Arama sonuçları: *

1. tyler_124

Ryzen 5 5600 90 dereceyi geçiyor

İyi bir kule tipi soğutucu ile 5600 boşta 35 - 45 dereceler arası olmaı lazım. boşta bu dereceler üzerine çıkıyorsa bir sorun vardır. bir de bu cpu sıcaklıklarının artık 2 tipi var biri core sıcaklığı diğeri package sıcaklığı benim dediğim core sıcaklığı. package sıcaklığı 8 - 10 derece üste...
  2. tyler_124

Prize takınca işlemci sıcaklığım 90 derecelere çıkıyor

büyük ihtimal işlemci soğutucunda yada montajında problem vardır.
  3. tyler_124

Amd ryzen 5700g işlemci

yapamam o işleri daha doğrusu işime gelmez. o zaman adam gibi bir yerden kutulu almak mantıklı. am5 olsa pin falan yok sorun olmazdı amd4 sorunlu :(
  4. tyler_124

Amd ryzen 5700g işlemci

Merhaba, https://www.pttavm.com/amd-ryzen-7-5700g-20mb-8%C3%A7ekirdekli-ob-amd-r8-am4-65w-kutusuz%2Bfans%C4%B1z-p-951863102 yukarıdaki siteden alışveriş yapan var mı? siteden daha çok satıcyı sorgulamak lazım. elimde ryzen 5600 ve radeon 6650 kart var eğer bu işlemciyi alırsam satmayı...
  5. tyler_124

ddr5 bu sistem mantikli mi

Bu kasa daha iyi. Ben mesajı atlamışım. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan.
  6. tyler_124

ddr5 bu sistem mantikli mi

Merhaba, Kasa konusunda çekincelerimi belirtmek isterim. Kasa üzerindeki fanlar büyük ihtimal pwm desteklemiyor, yani fan hızı ayarlanmıyor ve sabit hızda çalışacaklar. Eğer fan sesi takıntınız varsa bir süre sonra bu sizi rahatsız edebilir. Aynı şey başıma geldi, kasa üzerindeki fanları...
  7. tyler_124

Yardım Merhaba pc çok ısınıyor ve donma yaşıyorum

Merhaba sistem bileşenleriniz çok iyi ama sadece bunlara bakarak bir çözüm bulmak biraz zor. Sisteme hangi programlar yük bindiriyor görev yöneticisinden bakmak lazım. Görev yöneticisinden Details kısmında cpu time kolonunu ekleyin hangi işlem cpu'yu meşgul ediyor onu bulmaya çalışın. Ben msi...
  8. tyler_124

ATX sistemi ITX yapmak için Anakart ve kasa önerisi

Epey'de wifi 6 ve vpn desteği olan routerları arattım. Epey Wifi 6 vpn Routerlar Ben keenetic kullanıyorum onun için hopper yada sprinter modeli bütçe varsa titan'ı öneriyorum.
  9. tyler_124

Aslında çok karışık değil. Burda önemli vpn desteği olan bir router ve statik ip almak gerekiyor. Statik ip'ye ihtiyaç var çünkü ip statik değilse router'a dışarıdan erişilemiyor. Vpn desteği olmadan da router üzerinde rdp portunu açıp bilgisayarına erişebilirsin ama güvenli değil. En güvenli...
  10. tyler_124

Onun da çözümü var. WOL Wake on lan, şimdi anakartların çoğu bunu destekliyor. Keenetic te bunu özellikte var. Ben bilgisayarı uyku durumuna alıyorum. Sonra bağlanacağım zaman keenetic router üzerinden wol ile açıyorum. Dediğin gibi benim de evimde en çok elektrik tüketen cihaz bilgisayar. Amd...
  11. tyler_124

Ucuz bir notebook alıp uzaktan erişimle evindeki bilgisayarı kullanmak daha mantıklı. Benimde evimde çok güçlü bir sistemim var, bazen iş için şehir dışına çıkmam gerekebiliyor. Evde fiber internettim var vpn destekli bir router aldım. vpn ile evdeki ağıma bağlanıp evdeki bilgisayarımda...
  12. tyler_124

Görseldeki sistem alınır mı

Sıvı soğutma :). Svılar geç ısınır ama geç soğur. uzun kullanımda pompa fanı radyatör fanı daha çok ses yapıyor. Aynı fiyata 2 fanlı kule tipi soğutucu alın kafanız rahat etsin. cpu olarak x3d ye gerek 7600x de yeterli olur bence. ram için para varsa 2 x 32 al ddr5 lerde 4 lü ram sorunlu ilerde...
  13. tyler_124

Arkadaşlar hangi sistem daha iyi

iki kasada da bir sürü fan var. 1. de 7 fan 2. de 4 fan. bu fan pwm destekli mi ? argb destekli mi? bu bilgiler yok. siteyi kötülemek gibi olmasın ama çok eksik bilgi var. alırsan yarın öbür gün niye fan hız ayarı yapamıyorum. niye argb çalışmıyor diye mesaj atarsın. bir de sistemler ddr4 acelen...
  14. tyler_124

Çözüldü✓ PSU önerisi yapabilirmisiniz

psu seçimi için incelenmesi gereken bir sayfa https://cultists.network/140/psu-tier-list/ güzel bir psu, link vatan'dan ama daha ucuza bulunabilir https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-a850g-pcie5-850w-80-plus-gold-guc-kaynagi.html
  15. tyler_124

Aargb kontrolcü tavsiye.

bu video belki size yardımı olur
  16. tyler_124

Aargb kontrolcü tavsiye.

anakart kullanma kılavuzundan görebildiğim kadarıyla sizin anakartta tek argb girişi var o da 24 pin anakart güç girişinin üstünde. Addressable RGB Gen2 kabloları 4 pin gibi gözükür ama 3 bağlantı vardır fan argb kablosu oraya uyması lazım argb destekliyorsa. addressable rgb için ayrı donanıma...
  17. tyler_124

Rampage Icewave Kasa Fan Kontrolü

Fanlar gücü molexten alıyorsa büyük ihtimal pwm destekli değil. zaten şöyle bir durum var ben kasaya pwm destekli fan koyan kasa üreticisi görmedim. çok üst seviye vardır belki. 7 tane fan pwm fan değildir. 2. resim deki siyah konnektörü anakarta takamıyorsan uğraşma. pwm destekli fan alacaksan...
  18. tyler_124

Aargb kontrolcü tavsiye.

Merhaba, burda önemli olan fanların PWM destekli olup olmaması. eğer fanların pwm desteklemezse kontrolcü de olsa hızı ayalaryamazsın.
  19. tyler_124

Ekran kartı coil whine sorunu ve sistem deneyimleri

https://cultists.network/140/psu-tier-list/ bu site baya detaylı. psu ları kalitesine göre listelemişler. O zaman msi la ilgili güzel yorumlar okumuştum MEG serileri en iyi ama pahalı. https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mpg-a850g-pcie5-850w-80-plus-gold-guc-kaynagi.html şimdi olsa...
  20. tyler_124

Ekran kartı coil whine sorunu ve sistem deneyimleri

Merhaba, Bendeki sorun tamamen psu kaynaklıydı. Cougar gex 850 yi coil whine sorunu için almamıştım zaten. Kasa üzerinde gelen 500W lık dandik psu ileride iyi bir gpu ya yetmeyeceği için aldım. Ama coil whine sorunu çözdü onun için konuyu açtım. Bence coil whine sorunun esas sebebi gpu...
Geri