Arama sonuçları: *

1. aleksey

Çözüldü✓ Bilgisayar donması ve oyundan atması

Sorun çözüldü, işlemci kaynaklıymış. BIOS'u sıfırladıktan sonra alttaki görselleri tek tek uyguladım ve sorunum çözüldü. Madde madde altta yazıyorum. Umarım bu sorunu yaşayanlar olursa işlerine yarar. Ayrıca büyük katkılarından dolayı @Emre Zengin hocama çok teşekkür ederim. Sorunu çözmek için...
  2. aleksey

Hocam tabii ki size yarım saat sonra dönüş yapayım olur mu? bilgisayar başına geçip
  3. aleksey

Dediklerinizi harfiyen yaptım ama maalesef hocam yine atıyor
  4. aleksey

Hocam aksine kapatıp açınca stabil hale geliyor. Belli bir süre sonra tekrar eski hale geliyor.
  5. aleksey

Emre hocam selamlar, sizle en son konuştuğumuzun üzerinden geçen 8 günlük sürede bilgisayarın durumu ile ilgili bir özet geçmek isterim. Stabil XMP kapalı şekilde de atmalar başlamıştı, tam ram siparişi verecektim ki 3 gün önce BIOS güncellemesi geldi ve hemen yükledim. Ardından XMP açık şekilde...
  6. aleksey

Anladım hocam. Yok xmp açmadım cesaret edip açıkçası. Bir de açık deneyeyim. Şu an ram bakıyorum test için. Bulursam denemesini yapacağım 1707736615 Hocam Kingston FURY Beast 32GB 5200MT/s DDR5 CL40 x 2 adet ile test yapsam olur mu? Ya da mhz aynı olma zorunluluğu var mıdır?
  7. aleksey

Söylediğinizden beri kapalı kullanıyorum hocam hiç açmadım. Dün 2 kez oyundan attı, hatta bi ara oyuna girerken filan atmaya başladı. Asus Armory Crate'den girince açtı. Kasmalar devam edince ram frekansını 5600 mhz'e çektim. Oyuna girdim çok akıcıydı ama ufak kasılmalar da vardı yine. Zaten...
  8. aleksey

Hocam selamlar, bugün 2.kez oyundan attı. Tabi XMP açıkken daha sık atıyordu. Bilgi vermek istedim. Hocam donanımsal arıza yok bence demiştiniz, anakart veya ramlerde bir problem olabilir mi?
  9. aleksey

hocam evet onda sorun yaratmıyor ama geniş ekran olunca oynanılmıyor maalesef :)
  10. aleksey

Hocam win 10 da yükledim sistemin yeni win11 performansı artırır, 11 kullanman lazım dediler. Win 10'da da optimizasyon sorunu çok olmuştu
  11. aleksey

Hocam hızlı başlatı devre dışı bıraktım ve oyuna girdim. evet arada da olsa gibi oluyor kendi kendine alt tab yapıyor hocam. Valla bir bilgisayar aldık başımıza bela aldık sanki :)
  12. aleksey

Hocam 5867'de de takılmalar vardı sonra 5800e çekince rahatlamıştı ama dün hiç öyle değildi. Bir şeyler ters gidiyor gibi, oyun hiç akıcı değil. Silahı eline alırken bile çok ufak da olsa takılma oluyor.
  13. aleksey

Bir de BIOS'ta "yapay zeka hız aşırtma" diye bir şey var açmalı mıyım? Çünkü şöyle de bir şey varmış sanırım, i9 14900 modellerinde kullanılan çekirdek sayısı azmış. İşlemci de kasma yapıyor olabilir mi? Isınma olayı da sıvı soğutucu değişiminden sonra bitmişti. 1707643837 bu arada linki de bu...
  14. aleksey

Hocam selamlar, iyi pazarlar.. G-SYNC devre dışı bırakıp deneme yaptım kasma konusunda çok da bir farkı olmadı, hatta biraz daha fazla kasma yaptı diyebilirim.
  15. aleksey

Hayır hocam pardon. Dediklerinizi tekrar uygulayıp sizi bilgilendireceğim 🙏
  16. aleksey

Olumsuz hocam sonuç aynı maalesef
  17. aleksey

Evet aktif görünüyor hocam
  18. aleksey

Daha doğrusu Anladım hocam. Eski bilgisayarımda bu denli kasmalar yapmazdı. Mesela diğer bir şey de alt-tab yaptıktan sonra 1-2 saniyelik donma oluyor oyunda da masaüstünde de. Bu arada görüntü seçeneklerini görsel olarak yükledim hocam.
  19. aleksey

Hocam evet sadece csde oluyor.
Geri