Arama sonuçları: *

1. E

32x2 RAM sayısını 32x4 yaptıktan sonra MHz değeri düştü

Dediğiniz gibi yaptım ve şu an 5600 olarak çalışıyor hocam. Sadece Voltaj ayarını oynamadım, sanırım 1.35 de şu an. 1762509872 Cevap için teşekkür ederim. Hocam tam olarak bu kısmı anlayamadım maruz görün. 2 slottan 4 slota geçiş yapınca maks 5600 civarında mı çalıştırabilirim?
  2. E

Cevap için teşekkür ederim hocam. Manuel ayarlardan 5600 - 5200 vs.. denedim ama durum yine aynı maalesef. Manuel olarak MSİ içinden tam olarak hangi ayarından yapabilirim? Belki yanlış bir şekilde manuel ayar yaptığımı zannetmiş olabilirim hocam o yüzden soruyorum.
  3. E

Merhabalar, mevcutta kullandığım sistemimde DDR5 32x2 6400 MHz değerinde olan XPG Lancer RGB serisini kullanmaktayım. Artık ramlerim yetmediği için tekrar aynı ramlerden aldım ama bu sefer ramlerin MHz çalışma seviyesi düştü. 64 GB kullanıyorken 4800 de çalışıyordu, ama 128 GB yaptıktan sonra...
  4. E

LG UltraGear 24GS65F-B, iki monitör ama ekran renkleri neden farklı?

Merhabalar, dün Vatan'dan LG UltraGear 24GS65F-B serisi 2 adet monitör almıştım. İşim gereği iki aynı monitörün doğru renkleri vermesi benim için çok önemli ama bu iki monitör aynı renkleri tam olarak vermiyor. Bir tarafta hafif sarı daha baskın, diğer tarafta hafif mavilik baskın. Tam olarak...
  5. E

Ramlerin MHz hızını arttırdıktan sonra işlemcinin GHz hızı neden düşer?

Merhabalar, kullanmış olduğum ramler 6400 MHz değerinde ama sistem öncelikle 4800 MHz olarak çalıştırıyor. 4800 MHz çalışırken, render esnasında işlemci (İ5 13600KF) 4,8 GHz hızında çalışıyor buraya kadar sorun yok. Ama ramlerin hızı 6400 MHz değerine çektikten sonra işlemcinin render esnasında...
  6. E

13600KF İşlemci sıcaklık neden değerli bir anda arttı?

Dikey olanların bu şekilde takılabileceğini bilmiyordum, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz ve videoda anlatılan şekilde yapacağım.
  7. E

Kasamda üst fanların olduğu alan en fazla 240 ' a kadar alabildiği için sıvı soğutucunun alanını ön tarafa dikey konumda durumunda kalmıştım. Öylede olunca öndeki kasa fanlarını yukarıya taşıma durumunda kaldım. Şu ana kadar bir sıkıntı olmamıştı, ama patlağı yeni mi vermiş olabilir?
  8. E

Hocam durum bu şekilde, umarım anlaşılıyordur.
  9. E

Cevap için teşekkür ederim. Sıvı soğutucuyu dikey olarak kullanma durumundayım, acaba o etkilemiş olabilir mi? Bazen çok ufak bir şekilde minik çatırdama sesleri gelirdi ama çok nadir acaba bu durumla alakalı olabilir mi? Fena kafam karıştı diyebilirim hocam.
  10. E

Merhabalar, kullanmış olduğum işlemci yüksek performansta en fazla 81-83 dereceleri geçmiyorken, ertesi gün dengeli kullanımda 80 derece civarlarına ve yüksek performansta 95-100 derece civarlarına yaklaştı. Kullanmış olduğum sıvı soğutucu ise Corsair H150 RGB 360mm serisi. Aslında çok...
  11. E

Yardım Lenovo Yoga 6 yön kilidi çalışmıyor neden olabilir?

Merhabalar, yakın zamanda tabletimin yerine katlanabilir ve dokunmatik olan Lenovo Yoga 6 serisini satın aldım. Win 11 kurduktan ve bütün güncellemeler yüklendikten sonra yön kilit özelliği aktif dışı kaldı. Yani şu an katladığımda tablet moduna girince hiç bir şekilde ekran dönmüyor. Bunun...
  12. E

AutoCAD için Lenovo Ideapad Flex 5 düşünüyorum alınır mı?

Merhaba, şantiyede gezerken hem rahatlıkla kullanabileceğim, hem de çizim yapabileceğim laptop aramaktayım ve bu durumda Lenovo Ideapad Flex 5 almaya karar verdim. Normalde AutoCad işlerimi Samsung TabS7FE ile sahada gezerken işimi hallediyordum ama o da bir noktaya kadar beni götürüyordu. En...
  13. E

Zalman RESERATOR5-Z36-ARGB- Sıvı soğutma nasıldır?

Merhabalar, Şu an kullanmış olduğum sıvı soğutma cooler master ml240 serisi ve 360 lık bir soğutucuya geçeceğim. Cooler master ml360 bakarken zalman serisine denk geldim. Fiyat performans ürününe benziyor ve bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla kaliteli ve etkiliymiş. Aranızda şu an kullanmakta...
  14. E

Lenovo Legion Y540 Termal Macun Sonrası Tekrar Isınmaya Başladı

Merhabalar, Yaklaşık 3 ay kadar önce laptopumun macun değişimini yapmıştım. Kullanmış olduğum macun ise Cooler Master - Mastergel Pro serisi macundu. Aynı macunu kasam da kullandım ve şu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama laptopum 3 ay önce ki ısınma problemi tekrar başladı. Neden öyle...
  15. E

Sıvı soğutma ile yükte 100 derece gören i5 13600KF işlemci problemi

Hocam size şöyle göstereyim..
  16. E

i5 13600KF işlemci için sıvı soğutucu

Hocam son durum nedir? Ben de MasterLiquid ML240L V2 RGB Cooler Master soğutma olmasına rağmen i5 13600KF işlemcim yük altında 95-100 derece arasında gidip geliyor maalesef.
  17. E

Sıvı soğutma ile yükte 100 derece gören i5 13600KF işlemci problemi

Merhaba, İ5 13400F'ten i5 13600KF serisine geçiş yaptım ve maalesef sıcaklık değerleri ciddi artışa geçti. Yüksek performanstayken boşta 35-50 derece arası, hafif gezinirken 50-60 ama yükteyken yani Corona'dan render aldığım esnada sıcaklık değerleri 100 dereceyi neredeyse görüyor. Macunu doğru...
  18. E

Çözüldü✓ İ5 13400F İŞLEMCİ YÜK ALTINDA 3.50 GHz GEÇMİYOR.

Bu durumu değerlendireceğim hocam, tavsiye için çok teşekkür ederim. 🙏
  19. E

Önemli hocam, iç mimar olduğum için projelerde önemli oluyor :D Ofiste kullandığımız bir kasa vardı ve hemen hemen benim bileşenlerimle aynı özelliklere sahipti fakat tek fark İ5 13600K serisi işlemci kullanmaktaydı ve render alırken 5'e yakın bir şekilde GHz oranı çıkıyordu. Birazdan o yüzden...
  20. E

Anladım hocam.. İ5 13600K serisine geçme niyetim vardı şu an kesinleşti diyebilirim :D Uzun zamandır bu duruma açıklama arıyordum ama bir türlü bir sonuç bulamamıştım. Sayenizde ve uğraşınızla beraber daha iyi anladım. Her şey için çok teşekkür ederim hocam. :)
Geri