am5 cpu soketinin 1 2 pini hafif havaya kalkmış sıkıntı yaratır mı bilen var mı?
görselleri ekledim
ilkinde sol aşağı
ikincide sağ aşağı
üçüncü sol aşağı
dördüncü sol aşağı
başlıktaki anakarta sahibim, ilk aldığımda bu sorun yoktu son 6 aydır bilgisayarı kapattığımda çok zor açıyorum sürekli kırmızı ve sarı ışık yanıyor (cpu, ram). msi ile iletişime geçtim ve son dedikleri bios sürümüne güncelledim sorun yine devam ediyor. anakartı incehesaptan 2024te almıştım...
Arkadaşlar selam 20K bütçem var. ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum.
Rx 9060 xt ve 5070 ti 16 gb arasında kaldım ama fiyatlar bana pahalı gibi geldi şuan. Vade farksız 6-9 taksit imkanı olan yerler var mı ? bulamadım da
Merhaba arkadaşlar, bütçeyi belirttim.
kız arkadaşıma üniversitedeki dersleri için not tutabileceği, çizim yapabileceği ve film izleyebileceği tablet arıyorum. Peşin fiyatına taksik olursa çok iyi olur.
2 adet buldum fakat aralarında pek fark yok gibi...
Merhabalar arkadaşlar, başlıktan belli olduğu üzere 3D printer modellerinde önerilerinize açığım.
Bütçem 35 Bin TL
20 - 25 CM boyutlarında figürler yapmak istiyorum. Reçineli printerlerdan almak istemiyorum.
Nispeten ayrıntıları daha düzgün çıkartan, yazılım desteği iyi fazla uğraştırmayan...
macun yenileme sonrası pc yarım saatte bir reset atıyor, başlıktaki gibi. Bugün macun değiştirdikten sonra olmaya başladı. Sıvı soğutma bloğunu kontrol ettim tam oturtmuşum. Fanları temizlerken hareket etmesin diye tutup temizledim. Neden olabilir ?
Merhabalar imzada sistem bilgilerim yer alıyor. SSD olarak 1 TB KC3000 kullanıyorum. Restart bastığım zaman da aynı kalıyor. Kapatma tuşuna basıp kapatıp açtığım zaman bu sorunlar çözülüyor. Yardım edebilecek var mı ?
Last of Us Part 2 PC DS5 titreşim açmıyor. Kablo ile bağladım, ses ayarlarından ds5 sesini seçtim fakat yine de titreşimleri açmıyor. Ne yapmam gerek ?
Merhabalar dün gece kapatana kadar pcde sorun yoktu, sabah iş için açmaya çalıştığımda açamadım. Biosa girdim orada da ssd gözükmüyor. Ne yapabilirim?
Marka model kingson kc3000 1 tb modeli
1744873717
Yardım lütfen
1744874133
up
1744874887
Artı olarak bir ssd daha var sistemde onu biosta...
Merhabalar geçen gün ikinci el bir Rx 6600 xt aldım. Furmark 15 dakika testte 75 derece ve %46 fan oranı var. Oyunlarda da genelde bu derecelerde gidiyor. 1 sene sonra geri satacağım o yüzden işlem yapmak istemiyorum, güvenlik etiketleri vs hepsi duruyor. Bu derecelerde kullanmak çok sıkıntı...
Merhabalar sistemim imzada yer alıyor, artık bu ekran kartı beni götürmemeye başladı. Normal şartlarda rx 9070 xt alacaktım fakat askere gideceğim için bütçe çok düştü. Bunun yerine beni 1080P monitörde 1-2 sene götürecek bir ekran kartı seçmeye karar verdim. RTX 2060 Super beni idare edebilir...
Arkadaşlar selam, yeni ekran kartı alacağım. Büyük ihtimalle rx 9070 xt ve ya rx 9070 olacak.
Şuanki kasam imza da yer alıyor. 3 Fanlı ekran kartı sığmıyor diye biliyorum.
Bunun için yeni bir kasa almayı düşünüyorum ya da kasanın ortadaki fanını sökeceğim.
Önerilerinizi alabilirim. Akvaryum...
Merhabalar, Usbden win 11 format atıyorum atarken restlenmesi lazım doğal olarak. Fakat pcde eskiden beri şöyle bir sorun mevcut restart dedigim zaman atmıyordu. Görseli ekleyeceğim.
Şimdi format atacağım için ilerleyemiyorum. Nasıl yapmam lazım lütfen acil yardım.
Merhabalar, yazılım üzerine çalışıyorum ve projelerimi bu yeni alacağım ssd'de tutmak istiyorum. Buna göre önerebileceğiniz SSD modelleri var mıdır?
Tercihen 500gb veya 1 TB.
Bütçeyi aşağıya yazdım.
Selamlar şuan aktif olarak kullandığım kart rx 5500 xt 4 GB. Çoğu oyunda artık sıkıntı yaşamaya başladım ve değiştirmeli miyim diye düşünüyorum. Yeni ekran kartı serilerinin çıkmasını beklemeli miyim yoksa ikinci elde rx 6700 xt vb modellerine şimdiden yönelmeli miyim?
Merhabalar,
Yazılımcıyım, günde yaklaşık 6-7-8 saat pc başında kaldığım günler oluyor. Rahat terletmeyen sıkıntı yaratmayan bir koltuk arıyorum.
Max bütçe 6.500
1726486660
Uzun kullanımda sıkıntı çıkarmayacak*
1726487104
+ bel, boyun fıtığı var :D
Merhabalar, 19 Mart 2024 tarihinde Bitfenix cube 240mm sıvı soğutucu aldım. Yaklaşık 2-3 gündür pompa sesi vermeye başladı.Tedarikçiyle iletişime geçeyim mi? Değişim gibi bir şey olabiliyor mu bilen var mı?
Merhabalar, bugün cinebench testi yapmak istedim. ( Soğutma ile alakalı bir sıkıntı varmış gibi hissettim.) ve başlar başlamaz görseldeki gibi 73-74 dereceleri gördüm.
Geçen ay yaptığım Cinebench R23 testinde maksimum sıcaklık olarak 65 dereceleri görmüştüm.
1 ayda yaklaşık 10 derece yükseldi...