Arama sonuçları: *

• Users: Mırnav
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Mırnav

Abartılı ve Zamansız Yemeyi Seviyor musunuz?

7.00'da kalkmama rağmen okuldan gelene kadar bir şey yiyesim gelmiyor. Uykuyla beraber 17-18 saat aç kalıyorum. Kalan 4-5 saat çok yoğun besleniyorum. 2 Litre süt, 6 yumurta, Kafam kadar lahana gibi gibi. Yatmadan önce kahvemi de içerim, o gün şalgam yapan dayıdan şalgamda alabilirsem 1 litre...
  2. Mırnav

Factorio'da tren sistemi nasıl çalışıyor.

Hep ingilizce kaynak var, pek bir şey anlaşılmıyor.
  3. Mırnav

Monogatari'nin olayı ne?

15 farklı izleme sırasından birini seçip Kizumonogatari ile başlayayım dedim seriye. Gerçekten çok üst düzey bir şey izledim. Sonra bakemonogatari'yi izledim, oda aynı derecede berbattı. Hiçbir şey anlamadım. Hatta o soğuk havası biraz korkuttu. Bu serinin olayı ne birisi n'olur açıklasın...
  4. Mırnav

Kaliteli baskılı tişört yapan bildiğiniz yer var mı

internette sürüsüyle var. belli bir kalitede baskılı tişört yapan yer var mı bildiğiniz?
  5. Mırnav

Kadınların yarısı trans gibi görünüyor

Sarışın gümüş boyalı saç, parlak ayvacık kemiği, yüz hatlarını belli etmeye çalışan makyaj tarzı, fazla yağlı, sevildiğini sanan yada öyle bir algı oluşturmaya çalışan çok fazla kadın görüyorum. 5 dakika konuştuktan sonra şu tanımı direkt o kişiye verebiliyorum. Neden son yıllarda bu tipleme çok...
  6. Mırnav

Linux'a Geçilir mi?

Çok çeşitli platformlardan oldukça çeşitli oyunlar oynayan birisiyim. Stardew'den Baldur's Gate 3'e; Modlu Minecraft'tan, Skyrim'e kadar özellikle modlayabildiğim oyunlara ilgiliyim. Aynı zamanda crack yollara da başvurduğum oluyor. Diğer uygulamalar alanında da alışkanlıklarıma göre çok değişik...
  7. Mırnav

Baldur's Gate 3 FPS drop sorunu nasıl çözülür?

Oyuna hem BG3 Manager'dan hem de Vortex'den modlar yükledim. Sonra ikisini de sildim. Mods klasörünü boşalttım. Oyunu açında drop girmeye başladı. Yeni save açtım hala drop yiyorum. Ana ekranda da oluyor. Her Alt Tab attığım, ara sahnelerin ilk saniyesinde gibi gibi. Nasıl çözerim bilmiyorum.
  8. Mırnav

İlk Defa Skyrim Oynayan Biri Hangi Modlarla Oynamalı?

Kısaca sorum: orijinal oyunu bozmadan, günümüze daha uyumlu hale getirmek adına yüklemem gerek modlar neler? Modlar dışında yapmam gereken önemli bir şey var mı? Oyun gerçekten eskimiş. Tamamen işkence arayüzler, sinematiklerde çok basit mekaniklerin bile olmayışı gibi şeyler gerçekten...
  9. Mırnav

İnsan Tanımımı Kaybediyorum

Yapay zekaya ne sorarsam sorayım cevaplıyor, ne kadar karmaşık anlatırsam derdimi anlıyor, ne kadar iyi cevaplarsa cevaplasın ego yapmıyor, onu ne kadar değiştirmek istersem değişiyor. O kusursuz ve benim için yaşıyor... Bu ne lan? Şu 17 yıllık yaşamım boyunca düşündüm, merak ettim, arzuladım...
  10. Mırnav

Parolaparay'a IBAN'dan Para Gönderemiyorum

Sanal kart kullandığım için olabilir mi? İllaki fiziksel kart mı lazım? QNB'den ve Papara'dan denedim olmuyor. Parolapara hesabım onaylı. Banka hesabımı eklemem lazım acaba?
  11. Mırnav

