Arama sonuçları: *

1. oguzulkeeer

LoL 2K fps değeri düşük geliyor, bilgisi olan?

1675314321 Ryzen 5 5600x 2x8 3200mhz ram ve rtx 2060 sistemde sabit 240 alıyorum. En baba tf lerde 5v5 savaşırken bile 200 ün altını görmedim. Bu videodaki adımları uyguladım sende de içe yarayabilir.
  2. oguzulkeeer

YENİ F/P KRALI SİSTEMİMİZİN FİYAT ve ÖZELLİK TAHMİNİ 🔥 ÖDÜLLÜ 🎁

FİYAT: 10.999 TL Özellikler: Ryzen 5 5600 Asus prime b550m-k 16gb 8x2 3200mhz (abi markayı nasıl tutturim goodram tahmin ediyorum) Amd rx 6700 (asus dual büyük iht) 512gb m2 (mdl Fiyat: 10.899 TL Özellikler: Ryzen 5 5600 B550 yonga setli anakart (asus prime b550m-k büyük iht) 16gb 8x2...
  3. oguzulkeeer

YENİ FİYAT PERFORMANS TOPLAMA BİLGİSAYAR NASIL OLSUN?

Abi günümzde pek çok insan sadece Valorant oynamak için sistem toplamak ister hale geldi. Bu sebeple onları düşünerekten Ryzen 5 5600, 5600x gibi bir işlemci kullanarak rx 6400 ya da gtx 1650 tarzı bir ekran kartıyla 350-400 fps lerde Valorant oynatan bir sistem yapabiliriz. DA-Valo V1...
  4. oguzulkeeer

Ekran ve HDD Kapanıyor Ama Fanlar Çalışmaya Devam Ediyor

Arkadaşlar herkese iyi haftasonları. Bilgisayarı windowstan normal bir şekilde bilgisayarı kapat tuşuna basıp kapattığımda ekran kapanıyor. Daha sonrasında HDD sesi de kesiliyor. Ancak ekran kartı, güç kaynağı ve işlemci fanı dönmeye devam ediyor. BİOS'tan kapatmayı denediğimde sıkıntısız...
  5. oguzulkeeer

Asus Tuf Gaming Z490 i5 10400F sisteme nvdia ekran kartı önerisi

Sistemindeki anakart çok ileri dönük ve ramler 3600MHz'de çalışıyor. Yani işlemcinden tam performans alabiliyorsun ve bu şartlarda çok güçlü bir işlemci i5 10400f. Diyeceğim şu ki tavsiye edilenlerden çok daha güçlü kartları da darboğaz yaşamadan kullanabilirsin.
  6. oguzulkeeer

Yardım Ekran kartı 100 derece oldu bir şey olur mu?

Ekran kartının fanı çalışmıyor diye 100 derecelere çıkması normal değil. Fanlar dönmediği halde bile pasif soğutma sağlanarak 80 85 derecelerde gezmesi gerekir. Ekran kartının soğutmasını kontrol etmenizi tavsiye ederim. İmkanınız var ise termal macun yenilemelisiniz.
  7. oguzulkeeer

Apu işlemci toplamak mı mantıklı normal pc toplamak mı mantıklı

Sistemi ne amaçla kullanacağına göre değişir. Eğer ofis bilgisayarı gibi kullanıp; sadece LoL, CS: GO gibi oyunlar oynayacaksan APU sistem düşünülebilir. Fakat en güçlü APU bile günümüzde 750 ti ile neredeyse baş başa performans veriyor. R3 3100 + 1650 Super ya da İ3 10100F + 1650 Super tarzında...
  8. oguzulkeeer

Bilgisayarımı biosa girmeden açamıyorum

Büyük ihtimalle bios pili bitmiş ve her seferinde aynı ayarı tekrar yapman gerekiyor. Bios pili biosda yaptığın ayarların sistem elektriğe bağlı değilken bile kaybolmamasını sağlar.
  9. oguzulkeeer

Oyuna girerken pc siyah ekran

Büyük bir olasılıkla güç kaynağın ömrünü doldurmaya yaklaşmış. Ekran kartı ve işlemci kullanımı oyuna girdiğinde anlık olarak arttığında güç kaynağı gerekli gücü karşılayamazsa sistem bu şekilde kitlenir. Yeni güç kaynağı araştırmanı tavsiye ederim. Sistemini yazarsan kaç watt güç kaynağına...
  10. oguzulkeeer

Zowinin ne özelliği var?

Zowie gerçekten bir kere kullandıktan sonra bir daha bırakmak istemeyeceğiniz bir marka. Arkasında BenQ gibi köklü bir firma var. Özellikle esporcuların tercih etme sebebi ise ciddi anlamda profesyonel ürünler geliştirmeleri. 0.5 ms DyAc+ teknolojili monitörler bunlardan sadece bir tanesi.
  11. oguzulkeeer

CSGO için PC topluyorum

CS: GO DirextX 9.0 ile çalışan eski bir oyun ve belli bir seviye ekran kartından sonra işlemcinin tek çekirdek performansının önemli olduğu bir oyun. Yani kesinlikle 5. nesil Ryzen işlemci kullanmalısın en azından şuanlık. 5600X işini görecektir. Yanına bir de 3060 ti ve en az 3600MHz ram...
  12. oguzulkeeer

r5 5600x e en iyi uyan anakart

Tabii ki. İlerye dönük yatırım yapmak her zaman daha mantıklı olmuştur :)
  13. oguzulkeeer

Benim orda kastettiğim RX 5000 serisi ekran kartları idi. Sizin kartınız ondan da bir önceki nesil RX 500 serisi bir ekran kartıymış. Üstelik PCI-E 4.0 desteği olmayan bir ekran kartı. B450 kullanmanız size şuanlık bir kayıp yaşatmaz ancak ileriye dönük olması açısından B550 daha iyi olacaktır.
  14. oguzulkeeer

Eğer AMD Radeon RX 6 serisi bir ekran kartı kullanacaksan; biosdan bu özelliği açarak, işlemcinin ekran kartı belleklerine doğrudan erişim sağlamasına izin vermiş oluyorsun. Yani nvidia ya da RX 5 serisi ekran kartı kullanacaksan senin için bir farkı olmayacaktır.
  15. oguzulkeeer

Evet yararlanabilirsin. Üstelik B550 anakart kullanırsan RDNA 2 mimarili ekran kartı kullandığın taktirde AMD Smart Access Memory özelliğinden de yararlanabilirsin. FPS'ye ciddi şekilde katkı sağlayacaktır.
  16. oguzulkeeer

PCI-E 4.0 dan yararlanabilmek için 5 serisi yani X570 ya da B550 chipsetli anakart alman daha ileriye dönük olacaktır. Bütçen yeterince fazla değilse uygun fiyatlı B550M anakartlara bakmanı tavsiye ederim.
Geri