Arama sonuçları: *

1. The Revival of Wisdom

❌İndirim Bitti! VATAN BİLEŞENLER İNDİRİMİ YÜZDE 15'e döndü

Vatandaki indirim hangi tarihe kadar sürecek?
  2. The Revival of Wisdom

1 Aylık 4090 Deneyimim...

4090'ı aldığım arkadaşım artık yurt dışında. Kendi bilgisayarından kalan parçaları alacağım ve yoluma öyle devam edeceğim. Sadece bu parçaların parasını biriktiriyorum şu anda. Zaten aslında ilk tahlildeki planım arkadaşımın sistemini komple almaktı. Hala komple alacağım. Sadece Ekran Kartını...
  3. The Revival of Wisdom

Çok teşekkürler. Cpu değiştireceğim zaten. Şuan durumum yok ama 7-8 aya ekran kartı hariç kalan parçaların hepsini değiştireceğim zaten. Alacağım parçalar bile belli. CPU: Intel Core i9-13900K CPU Cooler: ASUS ROG Ryuo III 360mm Motherboard: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING Wi-Fi 7800MHz DDR5...
  4. The Revival of Wisdom

3080ti kullanırken elektrik faturası 5 birim geliyordu. Artık 7 birim geliyor. Benim için bu fark, "fark" olarak sayılmıyor. 1775121503 3080ti'da fsr 3 fg kullanmıştım. Çok artifacting oluyor. Şahsen tercih etmiyorum fsr 3 fg'yi. Seven sever tabi. 1775121727 Teşekkürler bilgilendirme için...
  5. The Revival of Wisdom

VRAM yetmemiş olabilir mi? :D Hocam neden saldırıya geçtiğini anlamadım. Geçeceksen de VRAM yetmemiş gibi argümanlar kullanmadan geç lütfen.
  6. The Revival of Wisdom

3080ti ile oyunlarımı full'de oynayamıyordum. (Örnek: Silent Hill 2, Indiana Jones, Space Marine 2, CoD Black Ops 7, RE: Requiem, Cyberpunk 2077, Alan Wake 2 vs.) Belki 3090ti ile oynayabiliyorsundur sen. Ama Path Tracing'i kaldırabileceğini pek sanmıyorum 3090ti'ın.
  7. The Revival of Wisdom

Herkese Merhaba,Bu forumda açtığım diğer 2 konuda da sizlerle olan istişarem sonucunda 4090 almakta karar kılmıştım. 1 aydır 4090'ı kullanıyorum. Bu süredeki deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle GPU'nun performansı 3080ti'dan sonra muasır medeniyetler seviyesine ulaştığımı...
  8. The Revival of Wisdom

NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

fp4 50 serisinde de yokmuş bu arada.
  9. The Revival of Wisdom

NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

4090 da fp16 dediğin şey varmış sanırım. Copilot'a sordum. fp16 nedir, fp8 nedir onu bilmiyorum ama copilot fp16 var dedi.
  10. The Revival of Wisdom

NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

4090 aldım daha yeni. 4000 serisine gelir mi acaba ya?
  11. The Revival of Wisdom

120 Bin TL Toplama PC

Aynı fiyat? https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-x670e-pg-lightning-am5-ddr5-atx-fiyati,53271974.html Bu arada ben olsam x870e alır geçerdim. Ama konu sahibinin bütçesi kısıtlı. O yüzden bütçeye uygun olarak uygun fiyatlı alternatiflere gitmeyi düşündüm.
  12. The Revival of Wisdom

120 Bin TL Toplama PC

X670e almak sana yetecektir. X870'e kasmaya hiç gerek yok.
  13. The Revival of Wisdom

4090'ın "Ömrü" Ne kadar olur?

60-65k'lık fiyat Aralık 2025 için arkadaşımın belirlediği fiyattı. Aradan 3 ay geçti. Kartı ancak 3 ay sonra alabildim. Haliyle RAM krizinden dolayı ekran kartı fiyatları arttı. Benim arkadaş da talebini arttırdı. 70k'ya aldım. Bence her türlü çok bana arkadaş indirimi yaptı. Düzgün 5080'ler...
  14. The Revival of Wisdom

RTX 4090’ımı bugün aldım. 1440p’de oynuyorum ve bazı oyunlarda CPU bottleneck yaşıyorum (zaten bunu baştan bekliyordum). Böyle durumlarda GPU kullanımı yaklaşık %75–85 civarına düşüyor. Ancak DSR kullanarak görüntüyü pseudo-4K çözünürlükte render edip oyun içinde DLSS Quality açarak bunu bir...
  15. The Revival of Wisdom

4090'ı biraz da modern 1080ti olarak görüyorum açıkçası. Teknolojide neyin ne olacağı belli olmuyor. Katılıyorum. Lakin bugün bile 30 serisine hala desteğini devam ettiren Nvidia'nın en azından DLSS ve FG gibi halihazırda 4090'da bulunan teknolojilere geliştirme getireceğini düşünüyorum. O...
  16. The Revival of Wisdom

Selamlar herkese, Bu grupta birçok konu açtım. Hatırlayan belki olur, sistemimin ekran kartını güncelleyeceğim. Burada 5070ti, 5080 arasında kaldığımı söylediğim konular açmıştım. O konularda 9070 XT'de önerilmişti bana. Buradaki konulardan yola çıkarak aslında 5070ti almaya kaymıştı gözüm...
  17. The Revival of Wisdom

Xigmatek Zest HDD ünitesinin Yerini Değiştirebilir miyim?

Merhaba Arkadaşlar. Xigmatek Zest Kasam var. Normalde 60 mm kalınlığı olan bir kartı direkt 0 a 0 olarak sığdırabiliyorum bu kasaya. Ama 77 mm kalınlıktaki bir karta geçeceğim. Kart yine uzunluk olarak sığıyor ama bu sefer kasanın sağ alt kısmında bulunan HDD bölmesine takılacak kart. Bu HDD...
  18. The Revival of Wisdom

SFF ve Normal GPU Arasında ne fark var?

Gainward ve Palit aynı marka olduğu için sadece Palit üzerinden göstereceğim: Normal 5070ti'ın boyutları 331.9 x 127.1 x 60 mm iken, SFF yada "S" versiyonunun boyutları 331.9 x 127.1 x 49.7 mm. Normal versiyonunda Vapor Chamber, Turbo Fan Blade, 2-Ball Bearing, Air deflector ve superior...
  19. The Revival of Wisdom

Benim paylaştıklarım normal mi o halde? Yani o modelin sonundaki "S" takısı SFF'e refer etmiyor mu?
  20. The Revival of Wisdom

Ülkemiz özelinde olup olmadığını bilmiyorum ama akakçe'de fiyatlarda böyle bir durum var.
Geri