İyzico ve Parolapara İndirim Mantığı Nasıl İşliyor?

wraith den 1300 tl değerinde bir kulaklık almaya çalışıyorum. iyizico ilk alışverişe 1000 tl ye 500 tl iyizico %25 indirim ve parolakart ilk siparişte 800 tl ye 400 tl ; kampanyalarına katıldım. Şimdi Ben 1300 tl ye satın aldığımda cashback şeklinde mi geri gelecek yoksa direkt cashbackler...
  12. Mırnav

Komik bi Hediye Lazım

Ladesi kaybettim, kıza komik bir hediye almam lazım.
  13. Mırnav

Dini Kurumlar Nasıl İşlemeli?

Resmi Kurum Şeklinde, vergilerle beraber, kontrol altında mı yönetilmeli, yoksa Vakıf tarzı; el emek, yordamla mı işletilmeli. Şu anki liyakatsiz durumdan bağımsız olarak gerçekten layığıyla çalışan bir sistem olarak değerlendirmenizi rica edeceğim.
  14. Mırnav

Çürüdük mü? Sonu ne Olacak?

Bozulmayı köküne kadar hissedebiliyorum. Gerek insani, gerek çevresel olarak. Artık yapılan iyilikler gözüme batmaya başladı. O kadar nadirler ki denk gelince iyilik yapan kişiye sarılasım geliyor. Artık iyilik kavramı da değişti. Eskiden iyilik "toplum adına yapılan katkı" iken zamanımızda...
  15. Mırnav

Dil Pekiştirmek İçin Uygulama Önerisi

Dil öğrenmek için pekiştirme yapmam gerektiğine kanaat getirdim. Birileri bana tecrübeleriyle birlikte dil pekiştirme uygulaması önerebilir mi? Duolingo'nun başlangıç aşamasında orta seviye seçtim ve 20 dk bi ön inceleme yaptım. İnanılmaz inanılmaz basit geliyordu. Sadece başı mı böyle?
  16. Mırnav

İngilizce Öğrenmeye Nereden/Nerede Başlanmalı?

Son zamanlarda oyunlarda geçirdiğim süre azaldı. Zamanımı değerlendirmem lazım. İngilizce şart. Boş vaktimde ayırabileceğim bir şekilde ingilizce öğrenmek istiyorum. Duolingo yeter mi? Dili öğrendiğini söyleyen biri tecrübelerinden bahsedebilir mi? A2 ingilizce seviyesinde olduğumu düşünüyorum...
  17. Mırnav

Crackli Subnautica Açılmıyor

Hiçbir şekilde crack kullanımı övülmemiştir. Crack kullanmayın. (Ben deliyim) Oyunu açıyorum. Görev çubuğunda 2-3 sn duruyor. Aynı zamanda ekran da donuyor. Ardında kapanıyor. Neden acep? Arkadaşta tak diye giriverdi.
  18. Mırnav

Modlanabilirliği Yüksek Olan Oyunlar

Modlara bayılırım. Sağlam bir temel sunan oyunu istediğin gibi şekillendirmek o oyundan alacağım zevki arşa çıkarır. Yıllardır Minecraft modlayarak yüzlerce saatimi gömdüm ve hala eğlenceli geliyor. Lakin artık farklı bir şeyler arıyorum. Stardew valley'i de modlarla beraber 200 saati aşkın süre...
  19. Mırnav

Ekran Alıntısı İle Görsel Çeviri Yapan Uygulama Var mı?

Koca koca metinleri kendim zor çeviriyorum. DeepL ile görsel çeviri yapabilmek istiyorum.
  20. Mırnav

Deri Hakkında Nasıl Düzgün Araştırma Yapabilirim?

11. sınıftayım. Biyolojici adam gibi sunum istiyor. 100 almak istiyorum. 2 - 3 makale kopyala yapıştır etsem olur mudur? https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/68064/mod_resource/content/0/Derinin%20yapısı%20fonksiyonları.pdf Şu sunum çok kısa ve öz geldi. Bu makaleyi direkt kopyala...
Geri