Arama sonuçları: *

• Users: ZiegleR
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Z

Bu göz sağlığı ile askerlikten muafiyet alınır mı?

Merhaba, Kardeşimin gözleri ilk okul dönemlerinden beri bir hayli bozuk. Gözlüğü çıkardığı anda, hemen bir metre önündeki dünyadan bile habersiz. 1) Gözü belirli bir derecenin üstünde bozuk olanlar askerden muaf oluyormuş. Kardeşimin bu göz sağlığı ile askerlikten muaf olması mümkün mü...
  2. Z

Yardım Yeni bir tablet aldığımızda şarjı fulledikten sonra mı kullanmalıyız?

Merhaba, Honor Pad V9 sipariş ettim. Diyelim ki şarjı %52'de geldi. Şarjı %10 seviyesine kadar kullandıktan sonra %100 seviyesine mi getirmeliyim? Yoksa ilk önce şarja takıp %100 seviyesini gördükten sonra mı kullanmaya başlamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. :)
  3. Z

Yardım Redmi Pad 2 tablet bana bozuk mu geldi?

Merhaba, 16 Aralık 2025 yani bugün, saat 12.30'da elime ulaşan tablet, %60 şarj ile açıldı. 15.45'de ise %24 şarjı kaldı. Ayrıca dokunmatiği bazen algılamıyor ve algılamadığı tutunca bir 4, 5 belki 8, 10 kere deniyorsun ama dokunmatiği çalışmıyor. Sonra tekrar bırakıp denediğinde ise sorunsuz...
  4. Z

Annem iğneli biyopsi yaptırmalı mı?

Merhaba, Arkadaşlar benim için kritik bir öneme sahip olacak cevaplarınız. Tabii ki de nihai karar bana/bize ait olacağından sorumlu hissetmeyin. Ülkemizde yeni doğmuş bebekleri bile öldüren bir sağlık sektörü var. Bence dünya karanlık, iğrenç bir yer. Bunu sadece bu ülke ile bağdaştıramayız...
  5. Z

Yardım M.2 SSD olan GIGABYTE B650M S2H sisteme ikinci bir M.2 SSD takılabilir mi?

Merhaba, Arkadaşıma ikinci bir M.2 SSD takabilir miyiz yoksa yeni bir 2 TB'lık M.2 SSD almak zorunda mıyız? Eğer yeni bir M.2 SSD almak zorundaysak, bu sisteme yakışan, çok iyi, serin, iyi değerleri olan ve kronik sorunu olmayan M.2 SSD önerisi isteriz. Örneğin Kioxia Exceria PRO 2 TB iyi mi...
  6. Z

Yardım 7.000 TL bütçe kulaklık önerisi

Merhaba, 7.000 TL bütçem var. Aradığım kriterler: 1) Ses kalitesi 2) Valorant performansı 3) Mikrofon kalitesi 4) Mümkünse hafif, konforlu 5) Malzeme kalitesi benim için önemli detaylar. Kulaklık konusunda, piyasadaki kulaklıklar ile ilgili bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim...
  7. Z

Sistemim 2.el olarak kaç TL'ye satılmalıdır?

Merhaba, Sarı site ya da alternatif sitelerde, piyasanın ne altında ne de üstünde, asla kazık yemeyecek şekilde sistemimi satmak istersem, kaç TL'ye satışa koymalıyım? Sistemim: İşlemci: Intel Core i5 10400F Anakart: MSI B460M-A PRO Ekran kartı: Inno3D GeForce RTX 2060 RAM: Crucial Ballistix...
  8. Z

Sistemimi VALORANT ve DDR5 için bu şekilde yükseltmek doğru mu?

Merhaba, Sistem gün geçtikçe eskiyor. E-spor seviyesinde rekabet eden kardeşim için sistemi yükseltmek, bunu yaparken ise DDR4'de kalmak istemiyorum. Valorant için L3 ön belleğin çok önemli olduğunu, bunun AMD işlemcilerde çok daha yüksek/iyi seviyede olduğunu duydum. Dolayısıyla, AMD işlemci...
  9. Z

Yardım 8.000 TL klavye önerisi

Merhaba, Öncelikle bu klavyeyi, E-spor seviyesinde oynayan bir Valorant oyuncusu ile ortak kullanacağımı ve FPS oyunu dışında, günlük kullanımda da, yazı yazarken, yazı yazma hissiyatının ve klavyenin sessiz çalışmasının önemli olduğunu belirtmek isterim. Bütçe olarak en fazla 8.000 TL'ye...
  10. Z

Yardım 3.500 - 4.500 TL bütçe aralığında Valorant ve Müzik için kulaklık önerisi

Merhaba, HyperX Cloud 2 kulaklığımızın ömrünün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Kulaklık sapasağlam çalışsa bile, vidali olan yerleri, plastiği kendiliğinden intihar etti ve dökülmeler başladı. Malzeme kalitesi artık dayanmıyor. Kulaklığı en çok ne için kullanacağız? 1) Valorant 2) Müzik dinlemek...
  11. Z

