Arama sonuçları: *

• Users: Piyeti
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. Piyeti

Yardım İşlemcim Bazen Ghz de virgül kaydırıyor. Şaka gibi ama gerçek

R5 7500F işlemcim var. Asus Prime B650M-A-II anakartım var. işlemcimin max hızı 5.2 Ghz ayarlı. Bazen bilgisayarı açarken inanılmaz yavaş açılıyor masaüstünde açılışta discord ayarlı onun gelmesi bile 5 dk yi buluyor ve kontrol ettiğimde görev yöneticisinde işlemcim 0.52 Ghz de çalışıyor. son...
  2. Piyeti

MSI anakart 127 derece gösteriyor ve işlemcim 0.8 Ghz oldu

Dün akşam pc mi normal şekilde kapattım ve bugün açtığımda aşırı yavaştı her şey 2 saatte açılıyordu. işlemcim intel 12400F ve bugün açtığımda BIOS da anakart sıcaklığı 127 yazıyordu ve işlemci base Clock 0.1 GHZ yazıyordu. Windows da görev yöneticisindeyken de işlemci 0.8 Ghz sabit. artmıyor...
  3. Piyeti

R5 7500F için soğutucu önerisi

Corsair H100 sıvı soğutmam sorunluydu ve iade oldu. 3000 ₺ iade aldım. 3000 ₺ ye kadar soğutucu önerisi bekliyorum. şuan 7500F işlemcim var ama ileriye dönük almak istiyorum yükseltme yaptığımda da işimi görebilecek bu fiyat aralığında en iyi soğutucu hangisidir? Kasam Corsair 4000X bu arada
  4. Piyeti

R5 2600 Stok fanı R5 7500F de kullanılabilir mi?

geçici olarak fan gelene kadar bu şekilde kullanabilir miyim uyumlu mudur?
  5. Piyeti

Yardım Sıvı soğutmadan gelen anormal ses sonrasında işlemci turbo frekansa çıkmıyor

Dün gece oyun oynarken her zamanki gibi r5 7500F işlemcim H100 sıvı soğutmam normal çalışıp işlemci 5200 MHz deyken aniden sıvı soğutmanın üst fanlarından takır tukur ara ara sesler gelmeye başladı. düzensiz ve nolduğu belli olmayan seslerde elimi kasaya koyduğumda arada titriyordu hatta sıvı...
  6. Piyeti

Windows 11 Sign In popup bozuk ve düzelmiyor

İnternette gördüğüm her türlü çözümü denedim. sfc /scannow DISM healtCheck Restore vs vs. ne varsa yaptım. sorun yok diyor ama windows un en önemli parçalarından biri olan sign in popup uygulaması bozuk. Ne zaman bozuldu bilmiyorum ama ilk formattan sonra çalışıyordu. Oturum açma ile ilgili...
  7. Piyeti

Öneri R5 7500F Overclock Ayarları

7500F işlemci ve Corsair H100 sıvı soğutma kullanıyorum. İşlemciyi oyunlarda max 62 derece civarı görüyorum. Kış da gelirken bunu 75 dereceye kadar çıkartıp performansı da artırsam diye düşünüyorum. Anakartım Asus ve uygulamaları saçma sapan davranıyor. PBO kapalıyken 5050 MHz olan işlemci PBO...
  8. Piyeti

Yardım Asus Anakartım bozuk mu?

Asus un Armoury Crate ve AI Suite yazılımları birtek bende mi kötü çalışıyor yoksa herkeste mi berbat bu uygulamalar merak ediyorum. 1. Armoury Crate de FanXpert 2+ dan otomatik fan ayarı yapınca kasa fanlarım normalde PWM olarak ayarlanırken oto ayardan sonra yine PWM modunda ama minimum...
  9. Piyeti

Yardım Corsair H100 RGB ICUE'da gözükmüyor ve çok rahatsız edici ses çıkarıyor

Dün yeni sistemim geldi. Technopat'ın incelediği QP iCUE hazır sistemi H100 Sıvı soğutma ekleyerek almıştım. H100'ün 2 fanı + pompası iCUE üzerinden kontrol edilmiyor mu? Benim iCUE bu soğutucuyu hiç algılamadı bile gözükmüyor yazılımında aşağıdaki gibi. ASUS plugin de indirdim ICUE'ya ve ASUS...
  10. Piyeti

Yardım 2 SSD'm var Windows'u hangisine kurmam daha mantıklı?

Yeni kasa topladım. kasa ile birlikte Corsair MP600 Core XT 1TB PCI 4.0 modeli geliyor. DRAM yokmuş bunda sanırım. ama hızları 5000MB Okuma / 3500MB Yazma. Benim elimde de 0 hala kutusunu açmadığım pc almayı beklettiğim Samsung 970 EVO Plus 1TB PCI 3.0 modeli var. Bunda DRAM varmış galiba ama...
  11. Piyeti

Microsoft Store Ödeme Sırasında Bölge Hatası

Xbox Live Gold 6 aylık almak için store dan ödeme yaparken 4 farklı kart denedim ama her seferinde ülkem bölgem Türkiye olmasına rağmen bu hatayı veriyor: ödeme seçeneğinizin düzenlendiği bölge ile store bölgenizin eşleşmesi gerekiyor. Araştırdım store bölgem de türkiye kartım da türk banka...
Geri