Arama sonuçları: *

1. canomer

NVIDIA Driver Güncellemesi

Sıkıntı şu, ben RTX 4060TI 8GB ekran kartı kullanıyorum. Bazı AI araçlarını/kütüphanelerini kurarken nvidia 4060 TI ekran kartımın driver'ının güncel olmaması ile ilgili hata alıyorum ve kurulum tamamlanamıyor. Sorun şu ki bundan önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ne zaman ekran kartımın...
  2. canomer

İki monitör arasında seçiminiz hangisi olurdu?

İki monitörün özellikleri karşılaştırıldığında ASUS çok cazip görünüyor ama diğer taraftan Samsung'un uzmanlık alanı görüntü bileşenleri olduğundan ikisi arasında ki farka görerek bakmak lazım. Dolayısıyla techpowerup ya da youtube da incelemeleri varsa ona göre karar vermeniz daha iyi olur.
  3. canomer

Framer ile websitemi güncelledim.

reis güzel olmuş eline sağlık ta, ben web geliştiricisi değilim, beni aydınlatın lütfen. Gördüğüm kadarıyla hemen hemen tamamen front-end. Bunu zai, cursor gibi son kulunıcıya sunulan ai kodlayıcılar direkt bu seviyede tasarlayıp kodlayabiliyor zaten. Burada müşteriyi cezbeden kısım neresidir...
  4. canomer

Laptop mu kasa mı?

Linux, Chromium gibi devasa yazılımları en baştan derleyerek debugging yapmadığın sürece ve devasa veri setleri oluşturup AI Modeli eğitmekle falan uğraşmadığın sürece elindeki makine lisans için de yüksek lisans için de fazla fazla yeter, istediğin python/matlab programını yazar derler...
  5. canomer

Hangi işlemci benim durumumda daha uygun?

* Chrome'u ya da Windows'u en baştan derlemeyecekseniz bu işlemcilerin hiç birine yazılım için ihtiyacınız yok. Nesiller arası problem yaşamamak adına 7500F bile muhtemelen işinizi görür. * Müzik işleri hakkında bir bilgim yok. * GPT, DeepSeek için modül eğitmek gibi bir amacınız yoksa veya bu...
  6. canomer

İnternette %99 Anonimlik Mümkün mü?

Anonimliği bu konuda özelleşmiş çeşitli işletim sistemleri, tarayıcılar ve ağ konfigürasyonları ile arttırmak mümkün ancak belirli bir noktaya kadar. İşin özünde aslında Tor da kullansan, VPN+Whonix+Tor da yapsan belirli bir noktadan sonra anonimlik derecen hep aynı kalacaktır, sadece kişisel...
  7. canomer

DeepCool Ak400 ile ryzen 5 9600x soğıtulur mu

O işlemcinin 2 katı W harcayan bir işlemci ile bahsi geçen tüm işlemleri bir hava soğutucu ile yapıyorum, 70-75 dereceyi geçmiyor ve duyulamayacak kadar sessiz çalışıyor. 70-75 derece de zorlayıcı işlemler için gayet iyi bir değer. AK400k tek kule bir soğutucu, aynı fiyat bandında daha sessiz ve...
  8. canomer

Steam 3a oyun tavsiyesi

Zor olduğundan dolayı herkese hitap etmeyebilir ancak şu ana kadar oynadığım en iyi oyun Elden Ring diyebilirim. Ekstra bir DLC si var ve biri de yolda, önümüzde ki aylarda çıkacak.
  9. canomer

Format için Flash Bellek önerisi

amacın sadece format atmaksa, başka bir iş için kullanmayacaksan ki yazdıklarından bu anlaşılıyor, iso dosyasını içine atabileceğin kadar hafızaya sahip herhangi bir USB işini görür. Ayrıca 2 USB neden? Windows 11 yükleyeceğin zamanda Win11 isosu atarsın Win10 yükleyeceğin zaman Win10 isosu...
  10. canomer

