Arama sonuçları: *

1. EnesU*

Sistemi kurdum biostayım ne yapmam gerek

Evet, çok zor değil. BIOS'a girdikten sonra fan ayarları bölümünde bir grafik bulunuyor. Bu grafik üzerinden, mouse ile belirli sıcaklık değerlerinde fanın hangi devirde çalışacağını kolayca grafik üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. 1763256208 75 derece sonrası max rpm almayı unutmayın
  2. EnesU*

Sıcaklıklarınız normal görünüyor. Yaşadığınız ses problemi, kullandığınız fanların tasarımından kaynaklanabilir veya BIOS'taki fan ayarları yüksek devirde çalışacak şekilde kalmış olabilir. BIOS'tan fan eğrisini düzenleyerek sesi azaltabilirsiniz. Örneğin; 70 dereceye kadar düşük devirde, 70-75...
  3. EnesU*

Aslında terimi yanlış söyledim ( Ankart üzerinden haberleşme yerine Yonga seti üzerinden demem gerekirdi kusura bakmayın ) ama kastettiğim doğruydu. Anakartta iki işlemci hattına (CPU lane'lerine) ve iki de yonga setine (chipset lane'lerine) bağlı M.2 yuvaları bulunuyor. Eğer iki tane CPU'ya...
  4. EnesU*

@Beratea Hocam, sormamın sebebi şu: Maalesef bu konu genellikle atlanıyor ve fazla bilinmiyor. Ama aslında sizin soğutucu bloğunuz M.2_1 yuvasını engellediği için, isteseniz bile o hataya düşmüyorsunuz. Olay şöyle: Anakartınızda PCIe 5.0 x16 doğrudan işlemci ile haberleşme yolları var. Yani...
  5. EnesU*

Hocam, araştırdım ve eski mesajlarınızdan anakartınızı gördüm. Boot ışığı sürekli yanıyor sanırım. Bu bir sorun değil; işletim sistemi olmadığı için yanan bir ışıkmış. Bilginiz olsun. 1763249383 Hocam, bir de M.2 SSD’niz Gen 5 mi? Kaç tane SSD’niz mevcut? 1763249833 "Windows 11’de Wi-Fi 7’nin...
  6. EnesU*

Hocam, eğer Windows kurulumu sırasında internet bağlantısı istiyor diye soruyorsanız, “Ethernet bağlantım yok” seçeneği için YouTube’da bypass yöntemlerini izleyip uygulayabilirsiniz. Ama “Hiç uğraşmayayım, anakartımda Wi-Fi özelliği var” diyorsanız, Wi-Fi’nın o aşamada çalışıp çalışmayacağını...
  7. EnesU*

Realtek audio driver da var tabii. Kısaca, anakartınızın destek bölümündeki tüm driver’ları indirip kurun.
  8. EnesU*

Hocam, ekran kartı driver’ını, ethernet driver’ını ve chipset driver’ını kurun. BIOS üzerinden RAM’leri EXPO’ya alın. Ardından, işlemciniz destekliyorsa ve tabii ki yeterli soğutucunuz varsa 105W TDP ayarını etkinleştirebilirsiniz.
  9. EnesU*

Hocam, önce RAM’leri EXPO profiline çekin. Hiçbir şey yapmadığınızı varsayarak söylüyorum. Ardından ilk olarak Windows 11 Pro’yu kurun. BIOS güncellemesini hemen yapmanıza gerek yok; Windows’u kurduktan sonra da yapabilirsiniz. Ama “kafam rahat olsun” diyorsanız, en son sürüm yakın tarihliyse...
  10. EnesU*

Casper Nirvana X600 laptop nasıldır?

