Arama sonuçları: *

• Users: Rakya
  • Order by date
  1. Rakya

4060Ti 8gb yerine konulabilecek aynı fiyatta ekran kartı

O zaman elden çıkarmanın manası olmaz yani, sağ olasın hocam 1767714787 Öneriler için teşekkürler hocam
  2. Rakya

4060Ti 8gb yerine konulabilecek aynı fiyatta ekran kartı

Hocalar selam, başlıkta da gördüğünüz gibi elimde 4060Ti 8gb var. Ancak Vram'in yetersizliğini bir çok konuda hissediyorum. Final Fantasy, Cyberpunk, Where Winds Meet, kimi zaman Tekken de bile High grafiklerde drop ve gecikme yiyor, oyunun çökmesiyle karşılaşıyorum. Şu an parasal durum olarak...
  3. Rakya

Çözüldü✓ ASUS TUF GeForce RTX 5060 Sıcaklık ve Fan

1 dakikalık testte çok bir şey göremezsin hocam da o fanların çalışmama sebebi bilgisayar boştayken güç tüketimini azaltmak. Fanlar belirli sıcaklık değerine geldiğinde çalışmaya başlar ve o sıcaklığın altına düşerse yine çalışmayı durdurur. Hem bu sayede fanların ömrü sürekli çalıştığı duruma...
  4. Rakya

RYZEN7 9800X3D -5070Tİ İÇİN ANAKART ÖNERİSİ

O bütçeye göre B850M tipi anakartlara bakabilirsin. Bütçeyi başka bir şey için de kullanabilirim diyorsan B650M tipi anakartlar da işini görür.
  5. Rakya

Arızalı PSP Slim 2000 arıyorum. (Siyah renk harici)

Arkadaşlar elimde PSP Slim Kasa 2004 var, kasasını değiştirmek için bayağı bir arayış gerçekleştirdim ancak kasa satan -daha doğrusu Türkiye'ye gönderimi olan- bir yer bulamadım. Eğer elinizde 1000TL altına fiyat biçebileceğiniz anakartı yanmış veya işlemcisi bozulmuş gibi geri döndürülemez...
  6. Rakya

4060 Ti'dan hangi ekran kartına geçebilirim?

Çok teşekkürler hocam.
  7. Rakya

Peki hocam diyelim ki önce ekran kartını aldım, bu sistemle kullanırsam cihaza zarar gelme durumu olur mu yoksa sadece performans kaybı mı yaşarım?
  8. Rakya

Evet, 9070xt'nin artışını gördüm. Peki ya 5070ti daha düşer mi ki sizce? Hali hazırda fazlasıyla düştü diye gördüm. 1745507896 Toptan sistemi elden geçirmek şart yani, sağ olasın hocam.
  9. Rakya

Neden şu an geçmemi önermezsiniz hocam?
  10. Rakya

R5 5600 hocam. Benim işlemciyi darboğaz yapmaz mı iki kart acaba
  11. Rakya

Arkadaşlar selamlar, güncel sistemimde MSI Ventus 3x 4060 Ti 8GB OC var ancak Cyberpunk başta olmak üzere oynadığım oyunlarda Ray Tracing'i orta ayarda açsam bile FPS değerlerim 30'u görüyor, drop yiyorum. Elimdeki 4060 Ti ekran kartını satıp üstüne ekleyip 4070 Super almayı düşünüyorum. Sizce...
  12. Rakya

Çözüldü✓ Sistemimi, işlemcim ile uygun olmayan bir BIOS sürümüne downgrade ettim

Valla şansıma r5 2600'ü ikinci bir bilgisayar için kullanmıştım. Resmen hayatımı kurtardı
  13. Rakya

Çözüldü✓ Sistemimi, işlemcim ile uygun olmayan bir BIOS sürümüne downgrade ettim

Arkadaşlar, olur da ileride benim gibi eşeklik yapıp işlemcinizi desteklemeyen bir BIOS sürümü kurarsanız veyahut downgrade ederseniz neler yapmanız gerektiğini yazıcam. Adım 0: Her ne yapacaksanız, Power Supply'ın kablosunu fişten çekin ve anahtarı kapatın. Hem siz, hem de cihazlarınız zarar...
  14. Rakya

Klavye ve mouse algılanmıyor hocam. Misafirliğe çıktım ve çıkarken de bios pilini çıkarttım. 2-3 saat sonra tekrar takıp bakacağım, olmazsa dediğini deneyip MSI yetkili servisine götüreceğim. Teşekkür ederim.
  15. Rakya

BIOS güncelledikten sonra bilgisayarım eskisi gibi düzgün çalışmıyordu ben de eski tarihli bir BIOS indirdim ve kurdum ancak kurulum sonrasında ekran tümden gitti ve anakartta işlemci ledi yanmaya başladı. Daha kurulum bitmemiştir diye ellememiştim ama aradan 10 dakika geçince sistemi kapattım...
  16. Rakya

GPU yük altında PC restart atıyor.

Şu son 1 haftada 3 kez PSU değiştirdim. Xigmatek X-POWER 650W 80+ (6-7 yıllık olduğundan değiştirdim) Everest Rampage RGB-550 (Fan sesi rahatsız edici seviyedeydi, o yüzden değiştirdim ve bugünküne geçtim) kullandım ve ikisinde de hiçbir çökme/restart sorunu olmadan kullanıyordum. Dün...
  17. Rakya

Diğer test ettiğim sistem, i5-7400 işlemciye sahipti, yani şu anki kullandığım kadar yüksek bir sistem değildi evet ama yine de herhangi bir çökme sorunu yaşatmamıştı Bios'um güncel. Dediğiniz testleri de bir yapayım hocam. 1739582759 Unigine Heaven'da High ayarlarda 1-2 dakika geçince pc...
  18. Rakya

İyi forumlar arkadaşlar, konu konu gezdim ancak bir çözümünü hatta kendi yaşadığım soruna yakın bir sorun bulamadım. Ve sabaha kadar en azından teşhis bile olsa bir şeyler öğrenmem lazım, aciliyetim var. Furmark testine girer girmez, yani 4060Ti'a yük verir vermez sistemim kendisini yeniden...
  19. Rakya

Sadece üst panel soğutma ile bilgisayar idare edilir mi?

Seninki benim boyumu aşmış hocam :D Teşekkür ederim
  20. Rakya

Sistem Yükseltme Tavsiye

Bende B450M PRO üstüne R5 5600 ve 4060Ti var, şu ana kadar hiçbir sıkıntısı görmedim. 2023 Haziran'da 4060Ti'yı R5 2600 ile kullanıyordum ama öyle ahım şahım bir sıkıntı göstermedi. 2024 Mayıs'ta ise R5 5600'e geçiş yaptım. Şu ana kadar sistem sıkıntısız çalışıyor.
Geri