Arama sonuçları: *

1. Ahmet3718

CS2'de kumlanma-pikselleşme sorununun basit çözümü REHBER

Merhaba. Bir süredir yaşadığım sıkıntılı bir sorunun çözümünü buldum. Sısaca sorunu açıklayım: Counter Strike 2 (CS2) oyununda belirli yerlerde ekranda sürekli oynayan pikseller vardı ve ben de acaba neyden kaynaklı diye merak ediyordum. Yapay zekaya, Gemini'ye, sordum ve bu sorunun genel adının...
  2. Ahmet3718

Yardım Yeni psu önerisi 1660 super ve 11700K sistem

rami ben de 2x8 3200mhz olarak değiştirmeyi düşünüyorum psu da garantiye göndermeye çalışırım tamir olursa. bir daha sıkıntı yaşamamak adına da onu satıp yenisini alsam mı diye düşünüyordum da o zaman dediğin gibi almam mantıklı olur. peki kaç watt psu bakmam lazım bu sisteme 500w psu yeterli...
  3. Ahmet3718

Yardım EKRANDA ÇIKAN ÇİZGİLER

tahminimce belki monitör fazla ısınınca o çizgiler çıkıyor olabilir ve bence de göndermen iyi olur hayırlısı olsun inşallah.
  4. Ahmet3718

Yardım Yeni psu önerisi 1660 super ve 11700K sistem

İ7 11700K işlemci MSİ GTX 1660 SUPER VENTUS XS ekran kartı MSİ MAG Z490 TOMAHAWK anakart DEEPCOOL AK400 ZERO DARK PLUS soğutma 16gb ram 2x 512gb ssd Merhaba arkadaşlar bu birbiriyle aşırı uyumlu parçalardan oluşan sistemde bir de cooler master 650w 80+ gold sertifikalı psu vardı ancak psu...
  5. Ahmet3718

11k Ekran Kartı Tavsiyesi

Bence güncel oyunlar için yeterli olur gibi ancak daha yüksek vram li kartlara da yönelebilirsin sana kalmış bu.
  6. Ahmet3718

HDMİ İLE TV YE YANSITMAK FPS DÜŞÜRÜR MÜ

Çözünürlük yükselttiysen ekran kartı saniyede daha çok piksel üretmesi gerektiği için saniye başına ürettiği ekran sayısı yani fps düşmesi normal.
  7. Ahmet3718

11k Ekran Kartı Tavsiyesi

Bence rx6700 veya rx7600 tercih edebilirsiniz hocam ben olsam onlardan yana tercihimi yapardım. 1746134537 Marka olarak da sapphire bildiğim kadarıyla iyi marka diyorlar yine forumda araştırabilirsin önerenler var mı kullananların deneyimleri vs.
  8. Ahmet3718

Hiçbir port çalışmıyor nerden?

Rica ederim hayırlı geceler efendim.
  9. Ahmet3718

Mavi Ekran Haftalardır çözemediğim mavi ekran sorunu

Klaus hocam kusura bakmayın konunuzu farketmeden işgal ettim de...
  10. Ahmet3718

Bir de psu markasını da veriyim. Hatta resimle göstersem daha iyi olur bence. Anakart: msi mag z490 tomahawk Kasa: msi shield 110r
  11. Ahmet3718

Ram farkı etki eder mi

Mhz farkından dolayı en yüksek mhz si en diğik olana göre sistem kendini ayarlar. Veya ramler farklı olduğundan dolayı sistem hiç açılmayabilir de. Ya ramlerin birini sat diğerinin aynısını al yada ikisini de satıp kit olarak satılan 2li ramlerden al. Kit olanlardan alman en iyis olur bence.
  12. Ahmet3718

Hocam bende de o çıtırtı sesleri takıp çıkarırken oluyor. Elektrik çarpma sadece o dediğim durumlarda olmuştu, zaten genelde elimi kolumu duvara sürterek olası statik elektirkleri önlemeye çalışıyordum ondan da çarpmıyor olabilir. Bir de nedense bilgisayarım canı sıkılınca mavi ekran veriyordu...
  13. Ahmet3718

Hocsm benim bilgisayar da birkaç gün önce sistemi hiç açmayacak şekilde kapandığından dolayı servise göndermesi için kuzenime göndermiştim. Her şekil denedik ama psu dan anakarta güç gitmiyordu tık diye ses geliyordu sadece. Bir de öncelerde de bazı sorunlarla boğuşmuştum yani geçmişi de kaç...
  14. Ahmet3718

Soldan 2. Ve 4. Slotta da mı çalışmıyor? Yada ramlerden işlemciye giden yolda hasar olabilir onu da ya garantisi varsa yollarsın yada çok usta bir bilgisayarcıya göstertir yaptırmaya çalışırsın, o da sorunun büyüklüğüne göre yapılamaz halde de olabilir. Olmadı sahibindene vs. Sorununu da yazarak...
  15. Ahmet3718

Bilgisayarcı arkadaşının elinde ram varsa idarelik onları takıp sistemi açmaya çalışabilirsin. Eğer açılırsa dediği gibi ramde sıkıntı vardır.
  16. Ahmet3718

Cpu yu çıkarıp cpu nun pinlerinin resmini ve anakartın cpu soketinin resmini gönderebilir misin? Eğer pinlerde bir eksik veya eğrilik varsa sorun ondan kaynaklanıyordur. Kasanın fanlarının vs. Elektrik alması normal, onların çalışması lazım. Ancak anakart cpu da bir sorun belirttiği için sistem...
  17. Ahmet3718

Işığın rengi değil hangi sıradaki ışığın yandığı önemli hocam. Mesela cpu kısmında da kırmızı yanar dram kısmında da vga kısmında da yanabilir kırmızı ışık. Tahminimce en üstteki ışık olduğu için cpu ışığı yanıyordur. Siz bi bilgisayara erişebildiğiniz vakit ışığa bakın ona göre hangi parçanın...
  18. Ahmet3718

Eğer cpu ışığı yanıyorsa işlemcide, dram ışığı yanıyorsa dram de sıkıntı var demektir o ışıklar o anlama geliyor.
  19. Ahmet3718

Işığın yandığı yerin yanında ne yazıyor? Işığın sağ tarafında yukarıdan aşağı CPU, DRAM gibi isimler yazması lazım.
  20. Ahmet3718

Yeni ana kart işlemci ram aldım bunları kendim montajlıyabilrmiyim ?

5.0 a 4.0 takabilirsin, çok fark edeceğini düşünmüyorum ancak şunu diyebilirim: işletim sistemini 4.0 olana yani daha hızlı olana kurmanı öneririm. Sistem daha hızlı başlar ve işlerin daha hızlı hallolur.
Geri