Arama sonuçları: *

• Users: halilkartt
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. halilkartt

Termal pad ve Termal macunu beraber kullanmak işe yarar mı?

Arkadaşlar, ekran kartının termal padini yenileyeceğim. Merak ettiğimden soruyorum, yeni termal pad kullanırken az bir şey termal macunda kullansam işe yarar mı? Zararı olur mu?
  2. halilkartt

Thermal Grizzly hydronaut 26 gr tg-h-100-R termal macunu alınır mı?

Bilgisayarı ilk aldığımdan bu yana hiç macun yenilemedim. Yaklaşık 4-5 yıl oldu. Yıllar önce mahalle bilgisayarcısından aldığım termal macunu kullandım. Değerler daha kötü oldu hep yükseldi, oyunlarda kasma yapmaya başladı. Montaj işini çok dikkatli yaptım. Sorunun termal macundan...
  3. halilkartt

6500 TL kablosuz oyuncu kulaklığı önerisi

Arkadaşlar 6500 TL bütçem var ve kablosuz oyuncu kulaklığı almak istiyorum. HyperX Cloud 2 modelini düşünüyordum fakat dip ses verdiğini daha iyi modellerin olduğunu söylüyorlar önerdiğiniz bir model var mı?
  4. halilkartt

Diğer oturumların ayarları nasıl yapılır?

Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayarımı akrabalar, kuzenler, çocuklarda kullanabiliyor. Oyunlar oynuyorlar veya internette geziyorlar. Şimdi kendi oturumumu şifreleyip, bunlara kullanabilecekleri ayrı bir oturum açmak istiyorum. Açacağım oturumda, kurulacak uygulamaları kendim ayarlamak istiyorum...
  5. halilkartt

PS salonuna bilgisayarda koyulabilir mi?

Arkadaşlar günün birinde bir iş yeri açmayı düşünüyorum. Eğer o dönem de maddi gücüm yeterse PS salonu açmayı düşünüyorum. Zamanla tutarsa bilgisayarlarda koyup hem kısmen internet kafede işletmiş olmak istiyorum. Yasal olarak bir hem PS salonu hem de internet kafe bir arada olur mu?
  6. halilkartt

Yazılım türleri kaça ayrılır?

Soruyu doğru mu sordum emin değilim. Ama son zamanlarda araştırmaya ve yazılım konusunda kendimi geliştirmeye başlayacağım. Ona göre kendime bir çalışma programı oluşturacağım. Ve yazılım türlerini araştırıyorum. Madde madde yazılı şekilde bulamadım. Belki ayrı ayrı gruplandırılmadığı içindir...
  7. halilkartt

C# ile back end çalışılabilir mi?

Yabancı terimlere biraz uzağım. Yazılım dillerinin hangisine hitap ettiğini de tam olarak bilmiyorum. Yazılım öğrenmek istiyorum. Araştırdığım kadarı ile frontend bana hitap etmiyor. Ben daha çok arka plan, işlevsellik konusunda ilerlemek istiyorum. Zamanla gelişerek mobil oyunlar tasarlamak...
  8. halilkartt

Yazılım öğrenme meraklıları için Discord grupları var mı?

Yazılım öğrenmek istiyorum. O yüzden online, videolardan eğitimlere bakarak çalışacağım fakat bazı noktalarda bunun yetersiz kalabileceğini düşünüyorum. Duruma göre fikir alışverişi yapabileceğim kişilerin olduğu, benim gibi yazılım öğrenmeye çalışanların olduğu dc grupları var mı?
  9. halilkartt

Yazılım işinde ne kadar zamanda uzmanlaşılabilir?

Soru aşırı derecede genel bir soru, bunun farkındayım. Cevap olarak sizden beklentim net olarak 3 sene, 6 sene gibi nokta atış bir süre değil. Size göre günde 3/4 saatlik bir çalışmayla 0'dan başlayarak, ne kadar zamanda para kazanır hale gelinir?
  10. halilkartt

Teknik resim dersi için gerekli malzemeler neler?

