İşlemciyi biraz kağıt ile temizledim tekrardan taktım düzeldi.
Ya tam oturtamamışım ya da termal macunu temizlediğim için düzeldi.
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Termal macun fotoğraftaki gibi biraz taşmış. PC açılmadı ve Debug ışıklarında CPU ışığı yandı. Bu termal macunun taşması bir sorun teşkil eder mi? İşlemciyi yeni aldım. Ryzen 5 5600
Aynı bütçede daha iyi sistem varken neden paylaşmayalım ki ? Sen aynı paraya daha iyisini alabilmeye hayır mı dersin ?
https://www.incehesap.com/pch-e-class-1-0-pc-hocasi-gaming-pc-fiyati-44501/
Bu sistemin işlemcisini Ryzen 5 2600 ile, SSD'sini de James Donkey 240GB olanla değiştirirsen 70...
Monitör dediğimiz şey senin saatlerce gözlerini ayırmayacağın bu sebeple de göz sağlığı için mavi ışık filtresi gibi özelliklerin bulunması hatta bunların sertifikasını alabilmiş bilgisayar parçasıdır.
Kesinlikle ASUS LG AOC gibi bilindik markaları tercih etmeni öneriyorum.
Vaktini bunlarla uğraşmak yerine forumda rehber konu açıp 1050Ti ekran kartının güncel olmadığı ve tercih edilmemesi gerektiğini anlatıp daha iyi ve doğru yönlendirmeler yapabilirsin diye düşünüyorum. Böylelikle bu tarz satıcılar insanları kandırmayı başaramaz.
Dünden bugüne kesinlikle bir şey değiştirilmiştir pcde. Geri adım at ve ne ayar değiştirdiysen geriye döndür. Program yüklediysen sil. Bunu elle yap sistem geri yükleme yapma.
İnternette nereye tıklaman gerektiğini iyi bilirsen virüs programlarına ihtiyacın olmaz. Şüphe ettiğin bir .exe dosyası varsa hemen VirusTotal'a yükle ve tarasın. Ama illa ki öneri istersen Windows Defender gayet yeterli.
Tavsiye etmiyorum demedim zaten :D Olayın mantığını, neden işe yaradığını ve neden sınırlanma gereği hissedildiğini anlatıyorum. Parçalarınız sizin istediğiniz gibi kullanmakta özgürsünüz.
Mahalle bilgisayarcısından 2. el 5 liraya sağlam bir SATA kablosu bulman çok muhtemel. Bir de kargo parası ödemeni hiç önermem.
2.5₺ ye bilgisayarcıdan aldığım SATA kablom cayır cayır 1,5 yıldır çalışıyor.
Bilgisayar ilk çalıştığında işlemci aşırı ısınır ve sonrasında fanla birlikte soğumaya başlar. Bu söylediğim 1-2 saniyelik olay. Windowsun default ayarında fazla çekirdek kullanıp işlemci ilk çalıştığında aşırı ısıya maruz kalmasın diye çekirdek kullanımı sınırlandırılmış. Olayın mantığı bu...