Arama sonuçları: *

• Users: Seluze
  • Content: Konular
  • Order by date
  1. S

VDSL bina içi kablo için hangi kablo kullanılır?

Selamlar, VDSL internet kullanıyoruz. Ve bina içi kutudan eve gelen kabloda ek var bu sebeple internet sürekli kesinti yaşıyor. Şu anki kablonun içinde 2 adet ince kablo var. Hangi kablo türü olduğunu bilmiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir kablo varsa önerilere açığım. Kutudan eve yaklaşık 40 metre.
  2. S

SVM(sanallaştırma tabanlı güvenlik) kapalı olmasına rağmen etkin ama çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar, SVM(sanallaştırma tabanlı güvenlik) BIOS'tan kapalı olmasına rağmen, sistem bilgisi kısmında "etkin ama çalışmıyor" yazmakta. Bunun sebebi sizce nedir?
  3. S

Dell G2724D 27" monitör test ve wide gamut ayarları nasıl olmalı?

Selam arkadaşlar, Yeni satın almış olduğum Dell G2724D 27" 1ms 2K monitörümün wide gamut ayarını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ghosting test sonucu bu şekilde. Sanırım bir sorun yok. Işık sızması testi bu şekilde. Evet kamera ile çok fazlaymış gibi gözüküyor ama gerçekte böyle değil. Ama beni...
  4. S

Cyberpunk 2077 Görüntü kalitesi çok bulanık

Merhaba, Yeni almış olduğum sistemimde Cyberpunk 2077 oynamak istedim ve neredeyse tüm ayarları en yükseğe çektim. Ve DLSS seçeneğini kalite olarak ayarladım. DLSS kare oluşturmayı açık tuttum. Oyunda ki nesneler inanılmaz bir şekilde bulanık ve kötü gözüküyor. Bilgi: Witcher 3 oynadım ve...
  5. S

2.1 Orta seviye evde kullanıma uygun ses sistemi önerisi

Selam arkadaşlar, Başlıkta da görüldüğü üzere orta seviye, üzmeyecek 2.1 ses sistemi arıyorum. Bu arada 2. el alışverişten zevk alıyorum bundan dolayı 2. el tavsiyelerine de açığım.
  6. S

R5 7600X Performansım neden düşük ?

Merhaba arkadaşlar. Yeni satın olmuş olduğum sistemimi bugün stres testlerine soktum. Sistem özellikleri; AMD Ryzen 5 7600X 5.30 GHz işlemci. Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce 3X OC 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı. Gigabyte A620M h 6400MHz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 anakart...
  7. S

Dell G2724D 27" 1 ms 165 Hz 2K tercihi doğru mu?

Selam arkadaşlar, Yeni sistem topladığımdan, şu an elimde ki monitör LG UltraGear 27GS60F-B 27 inç 180Hz FHD 1ms HDR 10 IPS olduğundan ve performans açısından beni tatmin etmediğinden bu monitörü Amazon üzerinden iade edip yeni monitör almaya kadar verdim. Forum konularında ve genel internet...
  8. S

Çözüldü✓ Windows 11 format sonrası parola isteme hatası

Selam arkadaşlar. Yeni masaüstü bilgisayar satın aldım ve win10 dan win 11 kurulumu yaptım. Fakat win 11 kurulumu sonrası pc Başlatma ekranı win10 da ki gibi ve parola istiyor. Fakat parolayı yazmama izin vermiyor. Bu sorunun kaynağı nedir? Diski tamamen sildim ve biçimlendirdim. Hala istiyor...
  9. S

Windows11den Windows 10 Home geçiş yaptım FPS değerlerim düştü

Selam arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi. Windows 11 prodan Windows10 Home SL geçtim. Herşeyi kurdum driverleri vs. Fakat Lole bi girdim oyunda max 120-130 FPS alıyorum takılıyor gibi oluyor. Normalde lolde bu 450 FPS alıyorum Ekran kartı 3070 140watt / I7 11800h / 16GB 3200Mhz RAM / 1TB SSA...
  10. S

Windows 11 SSD Disk yönetimi ile nasıl bölünür ?

Selam arkadaşlar 1 TB KIOXIA-EXCERIA SSD var. Bunu 2 ye bölmek istiyorum. Windows için 130-140 GB ayırsam yeter diye düşünüyorum. Yardımcılarını bekliyorum. 1662029429 Pc içinde oyun ve dosyalarım var bilgisayarı windows10a taşıyacağım dosyalarımın gitmesini istemiyorum bu mümkün mü ?
  11. S

Geforce Experience güncelledim ekran parlaklığı çalışmıyor ve Performans düştü

Selam arkadaşlar Ekran kartım RTX 3070 140W 15.06.2022 Tarihinde 516.40 Sürümü çıkmış olan Geforce experience yi Notebook'a kurdum. Fakat kurduktan sonra fark ettim ki Ekran parlaklığı çalışmıyor. En altta da aynı En üsttede. Ve Lol gibi oyunda bile drop FPS yiyorum. Normal masaüstünde yada...
  12. S

KIOXIA-EXCERIA SSD 1TB SSD Yük altında 80 derece oluyor

Selam arkadaşlar KIOXIA-EXCERIA SSD 1TB model SSD yük altında 80C Boşta 55C çalışıyor bunun sebebi neden kaynaklanıyor olabilir? Laptop kullanıyorum Casper g911 modeli.
  13. S

RTX 3070 140W FPS düşmesi

Selam arkadaşlar, Casper G911 3070 140W ve i7 11800h işlemcili bir laptopa sahibim. Cihazın kendi yazılımı üzerinden yüksek performansa aldığım zaman ekran kartı 125W değerinden 140W değerine yükseliyor. Fakat ben bu işlemi yaptığım zaman ekran kartım oyunu oynamama izin vermiyor. Nasıl...
  14. S

CASPER Excalıbur G911 Arka kapağı nasıl açılır?

Merhaba, Casper g911 Arka kapağı nasıl açılır?
  15. S

I7 11800H işlemcide güç ayarlarından frekans hızını düşürmek zarar verir mi?

Selam herkese. i7 11800h işlemcili Casper G911 laptopum var. Ne zaman oyuna girsem işlemci otomatik olarak 4.1 -4.2 GHz'lerde çalışmaya başlıyor. Fakat işlemci kullanımı bu esnada %35-45 arası değişiyor. Ve inanılmaz bir şekilde işlemciyi ısıtıyor (96-97) derece gibi. Bende bunun önüne geçmek...
Geri