Bu ikisi arasından hangisini seçmeliyim? SN5000 biraz daha yeni ve hızlıymış sanırım ama diğeri de eski ama daha uzun ömürlüymüş.
2TB alacağım hangisini önerirsiniz, veya başka daha ucuz öneriniz var mı oyun kurmak için?
Selam, bu başlıktaki anakartı düşünüyorum özellikle 4 tane M2ssd yuvası olduğu için favorim bu. Bu anakart nasıldır veya benzer tavsiyeleriniz var mı? Bütçe 12-13bin TL.
Asus-MSI gibi markalar değil de max 40-41 bin TL civarına PNY-Gigabyte-Gainward-Palit-Galax-Zotac-Evga gibi markalardan hangi modeli almalıyım, tonla model var ama hangisi daha iyidir? bir bilen yol gösterirse sevinirim.
Selam, ben RTX 5070 almayı düşünüyorum zira RTX 5070 Super 6 aydan önce çıkmayacakmış. Ama alacağım kartın VRAMi 12GB ve bu beni düşündürüyor, 1440p'de AMD7500F işlemci ile 3 sene Ultra-Very High ayarlarda oynatır mı oyunları? FPS oyunlarla işim yok, Render ve yayın açma falan da yok ayrıca 4K...
Bütçe maksimum 15bin TL civarı ve 3 yıl kadar Ultra-high ayarlarda 2K çözünürlükte genelde Single-Player oyunlar için RX 6900 XT bu zamanda alınır mı sizce? Bende RX 6750 XT vardı ama sattım ve şimdi kart bakıyorum, 18bine 7900GRE bulmuştum ama pek farkları yok gibi gösteriyor şu sitede...
https://www.gencergaming.com/sapphire-rx-7900-gre-pulse-11325-04-20g-256-bit-gddr6-16-gb-ekran-karti
Merhaba sizlere bu kartı danışacağım. Kartın 12 aydan fazla garantisi varmış ve Gençer Gaming'ten alınmış, sadece 20 saat kadar kullandım diyor satıcısı 1 seneye yakın zamanda, neden diye...
2K ekranım ve AMD 7500F işlemcim var, FPS ve online oyunlarla alakam yok. Yayın falan da yapmıyorum, 3 sene kadar yüksek grafiklerle götürsün yeter bana. VRAM miktarı 12gbye 16gb, ama Nvidia'nın da yenilikçi teknolojileri var, siz ne dersiniz...
2K ekranım ve AMD 7500F işlemcim var, eğer 2. elden bir RX 7900XTX ekran kartı alırsam bu setupta darboğaz yaşar mıyım? FPS ve Online oyun oynamıyorum neredeyse hiç. Ayrıca bu kartla 3D renderleme Blender programlarını kullanabilir miyim rahatça? NVIDIA'nın bu konuda daha önde olduğunu biliyorum...
ASRock b850m pro-A amd-b850-soket-am5 anakarta uygun ddr5 (işlemcim AMD 7500F) EXPO 2x16gb en az 6000mhz ve CL30 veya 6400mhz cl 32-36 civarı 5000TL bandında RAM arıyorum.
Anakartın RAM listesi şu: https://www.asrock.com/MB/AMD/B850M%20Pro-A/index.asp#MemoryRAP
Bu listede olan ve fiyatı...
Sarı siteden Param Güvende ile MSI X670E Gaming Plus anakart aldım. Ancak şu an 7500F işlemciyi taktım ve işlemci ışığı kırmızı yanıyor RAM'i tek takmama rağmen o da sarı yanıyor.
Flash buton ile BIOS güncellemesi yapmaya çalıştım ancak o da 10 sn kadar kırmızı yanıp söndü ve PC devamında...
Selam, https://www.gaming.gen.tr/urun/512463/lexar-ares-rgb-32gb-2x16gb-7200mhz-cl34-intel-xmp-3-0-amd-expo-ddr5-heatsink-siyah-ram-ld5u16g72c34la-rgd/
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi anakart ve Ryzen 7500F işlemci ile sorunsuz çalışır mı EXPO 7200 MHz'de? Daha ucuz ve hızı pek fark etmeyecek...
Selam, şimdi PC'ye büyük ikinci bir SSD aldım ve HDD içindeki Steam ve Fitkız oyunlarını bu yeni SSDye taşımak istiyorum. Tekrar download etmeden nasıl taşırım?
Fitkız oyunlarını sadece c/p yapsam oluyor mu yoksa save dosyalarının bazıları C'deki Belgelerim klasöründe olduğu zaman sorun oluyor...
Her ikisi de 3'er M.2 slotlu ki ben buna önem veriyorum ve ASUS 2. el olduğu için fiyatları aynı sayılır (6, 350TL). ASUS'un 2 yıl daha garantisi var, ASRock sıfır ve tabii onun da 2 sene garantisi var.
İşlemci olarak 7500F düşünüyorum, RAM olarak ise kararsızım EXPO RAM'ler arıyorum ancak MHz...
Selam, şu an AM4 sistemim var ama ani bir kararla AM5'e geçmeyi düşündüm, muhtemelen işlemci Ryzen 7500F olacak RAM'ler ise 6000MHz CL30 hedefliyorum (RAM hakkında da öneri yapınız lütfen).
Bir de ileride 3. bir M.2 SSD takacağım sisteme ve şu an elimde Ugreen marka PCI-e x16 M.2 SSD dönüştürücü...
https://www.msi.com/Motherboard/B550M-PRO-VDH/Specification
Anakartımı yukarıya linkledim, 3. bir SSD almayı düşünüyorum HDDlerden tamamen kurtulmak için. Alacağım M2 SSD Gen4 ancak dönüştürücüyü anakartta takacağım yuva PCI-E x1 yani hız çok düşecek haliyle, öğrenmek istediğim şu aşağıdaki...
Bende AMD 5600 işlemci ve RX6750XT ekran kartı var, bu ekran kartının yerine bikaç ay sonra yeni kartlar piyasaya girince 2. el bir 7900gre falan düşünüyorum, fakat 2k'da darboğaz yapar mı? Veya RX7800XT falan mı almalı? Nvidia cephesinde 4070 falan olur mu örneğin? Teşekkürler...