Arama sonuçları: *

• Users: ifatxh
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. ifatxh

Topladığım R5 3600 ve i5 11400F sistemler iyi mi?

Bu hafta yeni bilgisayar alacağız. Duruma göre laptop'a ve masaüstüne karar vereceğiz. Ben eğer masaüstü alırsak diye iki tane sistem topladım. Bunların parçaları uyumlu mu, herhangi bir sorun çıkarır mı? Bu sorularıma yanıt verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. R5 3600...
  2. ifatxh

CrashRptx64.dll Hatası Alıyorum

Az önce bir program kurmak istediğimde karşıma bir uyarı penceresi çıktı ve şöyle bir yazı vardı Bu hatayı çözmek için ne yapmam lazım?
  3. ifatxh

Kulaklığı Çıkarınca Ses Eylemlerini Durdurmak

Bilgisayarımdan kulaklığı çıkarınca bazı ses eylemlerinin durmasını istiyorum. Örneğin, Spotify. Bunu yapmanın bir yolu var mıdır?
  4. ifatxh

i7 10700KF Sistemin Parçaları Birbiriyle Uyumlu Olmuş Mu?

Intel i7-10700KF Sekiz Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com) Asus TUF Gaming Z490-PLUS Wi-Fi Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com) Corsair Vengeance RGB Pro 8 GB 3600 MHz DDR4 CL18...
  5. ifatxh

Kendi Discord Botumu Geliştirdim: Crypon

Uzun bir süre sonra tekrar foruma döndüm ama kısa süreli olacak gibi duruyor. :) Son birkaç aydır forumlara giremiyorum. Öncelikle bu nedenden dolayı özür dilerim. Asıl konuya gelecek olursak; aktif olmadığım bu süre zarfı içerisinde hem bir blog sitesi hem de bir Discord botu geliştirdim. Bu...
  6. ifatxh

i5 2450M işlemcili Bilgisayarım Xubuntu kaldırır mı?

Bilgisayarıma geliştirme için Xubuntu kurmak istiyorum ancak şuanki donanımlar çok kötü. 2. nesil i5 2450M CPU (Intel HD Graphics 3000) NVIDIA GeForce GT520M 4 GB DDR3 1333 MHz RAM 234 GB + 230 GB HDD Donanımlarım bunlar... Sanal makine mi mantıklı, dual boot mu? NOT: Dual-boot hakkında hiç bir...
  7. ifatxh

JavaScript ile Rastgele Rengi Tahmin Etme Oyunu

Merhaba. Bu konuda size JavaScript kullanarak yaptığım basit bir oyunun tanıtımını yapacağım. Oyunun Adı: “Guess Random Color Game”. Temel mantığı şu şekilde; yukarıda bir RGB renk kodu görüyorsunuz ve o kodun aşağıdaki seçeneklerden hangisine denk geldiğini bulmaya çalışıyorsunuz. Eğer doğru...
  8. ifatxh

MS Edge Geçmişin Otomatik Silinmesi Sorunu

Uzun süredir Google Chrome kullanıyordum fakat fazla şekilde RAM kullandığı için MS Edge'e geçtim. MS Edge genel olarak güzel fakat karşılaştığım ve oldukça canımı sıkan bir sorun var. Ben, bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda sürekli geçmiş siliniyor. MS Edge'de Google hesabımı...
  9. ifatxh

Fiber Altyapı İçin Başvuru

Bizim şu anda bulunduğumuz altyapı ADSL ve maksimum 13 Mbps hızında (!) internet destekliyor. Türksat KabloNet'e fiber altyapı için başvurmayı düşünüyoruz. Herhangi bir ücret alınır mı? Tahmini ne kadardır?
  10. ifatxh

Responsive Web Tasarımı Yapabilenler

Responsive Web sayfası tasarlayabilen birisi benimle iletişime geçebilir mi çok acil?
  11. ifatxh

Kendi forumumu yaptım

SMF altyapısını kullanarak kendi forumumu yaptım :) Şuan bütçem olmadığı için hosting ve domain alamadım, normalde Flarum altyapısını kullanacaktım ama ücretsiz hostingde sorun çıkardığı için SMF kullandım, bir süre sonra Flarum altyapısına geçip ücretli hosting ve domain alacağım. İsteyene...
  12. ifatxh

TürkNet, Millenicom ve NetSpeed kullanıcıları gelebilir mi?

