Selamlar. Sistemimi 2025 Nisan ayında topladım. 2K çözünürlükte kullanıyorum. Sistemimin beni kaç yıl daha rahatça götüreceğini veya ileride neleri yükseltmem gerekebileceğini merak ediyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sistem özelliklerim:
Ana Kart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7...
Selamlar. Elimde Apple’ın 20W şarj aleti var. iPhone 17 de bildiğim kadarıyla 35-40W civarı çekiyor. 65W’lık Lenovo laptop adaptörüyle telefonu şarj etsem sağlıklı olur mu? Bir zarar verir mi?
Selamlar. Gigabyte H510M S2H anakart, İ3 10100F işlemci ,16 GB DDR4 RAM ve 1660 Super ekran kartlı sistem var. DDR5 fiyatları uçtuğu için DDR5'e yükseltmek yerine AMD tabanlı bir sisteme geçeyim dedim. B450 bir anakart ve 5600 veya 5600X işlemci almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı daha...
Selamlar. İkinci elden 1 tb PS4 bakıyorum. Bir ilan gördüm. Çift orijinal kol + 30 orijinal kutulu oyun(FC25, GTA5, Uncharted 4, Pes 2020, Pes 2021…) fiyat 7.500. Bu fiyata bunlar olabilir mi? Çok ucuz geldi bana. Dolandırılabilir miyim?
Selamlar. Laptop ekranı küçük geldiği için 24 veya 27 inç monitör almayı düşünüyorum. Oyun için vs kullanmayacağım. Çok özellikli olmasına gerek yok. Önerebileceğiniz modeller var mıdır?
Merhabalar. Dualshock 4 kolun sol joystick'ini tam sağa çektiğimde %80 seviyesinde çekmişim gibi algılıyor tam sağ yapmıyor. Diğer yönlerde sorun yok. Elimde kontak sprey var joystickin içine doğru sıksam çözer mi? Başka nasıl çözebilirim?
Selamlar. Sorunsuz çalışan bilgisayara internet gelmiyor 1 gündür. Ethernet kablosunu başka bilgisayarda denedim kablo sorunsuz iletiyor. Aygıt yöneticisinden internet aygıtını kaldırıp tekrar yükledim olmadı. Sürücü indirip yüklemeyi deneyeceğim o da işe yaramazsa başka olası çözümler ne olabilir?
Merhabalar. MSI MAG Coreliquid I360 sıvı soğutma aldım. Pompa fanı sürekli tam yükte çalışıyor. Bu normal mi? Bir diğer sorum da fan-sıcaklık eğrisi ayarlarım iyi midir değiştirmeli miyim?
0 derecede %20, 50 derecede %40, 65 derecede %55 ve 80 derecede %100'e ayarlı.
Selamlar. MAG Coreliquid I360, H6 Flow'a sığar mı? Soğutucunun yüksekliği 27mm. Kasa 30mm destekliyor ama soğutucunun uzunluğu 394 mm diyor. Kasama uyar mı sizce?
Yurt dışı alışverişlerde uygulanan 30 euro muafiyeti kaldırıldı. Yani artık alacağınız 100 TL’lik ürüne bile binlerce lira vergi çıkabilecek. 6 Şubat’a kadar alacağınız bir şeyler varsa alın.
Selamlar. 7800X3d PBO ayarlarında -25 curve optimizer verip diğer ayarlar autodayken BF6'da 170 fps civarlarında alıyorum ve sıcaklığım 70 derece oluyor. Curve ayarını aynı tutup wattı 60'a limitleyince yine aynı fpsleri alıyorum ancak sıcaklığım 55 derece oluyor, 15 derece kazanıyorum. Bunun...
Selamlar. Phantom Spirit soğutucuyla kullandığım 7800X3D aşağıdaki PBO ayarlarıyla PUBG'de 75-80 derece arası geziyor. Sıcaklıklar bana bir tık yüksek geldi. Ayarlarda değiştirmem gereken ne olabilir?
BIOS ayarlarım:
PBO Limits: Motherboard
PBO Scalar Ctrl: 4X
CPU Boost Clock Override...
Selamlar. Amazon’dan 7800X3D aldım az önce geldi. İnternette fontlarına vs bakınca benimkinden farklı gibi geldi gözüme. Sahte olma ihtimali var mıdır?
Selamlar. Yarın yeni işlemci gelecek. 7500F’i soketten çıkarıp yenisini takacağım ama çıkarırken pinlere zarar gelir vs diye çekiniyorum. Phantom spirit soğutucum var. Vidaları söküp yukarı çekince kolayca çıkar mı yoksa bir metodu var mıdır?