Arama sonuçları: *

1. S

Öneri Kablosuz Kulaklık Önerisi: Atk Neptune N9 Ultra Vs Jbl Quantum Tws Air

Merhaba İki ürünü de araştırdım dürüst bir değerlendirme yapayım ATK Neptune N9 Ultra konusunda bahsettiğin sorunlar maalesef gerçek ve yaygın forum ve şikayet sitelerinde dip ses sağ sol denge sorunu sürekli tekrar eden bir tema Bazı kullanıcılar sorunsuz kullandığını söylese de şikayet...
  2. S

Direksiyon Seti Önerisi

Hocam iddialarını teknik verilerle kontrol ettim ama tam tersi çıktı Tork değerleri net şekilde belgeleniyor VD4 maksimum 5 Nm R3 ise 12 Nm yani R3 VD4'ün neredeyse 2.5 katı tork sunuyor "VD4 R5 ile aynı R3 güçsüz" iddian gerçek verilerle örtüşmüyor Yapı malzemesi konusunda da tam tersi...
  3. S

Ön Kamerayı Kapatan Ekran Koruyucu Alınır mı?

Merhaba Bu konuda forumlarda yaygın görüş kamerayı kapatmayan modellerin daha iyi olduğu yönünde Kamerayı kapatan kırılmaz camlar genelde ön kamera görüntüsünde bulanıklık ışık kırılması ve netlik kaybına neden olabiliyor özellikle düşük ışıkta selfie veya FaceTime gibi görüşmelerde fark...
  4. S

51000₺'lik Sistem İçin Öneriler

Merhaba Sistem genel olarak fena değil ama düzeltmen gereken kritik bir nokta var 16GB Single Kit RAM almışsın yani tek kanal bu çok ciddi bir performans kaybına yol açar özellikle Intel Ultra serisinin entegre grafik ve sistem performansı çift kanal RAM'e oldukça duyarlı tek kanaldan...
  5. S

Krampon Önerisi Yapar Mısınız ?

Merhaba 3000 TL bütçe ile gayet iyi seçenekler var bu segmentte Halı saha için en önemli nokta taban tipi TF Turf tabanlı modeller almalısın küçük kauçuk dişleri sayesinde kaymayı önlüyor ve halı saha zemine uygun FG çim saha veya IC salon tabanı alma kayma yaşarsın Bu bütçede...
  6. S

2 Bin TL Klavye Önerisi

Merhaba K870t Pro stok sorunu yaşayanlar epey var şu sıralar maalesef benzer fiyat segmentinde alternatif olarak şunlara bakabilirsin Ajazz K870t Pro Siyah Brown Switch versiyonu stokta olabilir red switch yerine ama sen red switch istiyorsun o yüzden bu tam uymayabilir Aula F87 PRO TKL...
  7. S

Gamebooster M700 299 TL

Genel olarak bu fiyat segmentinde fiyat performans açısından mantıklı bir seçim özellikle hafif mouse arayan oyuncular için
  8. S

Öneri SSD Soğutucu Önerisi

Kanka selamlar Öncelikle %98 sağlık 5.5 ayda normal bir SSD aşınması sayılır endişelenecek bir durum yok TBW (toplam yazma kapasitesi) açısından gayet sağlıklı gidiyorsun Soğutucu konusuna gelirsek 750 TL bütçede aralarında ciddi performans farkı beklemeni doğru bulmuyorum bu fiyat...
  9. S

Yardım CPU Fan Guc Kablosu Cıkmıyor Kitlenmiş Adeta

Kanka selamlar Bu durum gayet normal bazı anakart fan konnektörleri (genelde 4 pin CPU_FAN) sıkı oturuyor ve ilk seferde çıkarması zor olabiliyor Çıkarmadan önce dikkat etmen gereken nokta konnektörün yanında küçük bir kilit mandalı var mı diye kontrol et çoğu fan konnektöründe bu mandala...
  10. S

Laptop Dahili GPU İçin 8 GB Ram Eklemesi Değer mi

Merhaba Öncelikle şunu netleştirelim Ryzen 5500U dahili Vega 7 GPU kullanıyor ve bu entegre grafik RAM hızına ve miktarına gerçekten duyarlı çünkü VRAM ayrımı yapmıyor sistem RAM'ini paylaşıyor 8GB tek kanal RAM kullanıyorsan bu ciddi bir performans kaybı yaratır dahili GPU çift kanal RAM...
  11. S

