Arama sonuçları: *

1. D

PC de Günlük Kullanımda Takılma Sorunu

PC oyun dışı kullanımda gerçek anlamda kasıyor. Hangi tarayıcıdan açtığım önemli değil, google, brave, edge vs fark etmeksizin günlük kullanımda takılıyor. Örneğin herhangi yeni bri sayfa açtım. Bir forums sayfası olur, kick, twitch youtube vs aşağı soğru sayfayı scoll ederken ciddi takılıyor...
  2. D

Anlık FPS Drop Sorunu

Genel olarak hikayeli AAA oyunlar oynuyorum. En akıcı oyun deneyimi FPS sabitleyerek ve vysnc açarak oluyor. Ayrıca ekran HZ ayarımı da sabitlediğim FPS e getiriyorum. Örn oyunda minimum 80 FPS alıyorsam monitörümü de 80 HZ e çekiyorum ve vysnc açıyorum. Eğer monitörün HZ ayarını değiştirmeyip...
  3. D

İnternet indirme hız sorunu

İnternetim normalde 100 download olması gerekirken neredeyse tüm hız testlerinde 800-900 aralığında çıkıyor. PC ye ethernet ile bağlı. Kablo vs değiştirdim ama alakası yok. Bir türlü çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.
  4. D

Ekran Yırtılması Sorunu

Hikayeli oyunlarda takılma olduğu için Vsync açıyorum. Monitör HZ ayarını nvdia kontrol panelden özel HZ olarak oyuna göre ayarlıyorum. Vsync açınca da takılmalar vs ortadan kalkıyor. Ama bunu yaptığımdan beri tekrar normal kullanıma geçerken oyundan çıkınca monitörün kendi 165 Hz'ine...
  5. D

Texture Shimmering sorunu nasıl giderilir?

Neredeyse tüm oyunlarda (Spider-Man Remastered, Elden Ring, Battlefield 4, Witcher 3, Cyberpunk) bu problemi yaşıyorum ve ne yaptıysam çözemedim. Sistemim yeni. BIOS güncelledim DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniledim, Windows değiştirdim, internette çözüm olarak sunulan şeyleri denedim ama yok...
  6. D

AC Valhalla Bulanıklık Problemi

AC Valhalla'da motion blur kapalı olmasına rağmen hareket halindeyken uzaktaki nesneler ve ağaçların çözünürlüğü biraz düşüyor. Durunca eski haline geliyor. Hareket bulanıklığı açık gibi. DSR yükseltince bu problem ortadan kalkıyor ama ciddi FPS kaybına sebep oluyor. Her oyunda olmuyor ama...
  7. D

Texture Shimmering Nasıl Giderilir?

Neredeyse tüm oyunlarda (spider man remastered, elden ring, battlefield 4, witcher 3, cyberpunk) bu problemi yaşıyorum ve ne yaptıysam çözemedim. Sistemim yeni. BIOS güncelledim DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniledim, Windows değiştirdim, internette çözüm olarak sunulan şeyleri denedim ama yok...
  8. D

Texture Shimmering Sorunu

Neredeyse tüm oyunlarda (spider man remastered, elden ring, battlefield 4, witcher 3, cyberpunk) bu problemi yaşıyorum ve ne yaptıysam çözemedim. Sistemim yeni. BIOS güncelledim DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniledim, Windows değiştirdim, internette çözüm olarak sunulan şeyleri denedim ama yok...
  9. D

Oyunlarda Uyumluluk Sekmesi Görünmüyor

Oyunların orijinal exe dosyalarına gidiyorum. Sağ tıklıyorum özellikler kısmına tıkladıktan sonra 'Uyumluluk' kısmı görünmeli ama yok. Steam ve Epic Games oyunlarında gözükmüyor sadece Valorant'ta gördüm bu ayarı. Nasıl ulaşabilirim?
  10. D

Cyberpunk Dokular Geç Yükleniyor

Oyun SSD ye kurulu. DLSS Kalite de ama bu gibi ayarlar ile ilgili değil. Sanırım monitör değiştirdikten sonra oldu. Eskiden 1080p kullanıyordum 2K ya geçtim ve böyle oldu. Ağaçlar ve yollar ben arabayla ilerledikçe oluşuyor ağaçlar uzaktayken bulanık gözüküyor yakına geldikçe doku yükleniyor...
  11. D

