R7 9700X işlemci için soğutma konusunda karasız kaldım kule tipi hava soğutmalar yeterli diyorlar ama ben görüntüye de önem verdiğim için sıvı soğutma kullanmak istiyorum. Ne önerirsiniz?
Kasa: NZXT H6 Flow.
İşlemci: R7 9700X
Ekran Kartı: RTX 5070
Bütçe: 4-5k civarı.
Teknolojileri açısından ne dersiniz hocam. Nvidia / Amd olarak soruyorum. Çünkü hem iş hem de oyun için kullanacağım hikayeli oyunlarda görüntü kalitesini de önemsiyorum performansıda.
Sıfırdan kasa topluyorum ve bütçeme uygun en uygun kart olarak 5070 düşünüyordum. Ama bu kart 5070 ten sadece 2-3k daha pahalı sizce kalitesi nasıldır?
https://ty.gl/w0t887dih7y85
Hocam çok iyi bilmiyorum yanlış olmasın. Benim bildiğim bu hikayeli oyunlarda görsel kalite açısından nvidia kartları daha iyi olduğuynu düşünüyorum. tabii ki edindiğim bilgilerin hepsi youtube yada bazı forum sitelerinden sizinde bildiğiniz üzere bilgi kirliliği çok fazla olduğu için tam olarak...
Öncelikle açıklamalar için teşekkürler kesinlikle dikkate alacağım. 9070xt ye gelince biraz önyargım var ne yalan söyliyim 5070 in teknolojilerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum
Normalde bütçem 80k civarı tek tek toplayacağım için 90K ya kadar çıkabilirm ama daha fazla olmaz malesef o yüzden 5070 te kalacağım. Güç kaynağına gelince de bütçe arttırmak için düşük seviye bir psu alarak sistemi riske atmaya değermi sizce?
1776253983
Anakart olarak Gigabayte B650 Gaming X...
Öncelikle selamlar uzun zamandır kasa toplamak istiyorum ama parçalar konusunda çok kararsızım. İşlemci olarak R7 7800x3d yada R7 9700x arasında kaldım çünkü hem iş hemde oyun amaçlı topluyorum ama ağırlık oyun amaçlı. 1080p monitör kullacağım belki ilerde 2k ya geçebilirim.
Ekran kartı olarak...
Sıfırdan bir sistem toplamayı düşünüyorum bende bu iki işlemci arasında kaldım hem iş hem oyun için 5070 ile birlikte 1080p de kullanacam hangisini önerirsiniz? Ve soğutma açısından sizce hava mı yoksa sıvı mı tercih etmeliyim?(ağırlık oyun için)