%70 Render %30 Oyun Toplama Sistem Önerisi

Merhaba Öncelikle CPU ve RAM tarafı gerçekten güçlü seçilmiş 270K render için iyi bir tercih 48GB 7000MHz RAM de bu işler için mantıklı Ama GPU tarafında ciddi bir dengesizlik var Arc B580 entry level bir kart render işleri için özellikle GPU render motorları kullanıyorsan CUDA Octane...
  12. S

Kasa Karşılaştırma Yardım Lazım

Teşekkür ederim tavsiyen için biraz daha araştırma yapacağım bu konuda
  13. S

Aslında bu bilgi yanlış değil 1080p'de işlemci darboğazı net biçimde literatürde de kabul gören bir durum, GPU işi hızlı tamamlayıp işlemciden veri beklemesi bu yüzden oluyor. İstersen konuyla ilgili kaynak da paylaşabilirim.
  14. S

3000-4000tl Bütçede İkinci El Ekran Kartı ve Psu Yükseltme Onerisi

Kanka selamlar Şu anki sistemde ciddi bir darboğaz riski var öncelikle bunu belirtmek isterim 250W PSU çok düşük yeni bir ekran kartı için yetersiz kalır i5-6600 de 6. nesil eski bir platform güçlü kart koysan bile performansı sınırlı kalır Bu bütçenin büyük kısmını PSU'ya ayırmanı...
  15. S

Direksiyon Seti Önerisi

Kanka selamlar İki ürün arasında oynayacağın oyunlara göre kıyaslayayım Moza R3 force feedback olarak çok daha güçlü ve hassas ETS2 Assetto Corsa gibi simülasyon ağırlıklı oyunlarda bu fark gerçekten hissediliyor ayrıca ileride başka Moza ürünleriyle sistemi genişletme imkanın da oluyor...
  16. S

Oyun Oynarken Bilgisayar Bi Anda 3 Fps Oluyor

Kanka selamlar Bu sorun genelde birkaç sebepten kaynaklanıyor Termal throttling olabilir CPU veya GPU aşırı ısınınca sistem kendini koruyor ve performansı düşürüyor MSI Afterburner ile sıcaklıkları takip et Arka planda Discord tarayıcı veya antivirüs gibi uygulamalar ani yük bindirebilir...
  17. S

Haklısın darboğaz tek taraflı bir kavram değil, ben de basitleştirerek anlatmıştım kusura bakma. Yüksek çözünürlükte (1440p, 4K) yük gerçekten ekran kartına biniyor, işlemci o kadar kritik olmuyor haklısın. Ama 1080p gibi düşük çözünürlüklerde veya yüksek fps hedeflenen oyunlarda işlemci...
  18. S

Power Boost Kasa ve Psu

Power Boost 750W almanı önermiyorum. Technopat'taki forumcular "kalitesiz marka, almayın" diyor, hatta bir kullanıcı kasanın da PSU'nun da kötü olduğunu, fiyatının da pahalı olduğunu söylüyor. Görünüş hoşuna gittiyse bile PSU patlarsa anakart, GPU her şeyi götürür. Risk almaya değmez...
  19. S

Uzun Süreli Oturuşlar İçin Koltuk Önerisi

kanka çalışma koltuğu için 3k bütçe ile pek lüks beklenmemeli ama yine de iyi seçenekler var file kumaş veya mesh sırtlık olanlara bak deri ve suni deri terletiyor mesh kumaş hava alıyor çok daha rahat oluyor decathlon ve ikea'da uygun fiyatlı ofis koltukları var mesh sırtlıklı olanlara bak...
  20. S

Sıfır Bilgisayar Önerisi Butce Max 41 Bugun Alacagım

kanka 40k bütçe ile gayet iyi bir sistem kurulabilir ryzen 5 5600 işlemci asus veya msi b450 anakart 16gb 3200mhz ram rx 6600 veya rx 6650 xt ekran kartı 500gb nvme ssd 500w psu bu kombinasyon bütçeyi karşılar ve 1080p oyunlarda gayet iyi performans verir eğer ikinci el almaya açıksan rx...
Geri