CNC işine yeni başladım ve çıraklık okuluna gidiyorum. Teknik resim dersimiz var bunun için gerekli olan araç gereçleri almam lazım. Teknik resim için neler almalıyım?
  11. halilkartt

ETH mining düşük verimlilik sorunu

Arkadaşlar 3 adet rtx 2060 ile ekran kartı madenciliği yapıyorum. MH değerlerim olması gerektiği gibi ama hiveos üzerinden baktığımda %90 verimlilik alıyorum. Ekran kartın birinde hiç sorun yokken, diğerinde 673 sorun görünüyor. Bu düşük verimliliğin önüne nasıl geçebilirim?
  12. halilkartt

Kişisel gelişim eğitimleri ne kadar işe yarıyor?

Stresle başa çıkma, etkili zaman yönetimi, konsantrasyon ve dikkat bozukluğu, öz güven eksikliği vb. gibi konulardan sorun yaşadığınız muhakkak olmuştur. Bu sorunlar için sağda solda bir yerde denk geldiğiniz "kişisel gelişim" tabirini de duymuşsunuzdur. Kişisel gelişim için online...
  13. halilkartt

Ekran kartlarının güncel fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha önceleri ara sıra fiyatlara bakardım. Güzel kartlar 15k civarlarındaydı. Şimdi tekrar baktım bazı kartlarda güzel düşüşler olmuş. Ekran kartı fiyatlarındaki güncel durumlar hakkında bir yorumunuz var mı ne düşünüyorsunuz bu fiyatlar sizi tatmin ediyor mu? Ekran kartları için "bence" tam...
  14. halilkartt

Kablonet altyapısı ile netspeed kullanılır mı?

Şu an halihazırda Kablonet müşterisiyim. Taahhüttüm bu ayın bitimiyle son buluyor. Netspeed'in 100mbps'lik paketini kullanmak istiyorum. Binamdaki kutunun üzerine Kablo TV yazıyor sanırım bu altyapımız Kablonet'e ait olduğunu gösteriyor. Kablonet altyapısıyla Netspeed'den yararlanabilir miyim?
  15. halilkartt

Rig kasası ölçüleri nasıl olmalı?

Dostlar 3 tane kartım var. Bunun için kendim idarelik tahtadan bir rig kasası kurdum. Fakat bu kasaya 4. kart takılmıyor. Bu rigi 6 karta çıkarmayı düşünüyorum. Bunun için 6 kartlı bir rig kurmayı düşünüyorum. Uzunluk olarak 6 kartın sığması için 80cm yeterli midir? Isı problemi olmaması için 2...
  16. halilkartt

Online alışverişlerde ekran kartının LHR'li olduğu nasıl anlaşılır?

RTX 3000 serisi modellere bakıyorum. Almaya karar verecek olsam LHR'li olup olmadığını nasıl anlarım? Bazı ürünlerin başlığında LHR olduğu yazıyor ama yazmayan olur mu? Mesela görselde LHR yazan var ama alttakinde yazmıyor, farz edelim ürün detaylarında da yazmıyor böyle bir şey olabilir mi...
  17. halilkartt

Ekran kartlarının özelliklerini kaç watt çektiğini hangi siteden öğrenebilirim

Ekran kartlarıyla ilgili toplu bilgilerin bulunduğu bir site var mı? Hangi modelin kaç watt çektiğini falan öğrenmem lazım.
  18. halilkartt

1000W PSU en fazla kaç adet RTX 2060-2070 besler?

Arkadaş kasım ayı indirimleri de geliyorken bir PSU almayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda yavaş yavaş olarak toplamda 4 tane ekran kartı alacağım. Her seferinde bir model üst seviye bir ekran kartı almayı düşünüyorum ortalama olarak RTX 2070'i baz alırsak. 1000W güç kaynağı en fazla kaç ekran...
  19. halilkartt

Asfaltta özel futbol topu önerisi

Maksimum 200 Lira asfaltta oynayabileceğimiz iyi bir futbol topu önerir misiniz?
  20. halilkartt

Mining sistem için PSU önerisi

Arkadaşlar şuan için 2 adet ekran kartım var ve mevcut güç kaynağımda sadece 2 adet 6+2 PCIe kablosu var. Ama benim fazlasına ihtiyacım olduğu için ve ilerleyen zamanlarda ekran kartımın sayısını çoğaltmak istediğim için yeni PSU almam gerekiyor anakartımda toplamda 6 adet ekran kartı bağlanacak...
Geri