Oyunlarda Shimmering Problemi

Neredeyse hangi oyun olduğu fark etmeksizin çoğunda, örneğin Cyberpunk, Battlefield 4, Elden Ring gibi ağaçlarda kimisinde hareket halindeyken kimisinde değilken kıpırtılar, pikelleşmeler yaşanıyor. Kalan görüntüde hiç bir problem yok sadece ağaçlarda oluyor bu. Çözünürlük ölçeklendirmeyi...
  12. D

Oyunlarda Ağaçlarda Görüntü Problemi

Neredeyse hangi oyun olduğu fark etmeksizin çoğunda, örneğin Cyberpunk, Battlefield 4, Elden Ring gibi ağaçlarda kimisinde hareket halindeyken kimisinde değilken kıpırtılar, pikelleşmeler yaşanıyor. Kalan görüntüde hiç bir problem yok sadece ağaçlarda oluyor bu. Çözünürlük ölçeklendirmeyi...
  13. D

Ekranda Yırtılma Problemi

Nadiren, 2 günde bir oyun dışında ekran hiçbir şeyi değiştirmememe rağmen bir anda bilgisayarı açtıktan sonra yırtılmaya başlıyor Mouse'u hareket ettirdiğimde. PC'yi açıp kapattım yardımcı olmadı. Daha sonra kapattım diğer gün açtığımda sorun yine yok. BIOS en güncel sürümüne almıştım onunla...
  14. D

PC Oyunlarda Takılma Ve Lag Sorunu

Neredeyse tüm oyunlarda çoğunlukla yüksek VRAM kullananlarda, sürekli takılmalar yaşıyordum. Hz ve FPS i sabitleyince sorun ortadan kalktı. Ancak bu sefer de bilgisayarımın oyunu oynatabildiği en düşük FPS ve Hz değerine çekmem gerekiyor. Örneğin 90 FPS e çeksem ama oyun kimi yerlerde 80...
  15. D

Monitör Yenileme Hızı Uyumsuzluğu

Nerdeyse tüm oyunlarda HZ değeri normalde 144 de iken örneğin 90-120 fps arasında aldığımda ekranda Micro Stuttering sorunları yaşanıyordu. Bende Nvdia Denetim Masasından HZ değerini 100'e çektim oyunda da FPS değerini 100 e sabitledim ve takılma sorunu ortadan kalktı. Ama bazı oyunlarda örneğin...
  16. D

RTX Takılma Problemi

Marvel Rivals oyununda ve başka rtx içeren oyunlarda da rtx açınca ufak takılmalar oluyor oyun içinde. Rtx kapalıyken hiç olmuyor. Msi afterburner ile rtx on vs off değerlerini karşılaştırdım değişen tek şey gpu kullanımı. Rtx açınca artıyor 94 lerde geziyor. kapalıyken azalıyor 70 lerde oluyor...
  17. D

Oyunlarda Görüntü Problemi

Çözünürlük ölçeklendirme seçeneği olmayan tüm oyunlarda sadece bitkiler ve ağaçlar karıncalanmış kıpırdıyor şekilde görünüyor 1080p de. Ayrıca ultra ayarlarda. Acaba sorun bir tek bende mi var yoksa herkes mi yaşıyor emin olamadım.
  18. D

Valorant Açılış Süresi Normal mi?

Valorantta kullanıcı adımı girdikten sonra oyunun ana sayfasına beni atması 25 saniyeyi buluyor normal mi yoksa fazla mı anlam veremedim? Oyun M2 SSD ye kurulu. sistem parçalarım 4070 ti, ryzen 5 7500F, 32GB ram, Samsung 980 pro M2 SSD, 800W power
  19. D

Bilgisayar Açılış Süresini Hızlandırma Yöntemleri

bilgisayar güç tuşuna bastıktan sonra ekrana görütnü vermeden önce kendi kendine yaklaşık 15 saniye çalışıyor sonra bios ekranı ardından windows ekranı geliyor ilk başştaki bu uzun beklmme süresi ne olabilir nasıl hızlandırırım. bios gpu driver ları en son güncellemede. güncellemeden önce de...
  20. D

Valorant secure boot hatası

Valorant ın düzgün çalışması için bios tan secure boot ayarlarını yapabiliyorum ama bunu yaparsam w11 i tekrardan kurmam gerektiği söyleniyor. Bu ne demek? Windowstaki her şeyi kayıp mı edeceğim yoksa verilerim yüklü ounlarım geri yüklenecek mi? Yardımcı olursanız sevinirim
Geri