Arama sonuçları: *

1. H

9950X3D + RTX 5090 sistemden tam verim alamıyorum – BIOS ve OC ayarları yardım

EXPO yerine manuel ayarlarla daha iyi performans alınabildiğini gördüm. Ancak izlediğim rehber videolarında kullanılan BIOS menüleri ve ayar isimleri benim anakarttaki BIOS ile tam uyuşmadığı için hangi ayarın ne olduğunu tam anlayamıyorum. Bu yüzden fazla kurcalayıp sistemi bozmak da...
  2. H

4 slot RAM kullandığım için EXPO’yu aktif ettiğimde sistem stabil çalışmıyor. EXPO açtığım anda sistem ya boot etmiyor ya da Windows açıldıktan kısa süre sonra kilitleniyor ve reset atıyor. Büyük ihtimalle 4×32 GB (128 GB) RAM kullanımı bellek kontrolcüsünü zorladığı için 6400 MHz frekansını...
  3. H

Açıkçası belirli bir hata yok ama sistemden beklediğim performansı aldığımı düşünmüyorum. Özellikle BIOS ayarları tamamen stok durumda ve RAM’ler de şu an düşük frekansta çalışıyor gibi görünüyor. Örneğin: RAM’ler 6400 MHz olmasına rağmen şu an yaklaşık 4300 MHz civarında çalışıyor. İşlemci...
  4. H

Selamlar, Bir sistem topladım ancak sistemden tam verim alabildiğimi düşünmüyorum. BIOS, RAM ve ekran kartı ayarları konusunda tecrübem olmadığı için bu konuda destek almak istiyorum. Sistem özelliklerim: CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D Anakart: ASUS ROG STRIX X870-F Gaming WiFi RAM: XPG DDR5...
Geri