1 - Hangi internet sağlayıcıyı kullanıyorsunuz? 2 - Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? 3 - Memnun musunuz? 4 - Altyapınız kaç Mbps destekliyor, aldığınız internet kaç Mbps? Sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim. Yeni bir internet arayışındayız. Kullanıcıların yorumları çok önemli. 🙏
  13. ifatxh

Intel Core i3 10100F PC'de çalışabilecek en stabil Hacintosh sürümü hangisi?

CPU : Intel Core i3 10100F RAM : 8GB 3000MHz DDR4 (sonradan 2x8 yapacağım) Ekran Kartı : RX 560 SSD 240GB SATA (NVMe M2 + SATA SSD yapma ihtimalim var) Bu PC'de çalışabilecek en stabil Hackintosh sürümü hangisidir? 1 - Catalina 2 - Mojave 3 - High Sierra 4 - Sierra 5 - El Capitan
  14. ifatxh

Başlangıç için GNU/Linux tavsiyeleri

CPU : Intel Core i5 2450M (Intel HD Graphics 3000) RAM : 4GB DDR3 1333MHz GPU : NVIDIA GeForce GT520M HDD : 234 + 230 GB 1 - Daha önce hiç Linux deneyimim olmadı, yeni başlayacağım. Hem bu sisteme hem de yeni başlayan birisine uygun bir GNU/Linux tavsiyeniz var mıdır? 2 - Ben Deepin OS ve...
  15. ifatxh

Turbox marka 750Ti ekran kartı iyi midir?

Turbox NVIDIA GeForce GTX 750Ti iyi midir? Not : Şuanda durumumuz olmadığı için bu kartı alacağım daha sonra yükselteceğim. https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-turbox-nvidia-geforce-gtx-750-ti-bd9917132-4-gb-128-bit-gddr5-fiyati,866207677.html
  16. ifatxh

Türknet'te hala internet kesintisi var mı?

Şuanda kullandığımız interneti tek kelimeyle anlatacak olursam BERBAT! Yeni internet almayı düşünüyoruz benim aklıma Türknet geldi. Türknet'te internet kesintisi olduğunu duymuştum halen böyle bir sıkıntı var mı? Bizi üzer mi?
  17. ifatxh

i3 10100F ile kullanılabilecek en düşük ekran kartı nedir?

Intel Core i3 10100F CPU ile beraber kullanılabilecek en düşük seviye ekran kartı nedir?
  18. ifatxh

Esster Jak Çoğaltıcı alınır mı?

Bilgisayarımın mikrofon jakı çalışmıyor, Esster Jak Çoğaltıcı ürünü alıp ses jakına taksam, Esster üzerinde de mikrofonumu taksam çalışır mı? https://www.hepsiburada.com/esster-jak-cogaltici-2-li-6-35mm-akjcb-p-HBV00000AJT4W?magaza=Haziran
  19. ifatxh

i3 10100F vs R3 3100

YouTube videolarında i3, R3'e göre ortalama 10-20 FPS daha fazla veriyor ama i3'ün maximum RAM frekansı desteği 2666Mhz, R3'ün ise yanlış hatırlamıyorsam 3200Mhz idi. Hangi işlemci oyun geliştirme ve mobil uygulama geliştirme açısından daha iyi?
  20. ifatxh

Forumun kalitesini arttıracak 2 öneri

Aklımda forumun kalitesini arttıracağını düşündüğüm 2 fikir var; 1 - Forumda "Forumlar" kısmında yani anasayfada forum listesi birkaç saniyede bir güncelleniyor bu güncelleme özelliği kalksın, çünkü tam bir forumun üzerine tıklayacağımız zaman o forumun yeri değişiyor veya kayboluyor. Forum...
Geri