öncelikle merhaba ekran kartında yani sanırım yazılımsal bir problem yaşıyorum Furmark testinde 15 20 dk yüke sokuyorum 73 dereceyi geçmiyor %50 fan hızında ama çökme yok herhangi bir oyun oynarken cs2 veya fortnite vb oyunlarda 1 2 sn lik bir donma ve sonrasında çökme yaşıyorum siyah ekran...
sistem
asus b550m-k
ryzen 5 5600
msi rx 6700xt
32 gb ram vs vs
yaşadığım problem pc de oyun oynarken veya film izlerken farketmeksizin pc anlık sanki donuyor ve ekran simsiyah oluyor monitör kararıyor ve tekrar geliyor ortalama 2 3 sn arasında bir sürede driver siliyorum tekrar yüklüyorum amd...
Önceden böyle bir sorun yaşamıyordum ama tahminim darboğaz yaşıyorum anlık pc donuyor görüntü gidip ekran kararıp 2 3 sn sonra geri geliyor
sistem
ryzen 5 5600
anakart asus b550 m k
ekran kartı msi rc 6700xt
32 gb ram falan filan dewam ediyor
böyle bir sorunu neden çıkar 1 yıldır kullanıyorum...
öncelikle merhaba kullandığım ekran kartı msi amd rx6700xt işlemci ryzen 5 5600 32 gb ram falan işte yüksek performans gerektiren oyunlarda çökme problemi yaşıyorum fps oyunlarında herhangi bir problem olmuyor ama örnek the last of us part2 de veya cyberpunk2077 gibi oyunlarda bir süre sonra...
Merhaba ben pc ile alakalı şöyle bir problem yaşıyorum anlık görüntü gidip gelmeleri kasaya minnacık bile tırnakla Değsem fark etmeksizin görüntü gidip geliyor test yapıyorum testlerde falan herhangi bir sorun görünmüyor fun mark tarzı testler bütün soketler tek tek kontrol ettim herhangi bir...
öncelikle merhaba 2 yıldır kullandığım sistemde daha önce böyle bir sorun yaşamadım
yaşadığımı anlatayım pc 1 haftadır kapanmadı dewamlı işlemci %30 %40 bandında aktiç çalışıyor daha üstüne pek çıkmıyor
dün başıma gelen kasa içinden musluk bozulurda ince kalın tiz bir uluma sesi gibi sesler...
Ekran kartım anlık görüntü kesip tekrar görüntü veriyor küçük bir hareket veya masata bir ufak temas olunca da bu oluyor yanı ufak titreşimler bile görüntü gidip geliyo genelde temas olmasa dahi aynı sorunu yaşıyorum
Ekran kartını temizledim
Maçın yenileme yaptım fanlarını ve her türlü bakımını...
Bilgisayar toplamıştım 1 buçuk yıl önce kendime
Asus b550 mk Anakart
Ryzen 5 5600 işlemci
Msi gaming x 6700xt ekran kartı
Ramler 2 adet G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz DDR4 RamF 4-3600C18S-8GVK
ana bileşenler bunlar
bunlar haricinde ben ram leri yükseltmek istiyorum 16 gb den 32 gb ye ana kartta 4...
Sadece GTA 5 de fps drop sorunu yaşiyorum diğer oyunlarda böyle bir sorunum yok nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim 300 fps lerden birden 20 fps ye düşüp tekrar yükseliyor
Sistem
İşlemci Ryzen 5 5600
Anakart asus b550 mk
Ekran kartı msi gaming x rx6700 xt
Ram 8+8 16 gb
Birde m2...
Arkadaşlar pc iyi diyebileceğim bir performanda çoğu oyunu sıkıntısız oynayabiliyorum fakat FORTNİTE oyununa girince fps drop yiyorum 200 fps den bir anda 0 fps düşüyor 1 saniye kadar kalıp tekrar 200 lere kadar çıkıyor anlamadığım nokta diğer hiçbir oyunda olmazken FORTNİTE oyununda olmasına...
https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-vg248q1b-24-165hz-05ms-dphdmimm-freesync-1920x1080-led-gaming-monitr-p-HBCV0000358XW7?url_src=and-product-detail
Bir tanesi bu arada fps oyunları da oynuyorum ama genelde hikaye türü oyunlar oynarım
Bir tanesi de bu...
Öncelikle iyi geceler
Bütçem 12k civarınca 2 tane model var aklımda
Birisi Samsung A54 256 GB lık olan model
Diğeri Xiaomi poco x5 pro modeli ikiside neredeyse fiyat aynı hangisini almalıyım karar veremedim kime sorsam farklı farklı yanıt alsamd Samsung al diyen daha fazla benimde aklımda POCO...
Sıvı soğutma bağlayacağım ana kart Asus prime b550m-k bump bağlantısı göremedim anakartta soğutma pompasını nereye. Bağlayacağım yardımcı olursanız sevinirim.
Sıvı soğutma Corsair h100
2nci elden arkadaşım MSI gaming x 6700xt alıcam test e söktüm benc de 20 dk da 72 dereceyi aşmıyor fiyat 5k diyor son rakam alınır mı yoksa farklı bir kartmı bakmalıyım
Anakartımda RGB controler yok kasanın RGB controler i var ama sıvı soğutmanın girişleri kasadaki RGB controlerine uymuyor buna nasıl bir çözüm bulabilirim acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Bütçem 5k ile 6,5k arasında bu fiyatlara 0 alamıyorum 2nci el almak geldi aklıma ama nelere dikkat etmeliyim hangi testleri yapmalıyım ne olursa almamalıyım bu konuda bir fikrim yok yardımcı olabilir misiniz rica etsem
Birde bu fiyat aralığında
Hangi kart mantıklı
Rx6600 XT ile
3060 ekran kartlarından birini
Almak istiyorum ama hangisini almalıyım
Kararsız kaldım ama 3060 biraz daha pahalı 6600xt ye göre aradaki fark değermi
İşlemci r5 5600 anakart Asus prime b550
Bütçem 6k 8k arasında
Birde üretici marka çok önemlimi
Oyunlarda ani FPS düşmesi yaşıyorum PC yeni yopladım ekran kartı düşük kaldı ama bundan olduğunu düşünmüyorum sebebi ne olabilir
1671101666
175 200 arasından bir saniye bile sürmeyen 20 FPS ye kadar bir düşme oluyor
1671101774
Sistem
Asus prime b550m-k anakart
R5 5600 işlemci
16 GB gscrill...