Arama sonuçları: *

• Users: MeReKGs67
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. M

"%1 Efsanesi Çöküyor mu?" Evrimle ilgili yeni bir makale yayınlandı.

2025 Nisan ayında Nature dergisi "Complete sequencing of ape genomes" adlı bir makale yayınlamış. Buradan ulaşabilirsiniz makaleye. Benim ilgilimi çekti. Sizle de paylaşmak istedim. Bu evrim ağacının videosunu hatırlıyorum daha ilk çıktığı zaman izlemiştim, pek aklıma yatmamıştı sözler köşküne...
  2. M

Hareketsiz Kalma, İnsan Kal! Sağlığını Geri Kazan

Çok faydalı buldum videoyu. Herkesin izlemesini tavsiye ederim
  3. M

500 TL civarı büyük eller için F/P Mouse Önerisi

Logitech g102 var bende içini açmaya çalışırken altındaki etiketi kötü bir şekilde söktüm parçalandı şimdi de mousepad'e sürtüyor. Şöyle büyük eller için uygun fiyatlı bir fare önerir misiniaz. Hatırladığım kadarıyla bu fareyi ilk aldığım zaman küçük gelmişti ama bir şekilde alışmıştı elim...
  4. M

Bannerlord Devri Kapanıyor mu?

Sizce?
  5. M

9500 TL altı telefon önerisi

Vergi indirimden de faydalanmak istiyorum o yüzden bu bütçeyi seçtim. Hali hazırda Realme C25 kullanıyorum, beni idare ediyor ama NFC olmaması ve kamerasındaki sorunlardan dolayı değiştirme niyetim var...
  6. M

Gamepad'i istediğim gibi tutamıyorum

Dün ilk defa Xbox tarzı bir gamepad aldım MSI Force GC20 V2 isminde. PES 13'te alışmaya çalışıyorum ama tam ergonomik tutuş nasıl olmalı çözemedim. Mesela sol analog daha yukarıda olduğu için haliyle baş parmağımda yukarıda kalıyor bu sefer işaret parmağımı LB tuşuna konumlandırmakta çok zorluk...
  7. M

İkinci El MSI Force GC20 V2 alınır mı?

@Che_ nin bu kollar hakkında önerisini okudum. Ben hiç oyun koluyla oynamadım. Sadece FIFA 26 için ve nostalji olarak PES 2013 için oyun koluyla bi deneyim yaşamak istiyorum. Arkadaşın önerdiği MSI kolu sıfırı çok pahalı benim için ancak ikinci el 1000 TL'ye bulunabiliyor onu alsam olur mu ve...
  8. M

Gizli Numaradan arayan kız

Arkadaşlar üniversite ilahiyat 3.sınıftayım. Bugün gizli numaradan biri aradı bir açtım kızın biri çıktı. Merhabalaştık ismimi falan söyledi nasılsın dedi ama kız her sözünü böyle cilveli cilveli ses tonuyla söylüyor hoşlandığı belli yani ya da rol yapıyor bilemeyeceğim. Cevap verdim hop dakika...
  9. M

Paylaşımlı Hesap Kullanmak Legal mi?

Bu da oyun yapımcısı bakımından haksızlık olmuyor mu? Sonuçta gene yapımcının belirlediği oyunu oynaman için vermen gereken parayı vermeyip 25 50 TL gibi bir ücret verip başkasına ortak hesapta oynuyorsun.
  10. M

Yardım Kingdome Come Deliverance 2'de suç ve hırsızlık mantığı nasıl işliyor?

Şimdi değişik senaryolar söyleyeceğim bilen varsa ne olduğunu açıklarsa sevinebilirim. Mekan olarak o nalbantçının olduğu küçük köyü baz alalım. 1-Gece vakti meşaleyle gezen muhafızı gizli değil de savaşarak öldürdük, cesedi orada bıraktık. Ne olur? Bırakmasak saklasak ne olur? -Gizlice...
  11. M

Kingdom Come Deliverance 2 FPS drop yaşıyorum

Galiba hem 8 GB VRAM hem 16 GB RAM yetmiyor :( Hangi ayarı kısmam daha mantıklı? @Abdullah Hacıgül artık 32 GB RAM şart oldu gibi abi yeni sistemlerde.
  12. M

🔥İndirim Epic Games Battlefield 2042 47,99 TL

48 TL olmadan alın. şaka bi yana geçen sonbahar indirimlerinde Steam'den 4.79 dolara almıştım 🥲
  13. M

İstediğim programın internet erişimini engelleme

Ubisoft gibi oyun platformlarında paylaşımlı hesaplar kullanıyorum ama bunlarda Steam gibi çevrimdışı modu yok yani çevrimiçi modda bu yüzden bazen diğer oyun oynayanların saveleriyle karışma veya oyundan atma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Normalde direk ayarlardan Ethernet bağlantısını kesip...
  14. M

Bu İndirimlerde BF serisinden hangileri alınır?

Arkadaşlar Steam veya Epic'te BF 4 BF 1 BF 5 ve BF 2042 indirimde. Bunlardan hangisi alınmalı sizce daha önce Amazon bedava vermiş galiba. Bunlardan kaçırma dediğiniz hangisi var bir kere BF 5 30 küsur lira onu direk çekeceğim.
  15. M

Yardım Anakartta M2 PCIe Gen.3x4 ne demek oluyor?

Daha üst modellerde 4x4 yazıyor benim anakartta 3x4 yazıyor nedir bu terimler. Bendeki M2 bu https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-1tb-p3-plus-serisi-3d-nvme-m-2-ssd-okuma-5000mb-yazma-3600mb.html
  16. M

Yardım JST to ARGB Adaptör arıyorum

Şu tarz bi adaptör arıyorum nerden satın alabilirim bulamadım. Türkiye'den olması lazım Bu şekilde olmasın
  17. M

5800X OC vs 5700x3D İşlemci

Bir arkadaşımla 5600 işlemciyi yükseltmek için 5800X mi yoksa 5700x3D mi daha doğru olur diye tartışırken ben devasa L3 önbellek farkından dolayı oyunlar için 5700x3D daha iyi tercih olur dedim ama arkadaşım onun OC kapısının kapalı olduğunu 5800X'i iyi bir soğutma ile OC yaparak aradaki farkı...
  18. M

Yardım Anakart ve işlemci uyumluluğu nasıl belirlenir?

Selamlar herkese. Benim sorum aslında anakartta işlemci için hangi kriterler önemlidir veya anakartın işlemciyi beslemesi neye bağlı diyebiliriz. Giriş seviye DDR5'a serisi anakarta Ryzen 9 9950x3D işlemci takılır mı? Takılırsa nasıl olur, takılmıyorsa neden? Burada mesele anakarttaki VRM'ler mi...
  19. M

Dikey Senkronizasyon Açılmalı mı?

4060 sistemim ve 180 Hz monitörüm var. Game Ready ayarları mı bu şekilde yaptım. FPS oyunu oynamıyorum şu anda. Aklımdaki soru şimdi zaten 180 FPS'i göremiyorum ben genelde oyunlarda bunu açmamım bana eksisi artısı ne olur?
  20. M

Yardım RTX 4060 Sisteme oyun önerisi

Arkadaşlar okuldan ve diğer işlerden fazla vaktim olmuyor bilgisayara oturmaya şu anda onun için şöyle vakit buldukça gir çık tarzı eğlenebileceğim oyunlar neler var mesela eskiden sistemim çok kötüydü zaman vardı bolca şimdi sistemim var zamanım yok oynamaya 🥲 Eskiden PC'nin kaldıracağı oyun...
Geri