Yardım R5 5600 işlemci ile sadece Valorant'ta FPS 30'lara düşüyor

Merhaba, Kuzenimin yaşadığı durum. R5 5600 işlemci ile Valorant dışında hiçbir oyunda sorun yaşamıyor. NOT : CS 2 oynamıyor. The Last of US 2 gibi oyunu bile sorunsuz oynayabiliyor ama Valorant'a girdiğinde bu FPS drop kaçınılmaz olmaya başladı. Bilgisayarı neredeyse 3 yıllık ve yıllardır...
  12. Z

Çekilmesi gereken iki dişim hakkında sizlerle konuşmak ve bilgi almak istiyorum

Merhaba, Uzun bir aradan sonra devlet hastanesine diş randevusu aldım ve bu sabah gittim. İlk önce dişlerimin röntgenini çektirdim. Artık hekimin bilgisayarında, dişlerimin tüm bilgileri önündeydi. Açıkçası, yıllardır hiç dişçiye gitmediğim için ve birden çok dişimde sorun olduğu için...
  13. Z

Yardım North Bayou F80 2023 Black Edition siparişini iptal etmeli miyim?

Merhaba, 1)Kuzenim için monitör askı aparatı sipariş ettik. 2)Bu monitör askı aparatı 2024 ya da 2025 model değil. 3)North Bayou F80 2023 Black Edition olarak geçiyor ve masa delmek istemiyoruz. Bu modelde masayı delmeye gerek var mı? 4)Yoksa paketi bile açmadan iade mi etmeliyiz? Şu anda...
  14. Z

Yeni alınan sistemde ekran kartı ve işlemciyi test etmek için oyun önerisi?

Merhaba, RTX 5060 Ti 16 GB, R5 7500F, 16 GB RAM, 1TB SSD, Vento 650 80+ PSU. BIOSTAR 650MT anakartlı hazır sistem satın aldık. Daha önce hiç ekran kartı ya da işlemci test etmedik ve o programları da kullanmadığımızdan, ne kadar test edeceğimizi ve sonuçların nasıl çıkması gerektiğini...
  15. Z

Yardım 7500F işlemci için en iyi kule tipi soğutucu nedir? (BÜTÇE 1.500 TL)

Merhaba, R5 7500F işlemciye sahip sistem topladım. Piyasada bilinen, herkesçe önerilen kule tipi soğutucu öneriniz var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. :)
  16. Z

Yardım VENTO VG22A vs VENTO VG3400S

Merhaba, Hangi bilgisayar kasası, malzeme kalitesi ve hava akışı açısından daha kaliteli?
  17. Z

Sergeant 7A – RTX5060Ti sistem alınır mı?

Merhaba, Bu sistemden 3 parçada özelleştirme yaparak satın almak istiyorum: Sergeant 7A-Game Garaj HAZIR SİSTEM ÖZELLEŞTİRME DÜŞÜNDÜĞÜM PARÇALAR VE TERCİHLERİM: Anakart: ASUS PRIME B650M-R yapmak istiyorum. SSD: Kingston NV3 1TB modelini seçeceğim. RAM: RAM konusunda ise kararsızım, sorunsuz...
  18. Z

Yardım 2K monitörde RTX 5060 Ti 16GB ekran kartı sorunsuz kullanılır mı?

Merhaba, Sergeant 7A-Game Garaj HAZIR SİSTEM Bu sistemi özelleştirerek almayı düşünüyorum. Soru: Bu sistemi 2K monitör alarak rahatça kullanabilir miyim? Yoksa 2K monitör satın almak hata mı? Ek olarak, bunun üzerine sistemde 2-3 parçada özelleştirmeye gideceğim ve bu konuda da yardım almak...
  19. Z

35.000 - 40.000 TL civarında alınabilecek en iyi hazır sistem önerisi istiyorum

Merhaba, Kuzenim PC'yi sattı ve tekrar ona PC alacağız. Bilgisayarda yaptıklarımız: AAA+ oyunlar da oynuyoruz evet ama, günün sonunda ne olursa olsun, her zaman ve en çok oynadığı Valorant ön planda. Valorant gibi oyunlarda L3 önbellek çok önemli olduğundan, ''AMD işlemcili hazır sistem...
  20. Z

Yardım 1.800 TL bütçe TWS kulaklık önerisi

Merhaba, TWS kulaklığın olmaması, hayatımda büyük bir eksik olduğunu fark ettim ve araştırmalara başladım, mağaramdan çıkmak istedim. Silikonlu, silikonsuz kulaklıkların artıları eksileri nelerdir diye en baştan başladım.. Çünkü sıfır bilgi. Şimdi ise bu araştırmalarım sonucu kafamda bir...
Geri