Şöyle bir sistem var elimde
İ3 12100
H610m-g DDR4
Apacer Panther 1x16 GB 3600Mhz Ram
480GB Wd green nvme M2 SSD
Aigo 650W 80+Bronze
Rampage Sailor Kasa
Dark x123 kule tipi soğutma
Buna ekran kartı almak istiyorum ama kararsızım
4000TL MSI Gaming X 1080
-Mağazadan
-En ucuz 1080
-Yakın...
ETS2, ATS, Bus Sim, Assetto gibi oyunlar için göz takibi yapmak istiyorum. Göz takip cihazları pahalı galiba veya ben bulamadım. Nasıl yapmalıyım. Webcam almak mı, telefon kamerası kullanarak oluyormu, ya da direk ucuza takip cihazı var mı? Hangisi daha mantıklı olur.
NOT: Webcam yok ve eğer...
Öncelikle konuyu biraz detaylı ve uzun yazmış olabilirim ama vakit ayırıp yardımcı olursanız sevinirim. Hepsini okumanıza da gerek yok gibi. Şölye göz ucu bakıp tavsiye verseniz iyi olur
Bütçe olabildiğince düşük olucak ve eski pcyi satıp bu seçeneklerden birini yapıcam. Bana gerekli olan PC...
2. Elde, İnternet kafede kullanılmış ve 5-6 ay kullanılmış 2060 süper var. İkisininde günde ne kadar kullanıldığını bilmiyorum. Benim için sorun şu: mesafe ve fiyat! Bu iki dediğim en uygun ve bana en yakını. Diğerleri ise uzak ve bunlardan biraz daha tuzlu. Bu yüzden üstte belirttiğim 2 kart...
Bazı belli istediğim kriterler var. Şunlar;
Aramalar için gürültü engelleme
Yüksek seste bile dışarı ses vermeme
Toza dayanıklı
Daha çok film ve dizi için kullanıcam. Ona yönelik olucak
Uzun süreli kullanmicam ama kulkanırkende rahat olsun
Varsa eğer film ve dizilerdeki ani ses patlamarının...
Başlıkta belirttiğim gibi. İnternetten baktım biraz ama tam emin değilim. PC güncel oyunlara göre biraz zayıf olduğu için yüksek ayarlarda oynayamıyorum. Anladığım kadarıyla düşük fpsyi akıcı hale getiriyor. Mesela 180HZ monitörde 90 FPS altı kasıyor. Bu özellik mesela 90 FPS altına düşse bile...
AOC 24G4X model monitör var. Kaza sonucu sert bir darbe aldı ekrana ve böyle gözüküyor:
Fiyat sordum 3750 falan dediler hatta panele 4800 bile dediler sadece
Selamlar. Belli bir fiyat yok ama çok pahalıda olmasın. Şöyle bir set lazım: Forza 4 ve 5, Assetto, ETS2, Farming S ile uyumlu. bu oyunlara uygun (tuş vs gibi) set, tüm set dahil (vites, debriyaj vs gibi), en az 1 yıl sıkıntısız dayancak
Selam arkadaşlar. Evde Turkcell'in verdiği ZTE'nin VDSL ana modem var. Arayüzüne girmek için tarayıcıya 192.168.1.1 yazıyorum ama olmuyor. Farklı tarayıcı denedim, telefon veya pcden farklıca denedim, olmadı. Ne yapmalıyım?
Selamlar. Pcyi sıfırladım ama öncesinde dünyamı flasha yedekledim. Şimdi tekrar yükleyip dünyayı saves klasörüne atıyorum ama algılamıyor. Silmeden önce java yüklüydü ama şimdi yüklemeden kullanıyorum ondan olabilir mi acaba?
İyi forumlar. Bu monitörü yeni aldım. Fakat kendi hoparlörünü kullanamıyorum. Önce DP ile denedim olmadı, sonra HDMI ile denedim olmadı. Nvidia denetim masasında var gözüküyor ama Windows algılamıyor. Bir çok şey denedim ama beceremedim. Acaba bazı ayarlar kapalı olabilir mi?
İşletim sistemi...
Bir kaç aydır bunu takip ediyorum. Fiyatı güzel düştü. Ama forumlarda bazı sıkıntıları olduğunu okudum. Mesela şu overdrive levelde ghosting var veya 165 Hz MPRT (0.5 MS) modunda cızırtı geliyor ama şöyle böyle yapınca gidiyor, diyorlar. Benim için ms o kadar önemli değil, 165 Hz olarak...
Selam arkadaşlar. Nays hesabı açtım açtım. İlk yükleme için banka hesabımdan yükleme yapmam gerekli. Bana orada dediği şekilde yapmama rağmen olmuyor. Alıcı IBAN, TCKN ve Alıcı adı var. Banka uygulamasında IBAN ve açıklamaya TCKN giriyorum, alıcı adı yanlış diyor. Orada IBAN girince altta alıcı...
Konuyu biraz açmam gerekirse durum şöyle: Mesela Nvidia denetim masasına giriyorum ya da Nvidia App-yeni çıkan-, yanıp sönüyor. Orada farklı sekmelere gidiyorum yanıp sönüyor. Veya PC açılınca bir kaç saniye sonra ya da ben bir şey yapınca yanıp sönüyor. Bir kere kasayı açıp bir kaç işim vardı...
İşlemcim bu. Arctic MX-4 termal macun alıcam yanında soğutucu olarak 400 TL'ye sessiz ve fiyatına göre iyi bir soğutucu lazım. Eğer yanında termal macunu da varsa 600 veya 700 TL'ye kadar çıkabilirim belki.
Sistem;
CPU: İ5-8500 (Soket: LGA1151)
GPU: GTX 1060 6GB
RAM: 16GB 2666MHz (OC)
Kullanım...
Selam arkadaşlar. Halkbank Paraf Banka kartım var. Epic gameste, Steam de veya internetten alışveriş yapamıyorum ama bazı yerlerde yapabiliyorum. Ne gibi getirden, yemek sepetinden vb gibi yerlerde satın alım yapıyorum ama üstte söylediğim bazı şeylerde satın alım yapamıyorum. Çok uğraştım...
Selam arkadaşlar. PC şu anki 3D uygulamalar için zayıf kalıyor. Bende 24 FPS ile daha az kare oluşturup uygulama yardımı ile 60 FPS ye dönüştürmek isterim. Yoksa 60 FPS render alırsam 15 sn video 1 gün vb gibi render süresi oluyor. 24 FPS de en azından 12 ten az sürüyor. Bunun için bir uygulama...
Selam arkadaşlar. PC de Windows etkinleştir yazısını kaldırmak için bir videodaki şeyi yaptım -Activation.bat diye bir şey-. Sonra yeniden başlatınca masaüstünde herhangi tuşa basınca Windows sesi çalıyor. ve CTRL+Z'ye basılı tutunca ses sürekli çalıyor, hatta mouse bile bozuldu belki başka...
Selam arkadaşlar. Başlıkta da dediğim gibi Render ve Oyun için Windows 11'e geçmek mantıklı mı? Render için Blender ve UE5 (Kullanıcam). Oyunlarda da genelde hikaye tarzı ve bazı ağır olmayan oyunlar oynuyorum.
Sizce geçmeli miyim veya sistemi yükseltmeyi düşünüyorum, yükselttiğimde mi geçeyim...