Arama sonuçları: *

1. A

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Zaten ben yazdığım ilk yorumda AMD'nin ekonomik açıdan bile sıfır yeni nesil piyasasında çok bir avantajı olmadığını belirttim, herhangi bir ekran kartı karşılaştırması yapmadım, bendeki PC'de ekran kartı yok şu an 4000 Super'leri bekliyorum :D
  2. A

Benim dediğimle bu yorumun ne ilgisi var? RX 7000 ve RTX 4000 serisi için konuşuyorum, parası olan NVIDIA alır yazmışsın, bu dediğin şey sadece 4090 için geçerli. 4090 altındaki bütün kartlar rakibi diye çıkan kartla aynı fiyata satılıyor hemen hemen. 7800 XT alan birisi parası olmayan kişi...
  3. A

Konuya daha önce de yazdım artık durumun parayla bir ilgisi kalmadı. 7800 XT alacak parası olup 4070 alamayan veya 7700 XT alabilecekken 4060 Ti alamayan bir kitle olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kartların arasındaki fiyat farkı yok denecek kadar az. Almak isteyen tercih ettiği için alıyor. 2...
  4. A

Paran varsa NVIDIA muhabbeti bu jenerasyon için ne kadar geçerli tartışılır, rakip olarak çıkan kartlar 1-2k farka satılıyor bazılarında o fark bile yok. İki şirket de benzer fiyatlar belirledi, AMD'nin asıl gelir kaynağı PC ekran kartları olsaydı daha rekabetçi fiyat çekerlerdi ama konsol...
  5. A

2023'ün En İyi CPU'ları (Intel vs. AMD)

Türkiye fiyatlarına göre bakmamak lazım, yurt dışında 14600K işlemcisi 7700x'den 25-30 dolar daha ucuza satılıyor, Türkiye'de AMD daha ucuz, x modeli olmayacaksa neredeyse 2k fiyat farkı var.
  6. A

Yardım Powercolor Rx 7800 xt 17999 alınır mı ?

Çok serin çalışan bir model, 4070 rakibi hatta saf güçte biraz geçiyor ve +4gb VRAM avantajı var yüksek çözünürlüklerde oyun oynamayı planlıyorsan, ama DLSS FSR'a göre daha kaliteli ve DLSS frame generation çok daha yaygın şimdilik.
  7. A

Asrock 5600xt watman hatası nasıl çözülür?

Amd referans tasarımda frekans için p3 1560 olarak ayarlı, tavsiyem orayı 1650den 1560a düşür, bir de sağ taraftaki güç limiti ayarlamayı da etkinleştirip gözüken slider'ı en sağa kaydır +10 +20 +50 gibi bir rakam olur
  8. A

Corsair RM850 Psu Nasıl? [4.500TL]

Bitfenix modelinin incelemelerini aradım ama bulamadım, web sitesinde yazan özelliklere göre iyi duruyor, atx 3.0 modeller arasında f/p ürünü gibi, ama sanırım üretici garantisi 5 yıl, gold+ psu'larda garantisi 10 yıl olanlar biraz daha kaliteli parçalar kullanıyor genellikle, deepcool pq1000m...
  9. A

AMD Adrenalin yazılımını aç, yukarıdaki performans sekmesine tıkla, oradan da ayarlanıyor sekmesine gel, Ayarlama Kontrolünü Manuel Ayarlama olarak seç. GPU Ayarı -> Etkin Gelişmiş Kontrol -> Etkin olacak şekilde seç. Min. Frekans, Maks. Frekans ve Voltaj (mV) grafikleri gelecek. Buradaki...
  10. A

Psu'lardaki "pcie5 ready" gibi ibareler sadece 12vhpwr girişi ve kablosu ile gelip gelmediğini belirtiyor, psu'nun içinde olan bir teknoloji değil, pcie gen 5 veri yolu diğer donanım parçalarıyla alakalı (anakart, m2, ekran kartı gibi), şimdilik pcie 5 kullanan ekran kartı piyasada yok, örneğin...
  11. A

İki ekran kartı arasında kararsızım yorumlarınız önemli

Ray tracing çok ağır bir teknoloji, görüntüyü ciddi oranda etkileyen çoğu oyunda 2070 ile yaşayacağın fps kaybı yüzünden akıcılık hissi de gidebilir. Bir de ray tracing NVIDIA'ya özel bir şey değil, sadece NVIDIA kartları bu konuda daha önde gidiyor. 2070 Super'in RT performansı A750'ye eşit...
  12. A

RM serisi genel olarak kaliteli üst düzey psu'lar, o sistemi besler. Ama yeni nesil için kendinden ATX 3.0 girişi ve 12vhpwr kablolarıyla gelmiyor, NVIDIA kablo adaptörünü kullanmak istemiyorsan Corsair'in bu tarz uyumlu kablolarından almak gerekiyor...
  13. A

Düzelmediyse oradaki maks frekansı düşürmeyi dene. Phantom Gaming modeliyse -200mhz, Challenger modeliyse -100mhz olarak deneyebilirsin.
  14. A

Fan hızını ayarladığın adrenalin sekmesinde min/maks frekans saat hızı olacak oradaki maks. frekans kaç yazıyor?
  15. A

PC'nin Yanına PS5 almak mantıklımı ?

Paran varsa alınır, acelen yoksa 2024 sonunu bekleyebilirsin PS5 Pro çıkacak büyük ihtimalle. 3080'li sistemi kaça topladın bilmiyorum ama güncel fiyatlara göre 40k'lık üst düzey bir PC yerine giriş-orta seviye PC + konsol daha mantıklı bana kalırsa ve benzer bir maliyeti oluyor.
  16. A

ASUS Rx7700 Xt Hangi karta denk

7800 XT daha çok 4070 - 4070 Ti arası gibi. Bu nesildeki AMD kartlar genel olarak fiyatta rekabet ettiği NVIDIA kartından saf performansta daha iyi, ama DLSS/Frame generation sayesinde NVIDIA kartlar üstün ve performans farkını o şekilde kapatıyor veya öne geçiyor.
  17. A

i5 12450H ve RTX 4060 Darboğaz Sorunu

Test videosu var aynı işlemci aynı laptop, kullanım yüzdeleri çok daha fazla. Ben işlemcinin o kadar zayıf kaldığını düşünmüyorum. Oyunla ilgili de olma ihtimali var tabii her oyunun PC'yi zorlama düzeyi aynı değil. Güç seçeneklerinde işlemci performans artırma modu (turbo boost) devre dışı...
  18. A

ASUS Rx7700 Xt Hangi karta denk

4060 Ti ve 4070'in tam arasında gibi bir şey.
  19. A

Yardım RX6800 UNREAL ENGİNE PERFORMANSI?

Hocam tam olarak aradığın değil sanırım ama eski bir makale var 6800 - 6800 XT UE4 performanslarını karşılaştıran, raster'da 3070'e eşit ray-tracing renderlarında geriye düşüyor https://www.pugetsystems.com/labs/articles/unreal-engine-amd-radeon-6800-6800xt-1987/
  20. A

AMD ADRENALİN EDİTİON ONLY DRİVER YÜKLE NASIL YAPILIR ?

https://www.amd.com/en/support Buradan ekran kartı modelini yazıp submit dediğinde açılan yerde işletim sistemini seç, sonra Auto Detect and Install yerine AMD Software Adrenalin Edition yazan sekmedeki setup dosyasını indir (600mb civarında bir dosya olacak) Yüklerken ilk açılan pencerede...
Geri