Yaklaşık 8 aydır parça parça sistem topluyordum. 1 hafta önce ekran kartını da alarak sonunda sistemi tamamladım. Şimdi sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum:
Ryzen 7 9800x3d
RTX 5080 Astral
X870-A Rog Strix WIFI
32GB T-Force Xtreem ARGB 8000mhz cl38 > 6200mhz cl26 anakart 8000...
2 Gün önce ekran kartımı değiştirdim. Psu içerisinden çıkan kablo ile yeni ekran kartını montajladım. Sorun şu ki kasanın camı kartın güç girişine çok yakın ve kabloyu bükmeden takmam imkansız. GPU Tweak de yük altında geçen akımlarda bi sorun gözükmüyor. Böyle kalması sorun çıkarır mı?
merhabalar, yeni mikrofon standı aldım. Masada nereye takarsam takim rahat bir konum bulamadım. Şuanki şeklinde monitörün altından getiriyorum, böyle de monitörü yukarı almam gerekiyor yine rahat edemiyorum.
Merhabalar, ilk kez pc topluyorum. İşlemciyi sokete oturtup taktım ama takmadan önce soket üstündeki kapağı çıkarmıştım. Sonra pcyi topladım ve aklıma gn da birinin am5 sokette yanan işlemcisi geldi. O yüzden söküp sökmeme arasında kaldım.
Merhabalar, yaklaşık 1 sene önce donanım arşivinin yaptığı laptoba sıvı metal sürme videosunun üzerine kendi laptobuma da aynı uygulamayı yapmayı karar verdim. 11 ay öncede bu uygulamayı laptobuma uyguladım. Bugün ise önceki kullandığım termal padlerin ucuz olmasından dolayı yaşadığım vram...
Laptop içerisindeki thermal puttyi padlerle değiştireceğim fakat eski puttynin etrafı saçılan kısmı kurumamış ve yapış yapış. Alkolle ve kulak pamuğu yardımıyla çıkarmayı denedim ama çok zor. Önerebileceğiniz bir yöntem var mı?
CPU 100 dereceleri gördüğü için termal macunu sıvı metal ile değiştirdim. GPU'ya da Arctic MX4 sürdüm. İşlemci 80 derecelere düştü ama ekran kartı 69'dan 80'e çıktı. Daha doğrusu işlemci kaç derece ise ekran kartı 1-2 derece farkla aynı oluyor.