56 BİN TL'ye bu sistem alınır mı

RAM kötü falan diyenler insan üstü güçlere sahip galiba 30CL ram 6000 MHz için kötü değil, adam burada oyun oynayacak, üst düzey mühendislik işi yapmayacak. Birileri gelip bu kötü bu iyi diyor diye o parçalara takılıyorsunuz. Evet CL değerinin düşük olması iyi ama bu senin oyun oynarken...
  11. canomer

56 BİN TL'ye bu sistem alınır mı

İmzamda ki sistemi 56k ya topladım, oturup indirim bekleyin adam gibi sistem toplayın, paranızı sokağa atmayın. Ek olarak X3D şart falan değil yeni nesil işlemciler bilmem farkında mısınız ama zaten çok fazla önbelleğe sahip, ayrıca daha uygun fiyata paylaştığınız sistemle aynı parçalara sahip...
  12. canomer

Ubuntuda program çalıştırma.

Github da sağ tarafta releases kısmına girersen orada Linux imagelerini vermiş, oradan indirip çalıştıracaksın
  13. canomer

Şuan 2k için alınacak en düşük ekran kartı nedir

4060TI ile 3440x1440 çözünürlükte kullanıyorum ve hemen hemen her oyunu Ultra/Yüksek ayarlarda 100+ FPS ile rahat bir şekilde oynuyorum. Bundan önce 3050 vardı, 3050 ile bile Orta/Düşük ayarda rahat oynuyordum. 4070, 7700xt gibi kartlara 200+ FPS fantazin yoksa hiç gerek yok. Tabii...
  14. canomer

9700x için Arctic Liquid Freezer III 360 vs Thermalright Phantom Spirit 120 SE

9900x ile THERMALRIGHT PHANTOM SPIRIT 120 EVO kullanıyorum oyun oynarken 65-75, masaüstü işlerinde 45-50 derecelerde tam boşta 30-35 derecelerde seyrediyor. Kaldı ki 9900x 120W. 9700x gibi 65W bir işlemci için sıvı soğutmaya hiç gerek yok. 120 SE fazlaca yeterli olacaktır. Ayrıca sessiz modda...
  15. canomer

Forza 5 hala alınır mı?

gamepad olmadan klavyeden oynanır mı, ben de almayı düşünüyorum
  16. canomer

Anakartım yanmış olabilir mi?

Ya hocam baştan desene BIOS Güncellemesi patladı ihtimali üzerinde duruyoruz sabahtan beri :D Şimdi sadece ekranın açılmaması ihtimali üzerinde denediğini söylediğin yollara göre aklıma gelenleri yazıyorum : * İşlemcin APU değilse ekran kartsız açamazsın zaten sistemi, sadece BIOS ekranını...
  17. canomer

Ya hocam baştan desene BIOS Güncellemesi patladı ihtimali üzerinde duruyoruz sabahtan beri :D Şimdi sadece ekranın açılmaması ihtimali üzerinde denediğini söylediğin yollara göre aklıma gelenleri yazıyorum : * İşlemcin APU değilse ekran kartsız açamazsın zaten sistemi, sadece BIOS ekranını...
  18. canomer

Bunları kontrol ettiyseniz USB yi BIOS Flashback portuna takmak vs. basit hataları yapmadığınızı varsayıyorum. Peki BIOS Flashback güncellemesinden sonra PC yi açtığınızda ne kadar sürede açılmadığına karar verdiniz, çünkü farklı driver güncellemeleri de gerçekleşiyor olabilir ya da sistem...
  19. canomer

Her şeyi videodaki gibi kendi anakartına göre yaptıysan problem olmaması lazım, videodakinin aynısını yapayım derken MSI karta ASUS BIOS u mu yüklemeye çalıştın hocam ne yaptın :D Bir de neden BIOS Flashback ile güncelleme ihtiyacı duydun eğer işlemcin çok yeni değilse hemen hemen her anakart...
  20. canomer

Anakartın yanmış olamaz, o yönden rahat olabilirsin. Ayrıca adamın yaptığı da doğru, BIOS Flashback ile güncelleme bittikten sonra PSU kapatılabilir. Ancak burada mevzu şu : * Sen BIOS güncellemesinin bitip bitmediğini nereden anladın da PSU yu kapattın * BIOS Güncelleme dosyalarının...
Geri