Bu test ile ilgili çok bilgim yok maalesef. Anladığım kadarıyla Gpu 70-80 arası sıcaklık, cpu ise 80-95 arası sıcaklık almış. Yani laptop için ideal değerler diyebiliriz. Ekran kartı da ortalama puanın üzerinde almış gayet iyi. O en iyi skor olanlar büyük ihtimalle overclock yapmıştır. Genel...
Bildiğim kadarıyla acer da kasaya veya başka bir şeye zarar vermediğiniz sürece garanti kapsamında sayılıyor. Termal bakımı yapmaya izin veriyordu en son ama güncel politika hakkında tam bilgim yok. Zaten bir sorun çıkacağını sanmam, bu model gayet iyi.
Hocam dediğim gibi termal macun değişimi gerekiyor, ama süreceğiniz termal macun bir iki ay iyi gider sonra yine eski haline döner. Laptop da termal ped daha iyi oluyor.
Kendi labtopum acer nitro 5 i5-12500h rtx4050 var bende. Aynı sorunları bende yaşadım. Garanti çözüm yolu ise Honeywell...
Nitro sense performans moduna alırsanız eğer işlemci limitini kaldırmış olursunuz böylece 100 derece görürsünüz :).
Ancak şuan da sizin işlemcinin termal macunu bitmiş veya pump out yapmıştır. Bundan dolayı aşırı ısınıyor ve nitro sense varsayılan moddayken sıcaklık max 92 dereceye sabitliyor...
Herhalde işlemci ve ekran kartı arasında planlama yapıyor ve oyunlarda performans artışını sağlamayı amaçlıyor ancak ne kadar etki ediyor bilmiyorum.
Bu ayarı kapattığım zaman cyberpunk 2077 de DLSS Kare Oluşturmayı etkinleştiremiyordum. Ama bu ayarın kapalı olması Valorant gibi oyunlarda...
Bunun çözümünü ben 3-4 kez yazmışımdır. Konu açmadan önce bi araştırıp bakarsanız bulursunuz.
Çözüm: Windows grafik ayarlarında donanım hızlandırma kapatınca düzeliyor. Ancak donanım hızlandırma bazı oyunlarda frame generation u kapatıyor haberiniz olsun.
Tam model numarasını yazabilir misiniz? AN515-58 gibi
1741209850
Acer Nitro V15 modelinde herhalde Mux Swtich yok. Buradaki listeden kontrol edebilirsiniz.
Oynadığınız FPS türü oyunlarda fark edecektir. Valorant da mesela 190-250 arası yazmışsınız, bu FPS aşağı yukarı 240-300 arası olur. Ahım şahım bir fark oluşmaz tabi.
Bu oyunlarda Mux Switch varsa açmanız gerekiyor. FPS değerlerinizi mux da artırır.
Bu linkten runtimesleri kurmayı dene. Zamanın varsa ekran kartının sürücüsünü temiz kurulum yapmayı dene ve bu da olmuyorsa temiz bir format atmayı dene.
Benim dediklerim yazılımsal, eğer bunları yapmana rağmen çözülmüyorsa diğer arkadaşların dedikleri donanımsal kontrol etmen gerekebilir.