Arama sonuçları: *

1. Y

Masaüstü Sistemimde Oyunlarda Fps Drop ve Bilgisayar Kapanma Durumu

Merhaba sevgili dostlar. Masaüstü sistemimde bazı oyunlarda FPS düşmesi ve oyun oynarken çökme daha doğrusu bilgisayarın kapanması gibi durumlar yaşıyorum. Parçaları tek tek test ettim stres testi gibi durumlarda denedim ancak bir sorun yaşamadım. OCCT ile CPU stres test, furmak ile de GPU stres...
  2. Y

XPG SPECTRİX D41 Mhz Ayarlama Sorunu

Merhaba sevgili dostlar. Sistemimde Ryzen 7 5800x3D işlemci ve ASUS TUF 3090 OC modeli ASUS ROG STRIX B450-II anakart bulunuyor. RAM'lerim ise XPG Spectrix D41 4133 MHz CL19 RAM'ler. Bunları 3600 de sorunsuz çalıştırabiliyorum. Ancak 4000 MHz veya 4133'e alınca görüntü gelmiyor ekrana. Sistem...
  3. Y

Çözüldü✓ ASUS ROG STRIX B450-F Gaming II anakart xmp sorunu

Sorun çözüldü arkadaşlar. Xmp ayarını açık olacak şekilde frekans aralığını kendim ayarlarsam sorunsuz ramler 4000 mhz verebiliyor. 4133 denedim destekliyor çünkü ramler. Lakin işlemci beslemiyor sanırım 4133 e çekince gene aynı hatayı alıyorum. 4000'e kadar sorunsuz çalışıyor şu anda. Memtest86...
  4. Y

Denedim gene aynı senaryo gerçekleşip görüntü gelmedi. 2-3 defa sistem kendini açıp kapattı. Sonrasında başladığında gene CPU-Z üzerinde 2666MHz olarak görünüyor. 4133 değerlerini manuel olarak girdim gene göremedim bir şeyler. Ramleri mi test etsem acaba
  5. Y

Evet hocam denedim aynı senaryo gerçekleşiyor. Sanırım değerleri elle girmek gerekiyor manuel olarak
  6. Y

Denedim o zaman da aynı belirttiğim gibi ekrana görüntü gelmiyor bir süre sonra anakart açılıp kapanarak açılıyor gene masaüstünde 2666 mhz ama anakartta xmp açık olarak gözüküyor bende anlamadım durumu
  7. Y

Buyrun hocam. Acaba ramlerde sıkıntı olabilir mi ?
  8. Y

Tabii atayım hocam 1674818657 bunlar cpu-z görüntüleri ai tweakerı da atıyorum hemen
  9. Y

Evet hocam anakartın üzerinde yazdığı gibi DIM A2 ve DIM B2 ye takılı diğer slotları da denedim sonuç alamadım.
  10. Y

Merhaba iyi günler sevgili dostlar. Elimde ASUS ROG STRIX B450-F Gaming II anakart var. Anakart 4400 MHz'e kadar destek veriyor. RAM'lerimde Adata XPG model D41 4133 MHz CL19 8x2 16 GB RAM'ler var. Ne yaparsam yapayım XMP üzerinden RAM'leri 4000 MHz veya 4133 MHz çalıştıramadım. Sistemde...
  11. Y

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II anakartta boot ışığı yanıyor

Dediğiniz gibi denedim gene aynı sonuç hocam. Zaten benzeri bir uygulamayı bios pilini sökerek denemiştim. Elimde olsa 3. nesil bir işlemci takıp direk bios sürümünü güncelleyeceğim fakat elimde işlemci yok. Servisi de 1 ay bekleyip bilgisayarsız kalmak istemiyorum :( İkilemde kaldım durdum
  12. Y

Eski anakartta çalışıyor . Eski dediğim de sıfır aldım bir ay kadar oldu hocam 1674392244 Hocam sorun şurada sadece bir kere bios görüntüsü alabildim sonrasında ekran gelmedi. Ekran gelse halledeceğim sorunu 1674392334 Deniyorum hocam. Diğer donanımların hepsini sökmüştüm bios pilini...
  13. Y

Merhaba Prime B450M-A II anakartımdan ASUS ROG STRIX B450F- Gaming II anakartına geniş yaptım dün gece. Sistem sorunsuz çalışıyordu. Parçaları yeni aldığım anakarta geçirdikten sonra görüntü alamadım. Sadece bir kere BIOS ekranı geldi onda da XMP ayarlarını yaptım ve bir daha boot menüsüne dahi...
Geri