Merhaba, Bugün Casper Nirvana X600 2025 versiyon i5 13420H, 32GB DDR4 RAM ve 1TB NVME SSD versiyonunu satın aldım. Oyun oynamakla işim yok, oyun için masaüstü bilgisayarım var yazılım uygulamaları ve endüstiriyel otomasyon sistemleri uygulamaları ağırlıklı kullanacağım. Deneyimleriniz ve...
  11. EnesU*

E PLAN UYGULAMASI HAKKINDA DESTEK

Merhaba, E PLAN üzerinden projede kullanılan bütün metinleri çevirmek isityorum bunun için exele çıktı alabileceğim böylelikle yapabileceğim söylendi fakat farklı kaynaklardan destek almama rağmen beceremiyorum exele aktarıyorum, çevirisini yapıyorum ama uygulama çevirisini yapmıyor aranızda E...
  12. EnesU*

XBOX 360 OYUN KOLU NASIL PC' YE BAĞLANIR ?

Arkadaşlar Elimde Nerdeyse 0 ayarında Xbox 360 orjinal oyun kolu var, zamanında xbox 360 satın almıştım nerdeyse hiç oynamadım ordan elimde kalmış pc ye nasıl bağlayabilirim ? Xbox 360 Wireless adaptör lazım diyorlar hiç bir yerde satan bulamadım bilgisi olan var mı yardımcı olur musunuz ?
  13. EnesU*

Wolfenstein The New Order steam_api64dll hatası

Arkadaşlar Merhaba Wolfenstein The New Order crackli olarak kurdum oynuyordum son bölüme geldim fakat Defender açılmış steam_api64dll dosyasını silmiş o yüzden 15 saatim nerdeyse boşa gidiyor bu dosyayı nerden bulabilirim veya oyun dosyalarını başka bir yere kaydetsem ardından yeniden kursam...
  14. EnesU*

Üniversite tercihi yardım

Girersin. Hangi Bölüm Hocam
  15. EnesU*

Yeni kasamda hdd yeri yok

Fotoğrafa koymamışlar ama büyük ihtimalle ayrı bir aparat gönderirler Harici disk için, çünkü sadece HDD değil SATA SSD yi de koyacak yer yok gibi gözüküyor ama o kadar dert etme koyacak aparat göndermezlerse HDD nin etrafını şase almasın diye bezle sararsın kasada boş bir yere sıkıştırırsın...
  16. EnesU*

Ryzen 5500 işlemciye hangi ekran kartı ?

Ryzen 5500 işlemcim var A520M-H anakart, ramleri değiştireceğim 32 yapmak istiyorum ekran kartınıda aradan çıkartayım diyorum sizce Ryzen 5500 işlemciye hangi anakart uygun olur ?
  17. EnesU*

MAVİ EKRAN HATASI Netio.sys

Merhaba PC de mavi ekran hatası alıyorum minidump dosyalarını incelediğim zaman sorunun kaynadığının Netio.sys driver kaynaklı olduğunu gördüm bu driverın ne olduğunu hangi firmaya ait olduğunu vs nerden bulabilirim bir site uygulama vs var mı ?
  18. EnesU*

Hangi Laptop Önerirsiniz

hocam 1 saat önce çıkmış şuan değil ama ileride işlemciyi değiştirirsin 1.5 sene sonra falan yine güncel oyunları oynarsın sıkıntısız sadece aldıktan sonra 2tb hdd alırsan iyi olur senin için 1718382364 ben şuan pc alacak olsam bunu alırım içtenlikle söylüyorum 1718382460 hatta sayfaya girince...
  19. EnesU*

Hangi Laptop Önerirsiniz

Şöyle kullanıcının istekleri doğrultusunda bir seçim yapmak gerekiyor, bu yüzden kasa her zaman iyi bir seçim değil ama sana laptop şart olmadığı ve anladığım kadarıyla oyun vs işleri için kullanacağın bir pc istiyorsun. 50 bin tl ye kasa+monitor+kulaklık+fare+klavye toplayabilirsin ama şunu...
  20. EnesU*

Hangi Laptop Önerirsiniz

Hocam öncelikle laptopu neden kullanmak istediğin önemli mesleğin nedir ? Laptopu ne için kullanacaksın
Geri