Arama sonuçları: *

1. 3fenizz_

Boot menüsünde sadece ubuntu var

Bilgisayarıma hızlansın diye BodhiLinux kurdum, ancak tasarımsal sıkıntılardan dolayı ZorinOS kurmaya karar verdim. USB belleğime ZorinOS'u yazdırdım, ancak Boot menusune geldiğimde ne bir SSD, ne de bir USB görüyorum. İki USB girişini de denememe rağmen gözükmüyor. USB girişlerinin sağlıklı ve...
  2. 3fenizz_

Flask mı kullanmalıyım? Django mu?

Merhaba saygıdeğer DA üyeleri. Benim bir okul projem var, sadece öğretmen giriş çıkışının bulunduğu ve öğrenciler hakkında bilgi alındığı bir proje yapmam gerekiyor. Arayüz tasarımı zorunlu, ben de web arayüzü üzerinden HTML&CSS kullanarak yapmak istediğim için ve de Python bildiğim için bu...
  3. 3fenizz_

Python kullanırken PC çöküyor

Python sürümüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen bilgisayarınızdan kaynaklı veya işletim sisteminizden... Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ve bilgisayarınız laptop mu masaüstü mü? Cevaplarsanız sevinirim efenim. :)
  4. 3fenizz_

Kodlama öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım

Teşekkür ederim. Siz de insanlarla üslubunuzu düzeltmeyip, insan dışındakı canlılarla iletişiminizi sürdürmeye devam edin. Sİzi sadece onların anlayacağını düşünüyorum. İyi günler.
  5. 3fenizz_

Kodlama öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım

Maalesef katılmıyorum. "Hayatında kaç satır kod yazdın?" gibi bir soru sormazsanız da sevinirim. Çok satır yazdım çünkü. Her dil ile her şey yazılabilir mi? Evet. Ancak her dil ile her şeyi yazmak mantıklı mı? Bu soru üzerinde düşünmem bile. Bu sorunun cevabının "kesinlikle hayır" oluşu...
  6. 3fenizz_

Yaz tatilinde sabah kalktığınızda ilk ne yapıyorsunuz?

Sabahları kalktığımda direkt bilgisayar başına otururum. Yapılacaklar listemi geceden hazırladığım için onu incelerim. Genelde gün içinde yapılacak bir projem veya sipariş olur. O siparişin detaylarını incelerim ve detayları koda dökerim. Yapamadıklarım için stackoverflow amcadan yardım alırım...
  7. 3fenizz_

Python no module named hatası

Konu hortluyor gibi oluyor ama sonradan gelenlere yardımcı olmak açısından: arkadaşlar böyle bir durumla karşılaşırsanız, muhtemelen pip ile "indirmediğiniz" bir kütüphaneden sorumlu tutuluyorsunuz demektir. Google veya kullandığınız arama motoruna "pypi indirmek_istediğiniz_modülün_adı"...
  8. 3fenizz_

Python için kitaba gerek var mı?

Merhabalar. Öncelikle insanların öğrenim şekilleri kişiden kişiye değişmekte. Örnek vermek gerekirse ben de dahil programlamaya merakı olan arkadaşlarım, herhangi bir kitaba başvurmadık. Sizlere de kendi öğrenme tekniğim olan "izle, düşün, yaz"ı öneririm. Ben öğrenmek istediğim konu hakkında...
  9. 3fenizz_

Kali Linux Sistemimde Pencere İçerisinde Karıncalanma Meydana Geliyor

Öncelikle hepinize selamlar. Yaklaşık 4-5 gün öncesinde Kali Linux dağıtımına geçtim. İşletim sisteminden memnunum ancak text uygulamalarında (VSCode, Geany vs.) ve terminalin pencerenin üst kısmında (düzgün telaffuz edemiyorsam affola. pencereyi kapatma vs. kısmından bahsediyorum) garip bir...
  10. 3fenizz_

Python Sonradan While Loop Ekleme

Tam onu yazacaktım hocam, sanırım not defterinden yazıyor. :D
  11. 3fenizz_

Java script ile discord botu kodlarken böyle bir hatayla karşılaştım

Selamlar, DiscordJS v13 sürümünde Intents adında bir kavram ile tanışıyoruz. Onları paketçikler olarak düşünebilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda JavaScript aracılığı ile örneğin mesaj göndermek için "bana oradan bir mesaj gönderme intenti gönder" diyorsunuz. Olay bu. İnternette bir çok kaynak var...
  12. 3fenizz_

Bir yapay zeka yapmak istiyorum

Hocam selam, yapay zeka uygulamaları başlangıç için çok kompleks bir konu. Python ile yapabilirsiniz, geniş kütüphane yelpazesi var. Python'u öğrendikten sonra, karar yapılarında aslında çok (tabiri caizse) ***** bir yapay zeka oluşturuyorsunuz zaten. Daha da ilerledikçe yapay sinir ağlarını ve...
  13. 3fenizz_

Phyton nedir ve neler yapılabilir?

Her programlama diliyle her şey yapılabilir mi? Evet. Ancak her programlama dili ile her şeyi yapmak mantıklı mı? Kesinlikle hayır. 1660301620 Python ile Grafiksel Arayüzü (önermiyorum), oyun (yetersiz), bash ve hack uygulamaları (asıl amaç), yapay zeka uygulamaları (asıl amaç), script (asıl...
Geri