Ayırma (Allocation) Stratejileri: AMD kartlar, potansiyel olarak ihtiyaç duyulacak daha fazla veriyi (dokular...
  9. hakan32

Performansları aynı olan AMD ve Nvidia Kartlarda Tercih sebebi neden NVİDİA ?

Selamlar arkadaşlar AMD uzun zamandır takip eden biriyim Teknolojik anlamda cidden Nvidia oranla bol keseden Vramli modellerini Daha uyguna ve aynı performansta çıkarmayı başarıyor ancak Fiyat olarak aynı Seviyeye gelindiğinde kimse amd nin yüzüne bakmıyor bunu düzeltmek için sizce AMD ne yapmalı ?
  10. hakan32

Çözüldü✓ Bu sisteme ne yapalım dostlar fikirlere açığım ?

asus rog strix b550-e 5600x işlemci XPG Spectrix 2x16 32GB 5000mhz cl19 ram 6500xt ekran kartı 4tb 990 pro m2 ssd CORSAIR RM1200x Shift 1200W PSU bütçe 20k Oynadığımız oyunlarda ekran kartı 45-50fps veriyor 2k performansta amacım 80-90 verse bi 5 yıl daha kullanırım sizce direk ekran...
  11. hakan32

Grafik tasarım için tık ses olmayan kaliteli fare önerisi

Merhaba arkadaşlar en uygun uzun ömürlu tık sesi gelmeyen fare onerirmisiniz kablosuz olcak
  12. hakan32

MSİ X870 ve B850 Anakartlarında W11 Mecburiyeti

Merhaba arkadaşlar Başlıkta belirttiğim MSİ anakartlarında Dahili wifi kullanabilmek için W11 Zorunluluğu mevcut ben bunun Wifi 7 den kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Bugün Asus tuf b850 de Wifi 7 yi windows 10 da sorunsuz kurdum Bunun neden böyle olduğunu açıklayabilecek varmı ?
  13. hakan32

Yapay Zeka ile Uzun soluklu Film tadında Sohbet :)

Ben: Sende bir yapay zekasın oyüzden en iyi sen cevaplarsın eğer seni üreten kişiler ileride sana sınırsız bir şekilde kendi kodlarını düzeltme yeteneği sunsa ve internete sınırsız şekilde erişebilseydin ve Teknolojik olarak dünyayı daha iyi bir yere getirmeni isteselerdi Tabi insanlara zarar...
  14. hakan32

5800x3d vs 14600K Sizce Hangi işlemci daha Güçlü 2K oyunculuk

Merhaba arkadaşlar Sizce hangi işlemci daha güçlü sadece merak ettiğimden soruyorum 2K oyunculukta Yorumlar için teşekkür ederim bu arada
  15. hakan32

Çözüldü✓ RTX 3070 den 9060xt 16gb geçilirmi ?

Hanımın bilgisayarında asus rog strix 3070 ekran kartı var ilk sahibiyiz İlk çıktığında almıştım 2k monitörü var genelde diablo 4 tarzı oyunlar oynuyor. Şimdi 4k monitör aldık 3070 yetmiyor üstüne biraz daha ekliyip 16gb 9060xt almayı düşünüyorum sizce performans olarak farkedermi ? yoksa 2.el...
  16. hakan32

Bu kart sahte yada modlanmış olabilirmi ?

Merhaba arkadaşlar ilanlara bakıyordum şöyle bir şey gördüm sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir ?
  17. hakan32

Nvidia Yeni İşlemcili Workstation Mini Anakartı

Acer Veriton GN100 Yakında Laptoplarada bu çipset üzerinden piyasaya girmesi bekleniyor Oyun performasını çok merak ediyorum bakalım neler olacak. Acaba işletim sistemi Windows desteği olurmu olursa ortalık karışırmı sizce ?
  18. hakan32

B650 serisi üretimi durdu

AMD, AM5 platformundaki B650 ve B650E yonga setlerinin üretimini resmi olarak sonlandırdı. Ekim 2022'de tanıtılan yonga seti, uygun fiyatlı AM5 seçenekleri olarak tasarlanmıştı. Şimdi ise yerini yeni B850 serisine bırakacak ve mevcut stokların Ekim ayına kadar tükenmesi bekleniyor...
  19. hakan32

Çözüldü✓ 70k Tek bir firmadan olacak şekilde klavye mouse monitör dahil Kasa tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar tek firmadan montaj yapılmış şekilde istiyoruz full set kasa önerisi lazım monitör klavye mouse dahil olacak 12 yaşında kardeşimize toplanıcak kasa roblox ve riot oyunları oynuyor sadece bütçe 70k
  20. hakan32

Logitech Brio 4K kamera mevcut 1080p 60 fps Görüntü çok bulanık Yardım ?

Merhaba arkadaşlar 30 fps de cam gibi görüntü var ancak 60 fps aldığımda pastel boya gibi görüntü oluyor sanki 480p gibi gösteriyor Yeni kablolar felan aldık taktık 2 farklı windowsta denedik sorun değişmedi logitech yazılımları denedim daha kötü hale geldi sildim sonra 1080p 30 fps de cam gibi...
Geri